Una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din Europa de Est, deschisă în Sângera

Una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din Europa de Est a fost deschisă în comuna Sângera, municipiul Chişinău. La noua întreprindere vor fi fabricate în jur de 135 de preparate, aici au fost create peste 400 de locuri de muncă, iar suma investiţiilor făcute depășește 30 de milioane de euro.

Prezent la deschiderea complexului, premierul Pavel Filip a menţionat că Guvernul va depune toate eforturile pentru a susţine în continuare antreprenorii care fac investiţii în Republica Moldova şi creează locuri de muncă bine plătite pentru cetăţeni.

Astăzi înaintăm în dimensiunea medicamentelor accesibile pentru cetăţeni, iar pe de altă parte, este un pas pentru bunăstarea lor. Această întreprindere, în urma investiţiilor care vin din România, oferă locuri de muncă pentru mai mult de 400 de oameni. Aceasta înseamnă copii ai căror părinţi vor fi acasă, bătrâni ai căror copii vor sta aici, în Republica Moldova, şi vor avea grijă de ei”, a menţionat şeful Executivului.

Pavel Filip a mai spus că încă în luna martie a fost elaborat un plan de acţiuni care vine să amelioreze situaţia în domeniul farrmaceutic. Potrivit lui, multe din măsurile stabilite cu producătorii şi distribuitorii de medicamente au fost deja realizate, fapt ce a permis reducerea cu 40 la sută a preţului la 160 de medicamente de primă necesitate.

Compania Balkan Pharmaceuticals a fost fondată zece ani în urmă şi reprezintă o investiţie românească în Republica Moldova. În prezent, întreprinderea produce 137 de denumiri de medicamente, utilizate pentru tratamentul afecţiunilor endocrine, a sistemului nervos, cardio-vascular, digestiv, respirator, precum şi a altor maladii.

Balkan Pharmaceuticals

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.