Connect with us

Externe

Un tânăr din R.Moldova, care muncea în Constanţa, a murit înecat în staţiunea Neptun. Venise să lucreze pe litoral

Publicat

pe

Un băiat în vârstă de 18 ani din Republica Moldova s-a înecat la Neptun, în seara de duminică, 10 iunie. El a intrat în apă în jurul orei 21.00. Băiatul venise să lucreze pe litoral şi era cazat la hotelul Neptun din staţiunea Neptun.

Potrivit Adevarul.ro, duminică seara, el a intrat în mare să facă o baie la plaja Bali, dar a dispărut în apă. „Se vedea în apă, dar a dispărut“, au comunicat cei aflaţi pe mal.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a trimis o ambulanţă SMURD şi un echipaj de descarcerare pentru căutare pe mal şi iluminat, iar Garda de Coastă a trimis două ambarcaţiuni.

Băiatul a fost găsit între pietrele digului din zonă, fiind scos din apă şi supus manevrelor de resuscitare.

Acestea n-au dat, însă, rezultat.

El a fost declarat mort în jurul orei 23.00.

Tânărul era însoţit de o fată, care a suferit un şoc, echipajul SMURD administrându-i un calmant.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Externe

Zilele pe Terra se măresc. În cât timp va ajunge ziua să aibă 25 de ore

Publicat

pe

De către

A existat o perioadă în viața planetei noastre când zilele nu erau mai lungi de 18 ore. În acel moment însă, adică acum mai bine de 1,4 miliarde de ani, Luna era mult mai aproape de Pământ decât în prezent.

Cel puțin asta susțin cercetătorii Universității Wisconsin-Madison. În timp însă, satelitul natural al Terrei a început să se îndepărteze constant de planetă, modificându-și axa de rotație. Fenomenul se manifestă și acum, zilele pe Pământ devenind din ce în ce mai lungi.

„În timp ce Luna se îndepărtează, Pământul se comportă ca un patinator în mișcare de rotație, care încetinește în timp ce își întinde brațele”, a spus profesorul de geoștiință Stephen Meyers, de la Universitatea Wisconsin-Madison.

Una dintre metodele prin care profesorul Meyer a putut să determine cum arăta mișcarea de rotație a Pământului acum mai bine de 1 miliard de ani a fost studiul sedimentelor pe o rocă veche de 90 de milioane de ani. De aici a extras informații despre ciclurile climatice ale planetei.

Astfel a ajuns la concluzia că Luna se distanțează de Terra cu 3,82 centimetri pe an. Astfel, vor trece sute de milioane de ani înainte ca oamenii de știință să fie nevoiți să recalculeze durata unei zile pe Pământ la 25 de ore.

Sursa: Digi24

Citește mai departe

Externe

Două sacoșe pline cu bani, descoperite într-o biserică. Cei care au găsit pungile au găsit înăuntru 36 000 de euro

Publicat

pe

De către

Două sacoşe pline cu bani au fost descoperite în confesionalul unei biserici din Roma. Cei care au găsit pungile au găsit înăuntru o sumă uriaşă: 36 000 de euro.

Sacoşele pline cu bani au fost găsite de preotul local, atunci când a făcut curat în micul confesional al bisericii catolice Santa Maria delle Grazie alle Fornaci din Roma, a informat vineri ziarul Il Messaggero, potrivit Agerpres.

„Am desfăcut nodul, am văzut primele bancnote şi m-am speriat gândindu-mă că era un dispozitiv exploziv sau altceva”, a povestit părintele Giovanni Martire Savina pentru ziarul citat.

Donațiile anonime semnificative pentru biserică sunt comune, a povestit preotul citat, însă nu au fost niciodată atât de mari.

Poliţia din Roma caută răspunsuri, după descoperirea inedită. Potrivit DPA, s-a speculat că banii provin fie de la un donator anonim, fie de la un “păcătos” pocăit, care dispunea de nişte bani “necuraţi”.

„În momentul de faţă nu excludem nimic”, a declarat unul dintre anchetatori, Salvatore Friano, citat de agenţia de ştiri italiană ANSA. „Încercăm să înţelegem dacă este vorba de un binefăcător care dorea să doneze bani pentru biserică sau de cineva care voia să scape de bani “, a precizat Friano.

Poliţia a confirmat că în caz că se află că banii nu au fost furaţi sau obţinuţi ilegal, aceştia vor fi donaţi bisericii.

Citește mai departe

Externe

Emoționant. Un urangutan se luptă cu buldozerul care îi defrișa pădurea// VIDEO

Publicat

pe

De către

În Indonezia, un urangutan a fost filmat în timp ce se lupta cu un buldozer care îi defrişa pădurea. Urangutanul a încercat cu toate forţele să-i alunge pe oamenii veniţi să-i distrugă casa, dar eforturile sale au eşuat.

Imaginile au fost filmate în 2013, dar organizaţia International Animal Rescue, care luptă pentru salvarea urangutanilor, le-a dat publicității abia acum.

„Aceste imagini dramatice arată impactul devastator al despăduririi asupra habitatului. Acest urangutan disperat încearcă să se refugieze de puterea distructivă a maşinii care a decimat deja totul în jurul ei”, a scris organizația.

Echipa activiștilor de mediu a reuşit să-l salveze pe acest urangutan şi să-l aducă în siguranţă.

„Din păcate, scene ca acestea devin din ce în ce mai frecvente în Indonezia. Despădurirea a determinat populaţia de urangutan să scadă, habitatele sunt distruse şi urangutanii sunt lăsaţi să moară de foame”, au adăugat cei de la International Animal Rescue.

Citește mai departe