Veronica Herța a demisionat din funcția de director al Apă-Canal Chișinău: Nu m-am ținut niciodată de funcții

Veronica Herța a anunțat că astăzi că Adunarea Generală a întreprinderii i-a acceptat cererea de demisie din funcția de director general al SA Apă-Canal Chișinău.

„ Public anunţ, că astăzi de către Adunarea Generală a fost acceptată cererea de demisie din poziţia de Director General. Eu nu m-am ținut niciodată de funcții. Demnitatea mea este mai presus. Nici în concediu de boală artificial, cum fac alții, nu am de gând să mă duc ”, a declarat Veronica Herța.

Ea a declarat pe pagina sa de Facebook că este cu conștiinţa curată că, în toată activitatea sa din cadrul Primăriei mun. Chişinău şi din poziţia de director general la Apă Canal, și-a dăruit toată puterea şi priceperea pentru a asigura o dezvoltare durabilă în interesul consumatorilor, dar și al angajaţilor.

În context, ea a precizat că în septembrie 2016, când a venit la Apă Canal Chişinău în calitate de director general, întreprinderea era practic în prag de faliment: datoriile faţă de furnizori se ridicau la peste 2 mln euro, iar primul document care i-a fost pus pe masă a fost o ordonanţă a instanţei privind încasarea a 16,2 mln. Lei.

Potrivit ei, anul 2017, pentru Apă Canal Chişinău a fost anul în care s-a reușit evitarea falimentului şi deblocarea programului de investiţii finanţat de BERD, BEI şi Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate UE. În 2017,  întreprinderea a înregistrat profit în valoare totală de circa 9,5 mil. lei, comparativ cu 81 mil. lei, pierderi în 2016.

„P.S. În acest context mi-am adus aminte de o vorba CAPUL PLECAT ÎNCEPE A PAȘTE…”, a adăugat Veronica Herța.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.