Connect with us

Un taximetrist din capitală a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce joi seara a tamponat violent o tânără pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Cantemir. Victima, în vârstă de 24 ani, după impact a fost transportată în stare gravă la spital, fiind internată în secţia de reanimare.

Accidentul s-a produs aseară, în jurul orei 20.00. Taximetristul a tamponat violent tânăra în timp ce aceasta traversa strada regulamentar.

La volanul automobilului de model “Dacia”, ce aparţine unei companii de taxi, se afla un bărbat de 43 ani, domiciliat în capitală. El a recunoscut circumstanţele producerii accidentului. Acesta n-ar fi observat victima în momentul când traversa pe trecerea de pietoni, din cauza condiţiilor climaterice.

El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 ani până la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport de până la 4 ani.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore în municipiul Chişinău s-au produs 68 de accidente rutiere soldate cu 9 persoane traumate, dintre care 3 conducători auto au părăsit locul comiterii accidentului.

Aceştia urmează a fi identificaţi şi sancţionaţi cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani. Din numărul total de accidente înregistrate soldate cu pagube materiale, au fost sancţionaţi 35 şoferi cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi puncte de penalizare aplicate total – 175.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Infografic: Campania #MeToo în Moldova

Hastag-ul #MeToo a provocat mai multe femei din întreaga lume, care au trecut prin agresiuni sau abuzuri sexuale, să-și scrie mărturiile pe rețelele de socializare. Mișcarea #MeToo a ajuns și în Moldova:

Autor: Victoria Ciumac, stagiară Moldova.org

Citește mai departe

Social

Un moldovean s-a prezentat la hotar cu un BMW înmatriculat în Anglia, dar a rămas temporar fără maşină

Un moldovean, care s-a prezentat la Leuşeni la volanul unui BMW înmatriculat în Anglia, a rămas temporar fără maşină. Aceasta după ce polițiștii de frontieră au depistat că certificatul de înmatriculare nu aparține mijlocului de transport.

Astfel, în seara zilei de 8 noiembrie pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean moldovean de 37 de ani, la volanul unui BMW X5 înmatriculat în Anglia. În cadrul controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că numărul certificatului de înmatriculare nu aparține mijlocului de transport.

În urma verificărilor minuțioase a automobilului, s-a constatat de asemenea că numărul de identificare de pe caroseria mașinii, lipsește. Șoferul a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, precum că în luna iulie. a făcut schimb de mașini cu un cetățean englez.

Mai mult, moldoveanul afirmă că mijlocul de transport a fost verificat de Compania Driver Vehicle Licensing Agency (DVLA) din Marea Britanie.

Cazul urmează să fie stabilit în vederea elucidării tuturor circumstanțelor de către ofițerii de investigații.

Autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, până la finalizarea cercetărilor, iar moldoveanului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Citește mai departe

Social

0 22 88 01 01 – Linia de informare pentru Referendumul local privind revocarea primarului municipiului Chișinău

În perioada 07 noiembrie – 22 noiembrie, alegătorii din capitală pot afla informații despre secția la care votează și procedura de vot, dar și alte detalii privind particularitățile unui astfel de scrutin precum Referendumul local de revocare a primarului.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală (CEC), a lansat Linia de Informare telefonică, care vine în sprijinul funcționarilor electorali, participanților la referendum și a tuturor cetățenilor vizați, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de consultații și asistență în materie electorală.

Astfel fiecare poate să afle mai multe despre drepturile lor, soluționarea diferitor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale. Operatorii Liniei de Informare oferă informații tuturor persoanelor ce apelează la numărul unic de telefon (+373) 22 88 01 01: alegători, funcționari electorali,  reprezentanți ai participanților la referendum și alte părți interesate.

Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00; sâmbătă 18 noiembrie: 08.00 – 18.00, iar în ziua Referendumului, duminică 19 noiembrie: 05.00 – 24.00.

Serviciu similar a fost organizat și în cadrul ultimelor 3 scrutine naționale, iar numărul cetățenilor care utilizează serviciile Liniei de Informare este în continuă creștere.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social1 minut în urmă

Un taximetrist din capitală reţinut pentru 72 de ore, după ce a tamponat o tânără pe trecerea de pietoni

Aseară, în jurul orei 20.00, Poliţia capitalei a fost informată despre un incident produs pe bulevardul Cantemir.

Cultură41 de minute în urmă

Zilele Culturii Republicii Moldova inaugurate în Israel

Premierul Pavel Filip a participat, în seara zilei de joi, la deschiderea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Statul Israel. Manifestația...

Important58 de minute în urmă

Infografic: Campania #MeToo în Moldova

Hastag-ul #MeToo a provocat mai multe femei din întreaga lume, care au trecut prin agresiuni sau abuzuri sexuale, să-și scrie...

Politică1 oră în urmă

Centrul pentru Cetățenie Română din Chișinău va acorda asistență la întocmirea dosarului de redobândire a cetățeniei

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a anunțat decizia înființării la...

Externe6 ore în urmă

Căzătură spectaculoasă a premierului Japoniei în timpul unei partide de golf cu Donald Trump// VIDEO

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a fost protagonistul unei căzături spectaculoase.

Externe6 ore în urmă

Un om al străzii în vârstă de 52 de ani a obținut un loc la prestigioasa Universitate Cambridge

Un britanic în vârstă de 52 de ani care de mulți ani trăia pe stradă vânzând exemplare din ziarul “Big...

Externe14 ore în urmă

Cum arată prima trecere de pietoni 3D din România

Prima trecere de pietoni 3D din România a fost realizată în Buzău. Elevii Liceului de Arte din oraş au fost...

Advertisement

Opinii