Un sat din r. Soroca a fost conectat la apeduct

Circa 200 de gospodării și patru instituții social-comunale din satul Ocolina, raionul Soroca, au fost conectate la apeductul magistral Soroca-Bălți și în scurt timp vor beneficia de apă potabilă la robinete. Lucrările au fost evaluate astăzi de o comisie de recepţie, care a constatat că au fost executate conform normelor, transmite Moldpres.

Obiectivul a fost realizat în cadrul proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”. Programul a fost implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord și finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Aprovizionarea satului Ocolina cu apă potabilă reprezintă una dintre cele trei etape ale proiectului. În cadrul programului s-au construit circa 1,5 km de apeduct magistral, aproximativ 10 km de rețele de distribuție a apei și o rețea de canalizare de 500 m. Astăzi, comisia de recepţie a verificat rețelele, două rezervoare a câte 100 metri cubi, 16 hidranți de incendiu, o stație de epurare la școală și o hazna la grădiniță.

În următoarea fază a proiectului este planificată executarea lucrărilor de construcție a sistemelor de apeduct în satele Valoave și Parcani. Alţi participanţi la proiect, locuitorii satului Țepilova, parte a comunei Ocolina, beneficiază de apă potabilă la robinete din luna mai 2017.

Pentru lucrările din satul Ocolina s-au cheltuit peste 11 milioane de lei. În urma implementării integrale a proiectului în toate cele 15 sate din raionul Soroca, va fi asigurat accesul la servicii calitative pentru aproximativ 16 mii de localnici.

Totodată, proiectul urmărește să regionalizeze serviciul de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent. Valoarea totală a proiectului este de 23,5 mln de lei.

Sursa: Moldpres

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.