Connect with us

Social

Urmărire pe străzile oraşului Bălţi. Două echipaje de patrulare pe urmele unui şofer beat// FOTO

Publicat

pe

Un șofer din Sângerei, aflat în stare de ebrietate, a fost reținut de inspectorii de patrulare din Bălţi, după ce acesta a ignorat cerințele oamenilor legii de a stopa, iar apoi a încercat să fugă de aceştia. Şoferul a fost stopat într-un sat din apropierea oraşului Băţi.

Cazul a avut loc astăzi dimineață, în jurul orei 10:00. Pe strada Gagarin din Bălți, un echipaj al Regimentului de Patrulare Nord al INP a stopat un autoturismul de model „BMW”, cu numere de înmatriculare străine. Conducătorul auto, însă, a ignorat cerințele legale şi a încercar să fugă. Fiind urmărit, în comun cu un alt echipaj de patrulare, maşina a fost stopată în apropriere de satul Elizaveta din municipiul Bălți.

Șoferul, un bărbat de 31 de ani, locuitor al satului Mărinești, raionul Sângerei și cei doi pasageri au încercat să fugă de inspectorii de patrulare, însă imediat au fost reținuți. Aceștia au fost escortați la Inspectoratul de poliție, unde șoferul a fost supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 1.08 mg/l de alcool în aerul expirat.

Conform legislației, conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, se pedepsește cu amendă în mărime până la 42 500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Ilan Șor: Avocații mei au depus cerere de chemare în judecată a companiei KROLL la Curtea Supremă din Londra

Publicat

pe

De către

Primarul de Orhei Ilan Șor a anunțat astăzi că avocații săi au depus cerere de chemare în judecată a companiei KROLL la Curtea Supremă din Londra. Anunțul a fost făcut după ce Banca Națională ieri a publicat o sinteză a investigației fraudei bancare Kroll 2, în care este menționat numele lui Șor.

Primarul de Orhei s-a arătat convins că va reuși să demaște adevărata activitate a companiei KROLL și să obțină dreptate în această instanță oficială.

Într-o declarație de presă, Șor a menționat că „rezultatele“ prezentate de KROLL în noua sa „creație“ nu comunică absolut nimic nou, întrucât toate informațiile companiei KROLL au fost deja aduse la cunoștința anchetei de către dânsul. “”Raportul” nu identifică nici beneficiarii reali, nici urmele banilor”, a spus Ilan Șor.

Potrivit lui, scopul beneficiarilor reali ai acestei ”investigații” și al angajatorilor companiei KROLL nu este în niciun caz dezvăluirea adevărului.

“Sarcina lor principală este să găsească un „țap ispășitor“ și, în același timp, să se răzbune pentru adevărul dezvăluit. Este suficient să amintim faptul că angajatorul KROLL a fost guvernul controlat de Filat. De fapt, Kroll continuă să execute ordinul principalilor beneficiari ai fondurilor sustrase, și face acest lucru pe banii publici. În opinia mea, organele de drept demult ar fi trebuit să atragă atenție asupra acestui fapt”, se mai arată în declarația lui Ilan Șor.

Citește mai departe

Social

A fost creat Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor

Publicat

pe

De către

Parlamentul a aprobat,  astăzi, crearea Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, ca autoritate publică independentă. Printre atribuțiile Serviciului vor fi primirea, înregistrarea, analiza și prelucrarea informaţiilor privind activităţile şi tranzacţiile suspecte de spălare a banilor, infracţiunilor asociate spălării banilor şi de finanţare a terorismului.

Prevederile despre instituirea autorității se conțin în noua Lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, votată în lectură finală, de către 56  deputați din cei prezenți la ședință.

Potrivit noii legi, Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor va contribui la asigurarea securităţii statului. Totodată, documentul prevede că serviciul îşi va exercita atribuţiile funcţionale liber, fără imixtiuni externe, politice sau guvernamentale care pot compromite independenţa şi autonomia acestuia.

Totodată, autoritatea va sesiza organele de drept competente, imediat ce stabileşte suspiciuni de infracțiune și va efectua investigaţii financiare în scopul identificării originii bunurilor suspecte.

Noua structură va fi persoană juridică de drept public, va dispune de ştampilă și cont trezorerial. Legea mai prevede că Guvernul, în termen de 30 zile, va numi conducerea și va aproba structura şi efectivul limită al Serviciului la propunerea directorului. Autoritatea va elabora şi prezenta Guvernului raportul anual de activitate, până la 30 aprilie.

Toate drepturile şi obligaţiile Centrului Naţional Anticorupţie şi Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie în acest domeniu, la data intrării în vigoare a prezentei legi, se transmit Serviciului nou creat.

Citește mai departe

Social

Faptele de stare civilă, produse în stânga Nistrului, vor fi confirmate de autoritățile Republicii Moldova

Publicat

pe

De către

Faptele de stare civilă produse și înregistrate în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender vor fi certificate și li se vor elibera documente de stare civilă de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cazul în care înregistrarea lor s-a produs în condiții similare cu cele reglementate de legislația Republicii Moldova.

Parlamentul, în ședința de astăzi, a aprobat în lectură finală, modificări ale Legii privind actele de stare civilă.

Totodată, Guvernul, în termen de trei luni, va elabora actele normative necesare pentru realizarea procedurii de confirmare a actelor și faptelor de stare civilă produse și înregistrate în localitățile din stânga Nistrului.

Potrivit autorilor, prin aceste modificări se instituie reglementări normative care stabilesc posibilitatea legală de confirmare a faptelor juridice de stare civilă ale locuitorilor din stânga Nistrului.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Politică2 ore în urmă

Valeriu Ghilețchi, noul vicepreședinte al Parlamentului

Parlamentul l-a ales, în ședința de astăzi, pe deputatul Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului . Aceasta după...

Politică2 ore în urmă

Unioniștii i-au acordat președintelui Dodon premiul „Unionistul Anului”

„Unionistul Anului”este premiul pe care l-a primit Igor Dodon din partea celor de la Asociația „UNIREA – ODIP” . Pe...

Social2 ore în urmă

Ilan Șor: Avocații mei au depus cerere de chemare în judecată a companiei KROLL la Curtea Supremă din Londra

Primarul de Orhei Ilan Șor a anunțat astăzi că avocații săi au depus cerere de chemare în judecată a companiei...

Diverse3 ore în urmă

Moș Crăciun face cumpărăturile online! 10 idei de cadouri de la producătorii autohtoni

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este de-a dreptul fantastică, dar nimic nu se compară cu magia cadourilor ce așteaptă sub pomul...

Social4 ore în urmă

A fost creat Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor

Parlamentul a aprobat,  astăzi, crearea Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, ca autoritate publică independentă. Printre atribuțiile Serviciului vor fi...

Social4 ore în urmă

Faptele de stare civilă, produse în stânga Nistrului, vor fi confirmate de autoritățile Republicii Moldova

Faptele de stare civilă produse și înregistrate în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender vor fi certificate și li...

Politică4 ore în urmă

Premierul a înaintat repetat aceleaşi candidaturi pentru funcţiile de vicepremier şi ministru

Premierul Pavel Filip a înaintat astăzi repetat aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremier şi ministru, după ce preşedintele...

Advertisement

Opinii