Connect with us

Social

Urmărire pe străzile oraşului Bălţi. Două echipaje de patrulare pe urmele unui şofer beat// FOTO

Publicat

pe

Un șofer din Sângerei, aflat în stare de ebrietate, a fost reținut de inspectorii de patrulare din Bălţi, după ce acesta a ignorat cerințele oamenilor legii de a stopa, iar apoi a încercat să fugă de aceştia. Şoferul a fost stopat într-un sat din apropierea oraşului Băţi.

Cazul a avut loc astăzi dimineață, în jurul orei 10:00. Pe strada Gagarin din Bălți, un echipaj al Regimentului de Patrulare Nord al INP a stopat un autoturismul de model „BMW”, cu numere de înmatriculare străine. Conducătorul auto, însă, a ignorat cerințele legale şi a încercar să fugă. Fiind urmărit, în comun cu un alt echipaj de patrulare, maşina a fost stopată în apropriere de satul Elizaveta din municipiul Bălți.

Șoferul, un bărbat de 31 de ani, locuitor al satului Mărinești, raionul Sângerei și cei doi pasageri au încercat să fugă de inspectorii de patrulare, însă imediat au fost reținuți. Aceștia au fost escortați la Inspectoratul de poliție, unde șoferul a fost supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 1.08 mg/l de alcool în aerul expirat.

Conform legislației, conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, se pedepsește cu amendă în mărime până la 42 500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Citește mai departe

Important

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Publicat

pe

De către

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcție, rămâne în arest la domiciliu. Aceasta după ce magistrații de la Curtea de Apel au respins, astăzi, recursul avocaților și au menținut decizia instanței de fond.

Dorin Chirtoacă a declarat că dosarul său este unul politic şi că se va adresa la CEDO.

Suntem în afara legii, urmează să ne adresăm la CEDO. Pe masa instanței lipseau materialele cauzei penale, iar din acest motiv cel puțin nu trebuia să se meargă pe prelungirea arestului la domiciliu. Dosarul este unul politic”, a spus Dorin Chirtoacă.

Pe de altă parte, procurorul de caz Dumitru Robu susține că decizia de a menține hotărârea instanței a fost una  legală şi întemeiată. “Pe data de 27 septembrie urmează să fie prezentate lista probelor acuzării“, a spus  Robu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de CNA pe 25 mai fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. La 28 iulie Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al municipiului Chișinău până la emiterea unei sentințe definitive.

Citește mai departe

Important

Important! Cod galben de îngheţuri

Publicat

pe

De către

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de înghețuri la suprafaţa solului. Avertizarea este valabilă pentru perioada 28 septembrie-2octombrie.

“În orele dimineții pe 28 septembrie izolat în raioanele de nord se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-2°С, cu răspândire pe o mare parte a teritoriului în intervalul 29.09-2.10 și intensificarea acesteia până la -1..-3°C“,  se arată în avertizarea meteorologiilor.

Totodată, potrivit prognozelor SHS, luni şi marţi, temperatura aerului va oscila între +19..+22 grade. Începând cu ziua de miercuri vremea se va răci – valorile termice ale aerului vor constitui +14..+17 grade, iar în zilele următoarea vor continua să scadă.

Citește mai departe

Social

Articol de laudă într-o prestigioasă publicație aviatică: Aeroportul din Chișinău cucerește conferința din Catalonia

Publicat

pe

De către

Aeroportul Intenațional Chișinău cucerește conferința din Catalonia – sub acest titlul  a fost publicat un articol în una dintre cele mai importante publicații profesionale în domeniul industriei aviației „Anna Aero“.

“Avia Invest reprezintă cu mândrie Republica Moldova și Aeroportul Internațional Chișinău la cea mai mare expoziție internațională din domeniul transportului aerian  – “World Routes 2017”. Conferința Routes este considerate una dintre cele mai anticipate și serioase evenimente mondiale pentru aviația profesională. Aceasta este o platformă globală, cu peste 3.000 de delegați din companii aeriene și aeroporturi”, se arată într-un comunicat de presă.

În articol se menționează că “Aeroportul Internațional Chișinău este cel mai de succes proiect de concesiune al Republicii Moldova. Din momentul concesiunii  de către Avia Invest în 2013, investițiile au depășit suma de 50 milioane de euro! Avia Invest a implementat schimbări enorme de modernizarea aerogării. În urma acestora traficul de pasageri și numărul destinațiilor au crescut, și ca urmare a numeroaselor modificări ale infrastructurii și îmbunătățirii calității serviciilor, Aeroportul Internațional Chișinău a devenit mai atractiv pentru companiile aeriene.”

În plus, oaspeții standului aeroportului din Chișinău au fost plăcuți surprinși de ospitalitatea, atmosfera caldă și suvenirurile tradiționale pe care Aeroportul le-a pregătit pentru toți delegații, mai spune sursa.

P

Citește mai departe

Ultimile Știri

Important7 ore în urmă

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcție, rămâne în arest la domiciliu. Aceasta după ce magistrații de la Curtea de Apel...

Important8 ore în urmă

Se caută secretari de stat. Termenul de participare la concursuri a fost prelungit

Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a funcţiilor publice de conducere de nivel superior anunţă prelungirea concursurilor pentru...

Economie9 ore în urmă

Evaziune fiscală admisă de o rețea de restaurante. Prejudiciul adus bugetului – 5, 7 milioane lei

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS au efectuat astăzi 27 de percheziții în cadrul unei cauze...

Cultură9 ore în urmă

Scriitorul Paul Goma, Doctor Honoris Causa al Academiei de Științe a Moldovei

Consiliul Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică a decis în unanimitate acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa scriitorului Paul...

Economie10 ore în urmă

Serviciul Vamal va avea alte două scanere staționare de ultimă generație

Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a altor două scanere  de ultimă generație la posturile vamale...

Economie10 ore în urmă

Banca Națională a Moldovei a inițiat un proces de reformare

Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. Această schimbare...

Important11 ore în urmă

Maia Sandu față în față cu Andrian Candu la Moldova 1

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a acceptat invitația preşedintelui Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu de a...

Advertisement

Opinii