Connect with us

Social

Utilaj tehnic performant pentru Colegiul Tehnic Agricol din Găgăuzia. Guvernul a alocat 3,5 mil. lei

Publicat

pe

Studenții din cadrul Colegiului Tehnic Agricol din comuna Svetlîi, UTA Găgăuzia vor beneficia, de astăzi, de utilaj tehnic de ultima generație. În acest sens, Guvernul a alocat 3,5 milioane lei, din care s-au procurat 17 computere, două secerători, un tractor, două semănători, o mașină de  curățat cereale, utilaj electric.

Ceremonia de transmitere a setului de unități și utilaje tehnice a avut loc astăzi, în prezența ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

”Proiectele realizate de minister sunt direcționate spre un trai mai bun. De asemenea, venim cu suport pentru tinerii specialiști construind locuințe sociale în mai multe raioane ale țării, pentru antreprenorii ce investesc în agricultură sunt oferite subvenții. Apreciez mult rolul instituțiilor de învățământ și sper ca exemplele prezentate să vă dea speranța că Moldova are viitor”, a precizat ministrul Liviu Volconovici.

”Colegiul are nevoie de susținere, iar țara de specialiști calificați”, a menționat Vasile  Belev, directorul Colegiului Tehnic Agricol din comuna Svetlîi, UTA Găgăuzia.

Colegiul Tehnic Agricol din comuna Svetlîi a fost fondat în anul 1963 și reprezintă una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ de profil agricol, din sudul țării, ce asigură pregătirea cadrelor cu caracter aplicativ, atât în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, cât şi în alte domenii ale economiei Republicii Moldova.

În prezent, în instituție își fac studiile 533 de elevi la specialitățile mecanizarea agriculturii, agronomie, transport auto, contabilitate și electrificarea agriculturii.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Un bărbat de 51 de ani s-a împușcat în cap în oficiul unei companii de creditare din capitală

Publicat

pe

De către

Un bărbat de 51 de ani s-a împușcat în cap cu arma personală în oficiul unei companii de creditare din capitală. Tragedia s-a produs în jurul orei 14.00 pe strada Petru Rareș din Chișinău.

Potrivit informațiilor preliminare, victima ar fi avut un credit de 12 000 de dolari.

Din cauza neachitării acestuia, executorii judecătorești au aplicat sechestru asupra apartamentului bărbatului. Acesta urma astăzi să-l elibereze.

Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii.

PRO TV scrie că în momentul incidentului în oficiu se aflau angajații companiei, iar polițiștii stabilesc dacă și în alte oficii se aflau  alte persoane care nu activează în banca dată.

Polițiștii sunt la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Citește mai departe

Social

Pompierii din Soroca au salvat o femeie de 36 de ani care a căzut într-o fântână publică adâncă de 12 metri

Publicat

pe

De către

Salvatorii din orașul Soroca au reușit să salveze o femeie în vârstă de 36 de ani care a căzut într-o fântână publică cu adâncimea de 12 metri.

IGSU a fost solicitat pentru intervenție la ora 7.25.

La fața locului a lucrat un echipaj de pompieri, care a reușit în mai puțin de cinci minute să scoată victima.

Din primele informații s-a stabilit că fântâna avea apă, iar femeia nu a primit traumatisme. Persoana a fost investigată de o echipă de medici solicitați la locul incidentului, însă nu a fost nevoie de spitalizarea acesteia.

Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi stabilite ulterior.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 30 situații de risc.

Citește mai departe

Social

„Marş al pacificatorului”: 100 de militari au parcurs în marș forțat 22 kilometri, purtând rucsacuri cu greutatea de 22 kilograme

Publicat

pe

De către

Militarii Batalionului 22 de menţinere a păcii au executat un marş forţat cu genericul „Marşul pacificatorului”. Acţiunea s-a desfăşurat în contextul aniversării a 19-a de la crearea unităţii.

Astfel, potrivit maiorului Vladislav Draguţa, la marş au participat 100 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Batalionului, care au parcurs o distanţă de 22 de kilometri, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de 22 kilograme.

Maiorul a specificat că militarii au pornit de la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova” din municipiul Bălţi, urmând traseul satul Elizaveta – satul Biruinţa – satul Alexăndreni, după care au revenit la poligon.

Prezent la ceremonia de premiere, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, a felicitat efectivul participant pentru finalizarea cu succes a misiunii.

„Astăzi, marcaţi Ziua Batalionului altfel – printr-un marş forţat, echipaţi corespunzător. Deci, sunteţi tot la datorie. Mă bucur că şi de această dată aţi demonstrat că sunteţi bine-pregătiţi, gata să îndepliniţi orice misiune şi să înfruntaţi orice provocare”, a declarat generalul Cutie.

De menţionat că este pentru prima dată când militarii Batalionului 22 sărbătoresc ziua unităţii printr-un marş al pacificatorului.

Citește mai departe