Connect with us

Reportaje

VIDEO// Femeia de la volanul troleibuzului

Publicat

pe

Maria are păr lung, împletit în două cozi groase prinse la ceafă, ca pe vremuri. Privește ferm și serios când vorbește și, doar în unele momente, schițează un zâmbet mai mult cu ochii, când își aduce aminte de soțul său, de prietene sau când vorbește despre dorința ei de a deveni șofer de troleibuz. Pentru că, într-adevăr, visa să conducă troleibuzul pe rutele din Chișinău, să mânuiască volanul mare al mașinii.

Vedeți reportajul integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe
Advertisement

Politică

VIDEO// Despre politica de ieri și azi, cu Nadejda Brânzan

Publicat

pe

De către

Imaginați-vă un Parlament format din tocmai 380 de deputați, dintre care doar 13 sunt femei. Imaginați-vă că, în scurt timp, două dintre ele renunță la funcție, și rămân doar 11. Aceasta nu este o ficțiune, ci primul Parlament al Moldovei independente. „Așa era în Uniunea Sovietică. Femeii i se dădea un cadou de 8 martie, iar în rest nu era apreciată. Ne având experiență, femeile nu se implicau în luptă”, povestește Nadejda Brânzan una din puținele femei care au luptat din Parlament pentru un viitor mai bun.

Citiți reportajul integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe

Reportaje

Povești despre timbre și internet cu unul dintre cei mai longevivi filateliști din Moldova

Publicat

pe

De către

În fiecare sâmbătă, Alexandru Iaroslavschii din Chișinău, își ia valizele pline de cataloage cu timbre și merge la Oficiul Poștei Centrale, acolo unde se întâlnește cu alți filateliști pentru a-și completa colecțiile.

Cei 45 de ani de experiență la Căile Ferate din Moldova i-au adus multe deplasări și călătorii, din care nu a ratat ocazia să se întoarcă cu noi piese pentru colecțiile sale. „Nu poți să fii interesat și să colecționezi de toate”, afirmă Alexandru, care și-a îngustat interesele în jurul unor serii de timbre care abordează tematica cosmosului și cea legată de Rusia. „Timbrele emise în cadrul unui stat cuprind secole întregi de istorie din existența acestuia, iar colecționarea lor este un proces amplu și complex”, afirmă filatelistul.

Urmăriți interviul video integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe

Politică

INFOGRAFIC / Femeile din primăriile Republicii Moldova

Publicat

pe

De către

În prezent,  din 898 de primari doar 193 sunt femei. În total, în Republica Moldova, din 1995 până în prezent, au fost alese 825 de primare.

Raionul cu cele mai multe primare este Florești, în care avem 12 primare. Iar cel cu numărul cel mai mic de primare este Basarabeasca, cu o singură femeie în fruntea unei localități.

Citește mai departe