Connect with us

Social

Un tânăr s-a pornit la prietenii din Franța, dar a avut probleme la hotar. Ce s-a depistat în portmoneul acestuia

Publicat

pe

Un tânăr care s-a pornit în vizită la prietenii din Franța, a avut probleme la hotar, după ce poliţiştii de frontieră au depistat în portmoneul acestuia un permis de conducere, cu semne vădite de falsificare. Deşi moldoveanul le-a spus oamenilor legii că și-a perfectat legal permisul, acesta este pasibil de cercetare penală.

Cazul a avut loc pe 1 decembrie., în jurul orei 16.30, când la punctul de trecere Sculeni, când printre pasagerii rutei regulate Chișinău-Paris a s-a prezentat un cetățean moldovean de 22 de ani, care se deplasa în vizită la prietenii din Franța.

După verificarea documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a luat decizia de a extinde controlul asupra tânărului, existând bănuieli rezonabile.

Urmare, în portmoneu s-a depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale în 2016 pe numele persoanei, care prezenta semne vădite de falsificare. Despre falsul depistat moldoveanul nu a putut explica polițiștilor de frontieră, motivând că și-a perfectat legal permisul, susținând examenul auto pentru a-l obține.

Cu privire la cele constatate, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor, dar și identificarea persoanelor implicate la săvârșirea infracțiunii.

Persoanele vinovate riscă amendă în mărime de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Fostul consilier al ex-ministrului Finanțelor Negruța, arestat pentru trucarea licitațiilor

Publicat

pe

De către

Procuratura Anticorupție a confirmat reținerea lui Veaceslav Mămăligă, fost consilier de la Ministerul Finanțelor, în perioada în care funcția era deținută de Veaceslav Negruță. Mămăligă are statutul de învinuit într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu, soldat cu urmări grave, iar prejudiciul estimat depășește suma de 1,5 milioane de euro.

„În cadrul investigației se examinează legalitatea desfășurării licitațiilor de procurare a carnetelor de pașapoarte cu cip integrat. Cauza penală a fost pornită la data de 18 mai 2017. Învinuitul Veaceslav Mămăligă, care a deținut funcția de președinte al grupului de lucru inter-ministerial pentru petrecerea licitațiilor respective, a fost reținut la 3 aprilie 2018, iar la 5 aprilie, instanța de judecată, la demersul procurorului, a emis un mandat de arest pe numele acestuia pentru un termen de 30 de zile. Pe 2 mai 2018, arestul a fost prelungit cu încă 30 de zile”, a declarat Anastasia Mihalceanu de la Serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție, pentru Ziarul Național.

Anterior, presa a scris că, în 2012, au fost cumpărate 1,5 milioane de carnete pentru pașapoarte de la o firmă care a cerut 9 milioane de euro. În 2017, pentru același număr de blanchete autoritățile au plătit 5,4 milioane de euro, iar acest motiv a servit drept temei pentru declanșarea unei anchete.

Citește mai departe

Social

Un bărbat de 51 de ani s-a împușcat în cap în oficiul unei companii de creditare din capitală

Publicat

pe

De către

Un bărbat de 51 de ani s-a împușcat în cap cu arma personală în oficiul unei companii de creditare din capitală. Tragedia s-a produs în jurul orei 14.00 pe strada Petru Rareș din Chișinău.

Potrivit informațiilor preliminare, victima ar fi avut un credit de 12 000 de dolari.

Din cauza neachitării acestuia, executorii judecătorești au aplicat sechestru asupra apartamentului bărbatului. Acesta urma astăzi să-l elibereze.

Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii.

PRO TV scrie că în momentul incidentului în oficiu se aflau angajații companiei, iar polițiștii stabilesc dacă și în alte oficii se aflau  alte persoane care nu activează în banca dată.

Polițiștii sunt la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Citește mai departe

Social

Pompierii din Soroca au salvat o femeie de 36 de ani care a căzut într-o fântână publică adâncă de 12 metri

Publicat

pe

De către

Salvatorii din orașul Soroca au reușit să salveze o femeie în vârstă de 36 de ani care a căzut într-o fântână publică cu adâncimea de 12 metri.

IGSU a fost solicitat pentru intervenție la ora 7.25.

La fața locului a lucrat un echipaj de pompieri, care a reușit în mai puțin de cinci minute să scoată victima.

Din primele informații s-a stabilit că fântâna avea apă, iar femeia nu a primit traumatisme. Persoana a fost investigată de o echipă de medici solicitați la locul incidentului, însă nu a fost nevoie de spitalizarea acesteia.

Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi stabilite ulterior.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 30 situații de risc.

Citește mai departe