Connect with us

Social

Un tricolor de 100 de metri va fi întins peste Prut în ultima zi din an

Publicat

pe

Un tricolor uriaș, de 100 de metri, va fi întins peste Prut de mii de persoane, în ultima zi din an și pentru întâmpinarea anului 2018, când este marcat Centenarul Marii Uniri.

Pe 31 decembrie, la ora 14:00, din fața primăriei din Fălciu, coloana de manifestanți va porni înspre podul de la Prut, care în acest moment nu mai este funcțional.

La 100 de ani de la Marea Unire, românii de pe cele două maluri ale Prutului vor trece steagul de 100 de metri peste pod, cerând astfel, alături de autoritățile locale, ca acest pod și celelalte 22 existente în perioada interbelică să fie reabilitate și funcționale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între frați, scrie Infoprut.ro.

Manifestările vor continua apoi la Casa de Cultură din localitate, unde se va sărbători Anul Nou, și cu demararea manifestărilor din cadrul Centenarului Marii Uniri.

Petrecerea de Revelion va fi însuflețită de recitaluri folclorice susținute de soliști și ansambluri din România și Republica Moldova, trecerea dintre ani fiind punctată de un spectacol de artificii în aer liber, iar partenerii din administrația locală asigură mâncare și băutură tradițională.

„Anul 2018 este deosebit de important pentru noi, deoarece marchează Centenarul Marii Uniri a tuturor românilor, din 1918. Începem 2018 la Prut privind spre Basarabia, către care ne concentrăm eforturile civice pentru a împlini cel mai frumos vis realizabil al generației noastre: reîntregirea. Îi invităm de Revelion alături de noi la Fălciu, în județul Vaslui, pe toți cei care cred în Unire. Împreună cu frații noștri de peste Prut vom striga într-un singur glas: Vrem Unire!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Acord bilateral între Universitatea din Craiova şi Universitatea din Tiraspol

Publicat

pe

De către

O delegaţie a Universităţii din Tiraspol efectuează, începând de marţi, o vizită de trei zile la Universitatea din Craiova, la finalul căreia conducerile celor două instituţii de învăţământ superior vor semna un acord bilateral pentru activităţi didactice şi de cercetare.

Potrivit rectorului Universităţii din Craiova, Cezar Spînu, iniţierea şi derularea acordului se înscrie în seria activităţilor organizate cu prilejul Centenarului de către universitatea doljeană.

“Cred că Centenarul este un moment propice pentru a face mai mult, pentru a transmite mesaje mai concrete şi mai limpezi. Ne dorim ca deschiderea noastră să fie de bun augur, iar colegii de la Universitatea de Stat din Tiraspol să descopere în noi parteneri puternici, alături de care să construiască legături didactice şi de cercetare solide”, a declarat Spînu citat de Agerpres.

Delegaţia Universităţii de Stat din Tiraspol va avea mai multe întâlniri pe domenii de studiu, cu reprezentanţi ai Universităţii din Craiova, dar şi cu studenţii din Republica Moldova, care deja învaţă la universitatea craioveană.

Oaspeţii vor vizita infrastructura Universităţii din Craiova (săli de curs, laboratoare), inclusiv Centrul Universitar Drobeta Turnu-Severin, întâlnirea finalizându-se cu semnarea unui acord bilateral între cele două instituţii de învăţământ superior.

Universitatea de Stat din Tiraspol a fost transferată temporar la Chişinău, din cauza conflictului transnistrean, aceasta fiind în prezent singura universitate europeană refugiată.

Citește mai departe

Social

Poliţiştii au depistat muniţii într-o fâşie forestieră din sectorul Ciocana

Publicat

pe

De către

Ofițerii de investigație ai sectorului Ciocana au intrat în posesia unei informații operative, precum că în fâșia forestieră din sectorul Râșcani, într-un ascunziș sunt depozitate muniții. Informația a fost confirmată, oamenii legii depistând la fața locului mai multe săculețe cu muniții.

Astfel, au depistat un săculeț cu 267 cartușe, un amotizator, 25 percutoare pentru focos de instruire, imitare, 4 amorsare de instruire, imitare, un obiect de formă conică explozibil artizanal .

În acest context au fost solicitați angajații Centrului tehnico- criminalistic și expertize judiciare din cadrul IGP pentru ca munițiile să fie ridicate, sigilate și transportate în condiții speciale de securitate și pentru a fi supuse unor expertize balistice.

Totodată, au fost demarate acțiuni suplimentare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și complicilor în acest caz.

Conform legislaţiei penale în vigoare, suspectul implicat în acest caz riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Citește mai departe

Social

Șofer fără permis, prins la volan. Câți bani a pus în biroul polițistului// VIDEO

În timp ce omul legii îi explica despre răspunderea penală pentru acţiunile de corupere a unei persoane publice, șoferul număra banii, pe care ulterior i-a lăsat polițistului.

Publicat

pe

De către

Un tânăr a fost prins în trafic, conducând fără permis de conducere. Pentru a nu înregistra şi documenta cazul, tânărul a lăsat în  biroul de serviciu al polițistului suma de 3200 de lei.

Mai mult, în timp ce omul legii îi explica despre răspunderea penală pentru acţiunile de corupere a unei persoane publice, șoferul număra banii, pe care ulterior i-a lăsat polițistului.

Momentul a fost surprins de o cameră video.

Denunţul a parvenit de la angajaţii Batalionului nr. 3 al Brigăzii de patrulare a INP, care în timpul patrulării au stopat un automobil, la volanul căruia se afla tânărul care nu avea dreptul de a conduce un mijloc de transport.

Pentru a nu înregistra şi documenta cazul şi a evita reţinerea automobilului la parcarea forţată, șoferul a lăsat într-un sertar din  biroul de serviciu cei 3200 de lei.

Pe numele suspectului a fost pornită o cauză penală, iar în cazul în care vina acestuia va fi dovedită în instanţa de judecată, el riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100000 la 200000 de lei.

În acest context, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la manifestările de corupție, de orice gen, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu caracter corupțional să comunice acestea la numărul scurt 1520.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social3 minute în urmă

Acord bilateral între Universitatea din Craiova şi Universitatea din Tiraspol

O delegaţie a Universităţii din Tiraspol efectuează, începând de marţi, o vizită de trei zile la Universitatea din Craiova, la...

Economie2 ore în urmă

Noi prețuri! Benzina și motorina se ieftinesc cu aproape un leu

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a micșorat marţi, 23 ianuarie, cu aproape un leu prețurile plafon la benzină şi...

Social2 ore în urmă

Poliţiştii au depistat muniţii într-o fâşie forestieră din sectorul Ciocana

Ofițerii de investigație ai sectorului Ciocana au intrat în posesia unei informații operative, precum că în fâșia forestieră din sectorul...

Social4 ore în urmă

Șofer fără permis, prins la volan. Câți bani a pus în biroul polițistului// VIDEO

În timp ce omul legii îi explica despre răspunderea penală pentru acţiunile de corupere a unei persoane publice, șoferul număra...

Cultură4 ore în urmă

Underland Fest 2018: peste 6000 de oaspeți au descoperit unicul festival subteran din lume

Sâmbăta trecută, pe 17 februarie, Cramele Cricova au prins culoare, au oscilat pe ritmuri de muzică și aromă de izvar....

Politică4 ore în urmă

PDM vine cu un proiect de lege care ar simplifica procedura de obținere a permisului de conducere

Permisele de conducere care au fost eliberate cu abateri trebuie să fie anulate. Cu un demers în acest sens a...

Important4 ore în urmă

Fact-check: Cum depistăm site-urile care publică știri false

Tot mai multe site-uri care publică știri false apar în mediul online din Moldova. Cum le depistăm?

Advertisement

Opinii