Connect with us

Publicat

pe

Cum arată o școală la care copilul merge cu plăcere? Unde profesorii îi încurajează individualitatea și îi dezvoltă punctele forte, invitându-l într-o călătorie captivantă în lumea cunoștințelor? Unde lipsesc „eminenții” și „codașii”, iar talentele fiecărui elev sunt puse în valoare? Unde o diplomă de absolvire înseamnă undă verde spre cele mai prestigioase universități din lume? Răspunsul îl găsești la singura Școală Cambridge din Moldova – Școala  Internațională Heritage    care și-a deschis ușile pentru noii discipoli! Admiterea pentru anul de studii 2018-2019 este în toi, iar noul an școlar promite să aducă elevilor și mai multe experiențe educaționale inovative.

Școala unde copilul tău este fericit

O școală internațională înseamnă metode de predare de ultimă generație și educație centrată pe copil. Elevii Heritage descoperă, analizează și experimentează, nu învață pe de rost. Curriculumul unic, o îmbinare reușită a programului școlar național cu practicile pedagogice din Occident, este perfect echilibrat cu activitățile extrașcolare, astfel încât să nu obosească sau să streseze copiii. La Heritage educația înseamnă nu doar discipline academice, ci și o varietate de hobby-uri, care garantează dezvoltarea multilaterală a școlarului și îl orientează spre alegerea vocației. Copilul tău se visează un viitor matematician, scriitor, muzician, biolog sau constructor de roboți ? Profesorii Heritage vor avea grijă să valorifice la maxim talentele lui.

Acces la tehnologii avansate

În secolul 21 ghiozdanul încărcat cu zeci de caiete și manuale e piesă de muzeu. La Heritage elevii şi profesorii folosesc la ore tehnologii de ultimă generație. Creta este înlocuită cu table interactive şi sisteme de proiecție, iar laptopurile și tabletele au luat locul caietelor și pixurilor. Nici fizica, chimia sau matematica nu se mai predau la tablă. Copiii au acces la laboratoare bine echipate, nemaivorbind de atelierele de robotică și STEM, unde elevii se transformă în inventatori. Testele Cambridge International sunt susținute la calculator.

Diplome care deschid ușile universităților din toată lumea

Heritage este prima şcoală internaţională fondată în Moldova, dar şi singura școală din țară care a obținut statutul de „Şcoală Cambridge”. Ce oportunități oferă elevilor aceste titluri? Calificările/diplomele absolvenților Heritage sunt recunoscute la nivel global, iar asta înseamnă că ei au toate șansele să fie admiși în universitățile de top ale lumii – o rampă de lansare spre o carieră internațională.

Elevul Heritage – un cetățean al lumii

Până a obține diplomele care le vor deschide calea spre cele mai râvnite universități, elevii Heritage trăiesc experiențe cosmopolite încă în școală. Disciplinele școlare sunt predate în limbile română/rusă şi engleză intensivă, iar la dorință, copiii pot opta pentru franceză sau germană. Studierea aprofundată a limbilor străine se desfășoară într-un mediu multicultural, unde profesorii și elevii din toate colțurile lumii comunică între ei pe principii de toleranță, diversitatea culturală și respect față de propriile origini.

Oferă-i copilului tău o școală a viitorului!

Programează-te pentru un tur de prezentare a școlii la: +373 62022210

Diverse

Programul Prima Casă va fi extins pentru familiile cu mai mulți copii

Publicat

pe

De către

Programul Prima Casă va fi extins pentru a deveni mai accesibil și familiilor cu mai mulți copii. Statul va compensa acestor familii cel puțin 10% din prețul locuinței. Anunțul a fost făcut de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, la briefingul susținut după ședința săptămânală a partidului.

”Astăzi am discutat despre o nouă inițiativă a Partidului Democrat, proiectul „Prima Casă 3”, un program de sprijin financiar pentru procurarea locuințelor de către familiile cu copii. Proiectul „Prima Casă 3”, presupune compensarea treptată din Bugetul de Stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcție de numărul copiilor în familie”, a spus Plahotniuc.

Prim-ministrul Pavel Filip a venit cu unele detalii despre noul program. Astfel, familiile cu un copil pot obține 10 la sută compensație din suma creditului ipotecar, cu doi copii – 20 la sută, cu trei copii – 50%. Familiile cu patru copii pot conta pe 100% compensații din suma împrumutului. Plățile urmează să fie achitate în decurs de 18 ani. Potrivit lui Pavel Filip, Guvernul va aproba proiectul de hotărâre în cel mul două săptămâni.

Programul guvernamental ”Prima Casă” a fost lansat în martie, pentru tineri care nu dețin locuințe. În proiect se poate înscrie fiecare cetățean cu vârsta de până la 45 de ani, angajat oficial în câmpul muncii. Salariul acestuia trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul va garanta 50% din soldul creditului acordat. În derulare este și Programul „Prima Casă 2”. Acesta este destinat bugetarilor care activează de cel puțin un an într-o instituţie publică.

Până acum, aproximativ 200 de persoane au primit deja credite pentru procurarea locuințelor în cadrul Programului ”Prima Casă”.

Citește mai departe

Diverse

Fratele unui vicepreședinte PPDA, condamnat pentru omor, a câștigat la CEDO pe încălcări de procedură

Publicat

pe

De către

Trei foști polițiști, căutați pentru răpire și ucidere a unui bărbat, au câștigat un dosar la CEDO pentru încălcarea procedurilor. Instituția europeană nu s-a pronunțat, însă, cu privire la sentința dată de instanțele naționale. Printre cei trei este și Oleg Iurcovschi, fratele vicepreședintelui PPDA Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO.

Cei trei au fost acuzați că l-au ucis și aruncat în fântână pe un bărbat pentru a pune mâna pe 15000 de dolari pe care victima îi avea asupra sa. Deschide.md scrie că reclamanții au fost reținuți în februarie 2011 și acuzați de răpire, crimă și abuz de putere. Bărbații au fost ținuți în arest până pe 30 septembrie 2011. În 2015, Curtea Supremă i-a condamnat la câte 7 ani de închisoare pentru concurs de infracțiuni. De asemenea, instanța a păstrat decizia de la Apel, potrivit căreia fiecare dintre ei urma să achite câte 100 000 de lei familiei bărbatului pe care l-au sechestrat și bătut. Cu toate acestea, niciunul nu este astăzi după gratii. Ei au fugit din țară imediat ce instanța de fond a dispus eliberarea lor.

Deschide.md notează că toți trei foști polițiști au fost apărați în instanță inclusiv de către Stanislav Pavlovschi.
La Curtea Europeană a Drepturilor Omului reclamanții s-au plâns că arestul lor a fost prelungit dincolo de un „termen rezonabil”, fără nici un motiv și că judecătorul V. nu era imparțial.

După examinarea materialelor din dosar, Curtea a respins două dintre cele patru puncte de procedură care au fost contestate. CEDO a constatat că aflarea în arest a învinuiților nu a depășit termenul rezonabil, în schimb principiul „egalității armelor” nu a fost respectat, astfel încât avocatul reclamanților nu a avut acces la materialele cazului. În consecință, Curtea a considerat că a fost încălcat Articolul 5 § 4 al Convenției.
Reclamanţii au solicitat 6.000 Euro cu titlu de prejudiciu moral şi 2.226,49 Euro cu titlu de costuri şi cheltuieli. Curtea le-a acordat reclamanţilor suma de 4.500.

Citește mai departe

Diverse

VIDEO Vlad Plahotniuc: Campania Edelweiss „O nouă viață a ajuns deja la 17.000 de familii

Publicat

pe

De către

Campania „O nouă viață”, realizată de Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, a ajuns deja la 17.000 de familii.

”Acesta este modul nostru de a spune: ”Bun venit pe lume!”, a spus Vlad Plahotiniuc, într-un clip postat cu această ocazie. Totodată, Vlad Plahotniuc a felicitat, într-o postare pe rețelele de socializare, echipa care muncește în cadrul proiectului special. “Campania Edelweiss” O nouă viață a ajuns la 17.000 de familii! Felicitări părinților și echipei, care muncește zi de zi în cadrul acestui proiect special”, a postat Vlad Plahotniuc.

Amintim că angajații Fundației Edelweiss au mers în zeci de materinități din întreaga țară, oferind toate lucrurile necesare pentru primele zile de viaţă ale unui nou-născut.

Citește mai departe