Un spaţiu de joacă şi odihnă a fost amenajat la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Un spaţiu de joacă şi odihnă pentru copii a fost inaugurat joi, 19 octombrie, la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău. Zona a fost renovată şi amenajată de către fabrica de medicamente „Balkan Pharmaceuticals”, pentru a permite copiilor să se simtă ca acasă, chiar dacă sunt nevoiţi temporar să se afle în spital.

În cadrul evenimentului, compania farmaceutică a făcut şi o donaţie de carte spitalului, iar copiii prezenţi la festivitate au avut parte de voie bună şi distracţie asigurată de animatori.

Spaţiul de recreere a fost renovat şi amenajat ca parte a unei iniţiative de responsabilitate socială a companiei farmaceutice, ce are ca scop crearea unui loc unde copiii să se simtă ca acasă. Spaţiul a fost dotat cu televizor, canapele, jocuri şi jucării pentru copii şi o mini-bibliotecă, pentru care compania a donat primele cărţi – o ediţie limitată a unei publicaţii pentru copii, tipărită de asemenea, din fondurile companiei.

Prezentă la inaugurare, Stela Grigoraş, Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat: „Ne bucurăm că aţi reuşit să dezvoltaţi acest ungher al fericirii, un spaţiu de recreere şi de joacă pentru copii. Este un parteneriat foarte frumos, un exemplu de responsabilitate socială a companiei Balkan Pharmaceuticals, care ar trebui să motiveze şi alte companii să investească în proiecte sociale”.

La rândul său, Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a spus: „Particip cu mare bucurie la un astfel de eveniment. În spital nimeni nu vine de plăcere, de aceea este important să găseşti aici condiţii care să-ţi facă şederea mai plăcută şi, de ce nu, mai utilă. Mă bucur că astfel de lucruri au fost posibile prin îngemănarea eforturilor mediului privat cu unitatea spitalicească de aici”.

Compania Balkan Pharmaceuticals este o companie farmaceutică din Republica Moldova, fondată în anul 2006 cu fonduri private româneşti.

Vasile Cazacu, directorul companiei Balkan Pharmaceuticals a dat asigurări că instituţia va continua să investească în Moldova, inclusiv în astfel de activităţi.

„Ca medic şi director al unei instituţii de producere a medicamentelor, cred în eficienţa terapiei medicamentoase, dar în acelaşi timp, noi înţelegem că, pentru un tratament complex, pacientul are nevoie nu doar de medicamente, injecţii, pilule, dar şi de o notă de optimism, de o speranţă oarecare. Prin amenajarea acestui colţişor de joacă şi de relaxare, am hotărât să completăm gama terapeutică a secţiei în cauză”, a spus el.

Vasile Cazacu a menţionat că Balkan Pharmaceuticals a venit cu o donaţie mai inedită – o carte pentru copii a cărei editare a sponsorizat-o, “reieşind din faptul că gadgeturile, toate mijloacele tehnice la moment prevalează în ocupaţia copiilor, iar cărţile au rămas un pic în umbră”.

Întregul lot de carte va fi donat mai multor instituţii medicale şi de învăţământ din Republica Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.