Connect with us

Externe

Un rus a fost trimis la închisoare pentru o rață gonflabilă afișată la fereastră

Publicat

pe

O judecătorie din Sankt Petersburg l-a trimis în închisoare pe activistul rus Artem Gonciarenko, după ce în timpul unui marș al susținătorilor lui Alexei Navalnîi din 28 ianuarie a demonstrat o rață gonflabilă de la fereastra apartamentului sau de lângă Piața Dictaturii Proletariatului, care a găzduit evenimentul.

Instanța a ordonat ca Artem Gonciarenko să fie condamnat la 25 de zile de detenție administrativă.

Arestatul este activist al mișcării democratice a tineretului „Vesna”. El a fost reținut la Sankt Petersburg pe 25 februarie.

„Activistul a fost acuzat de încălcarea legii privind manifestațiile publice, după ce, în timpul unui marș al susținătorilor lui Alexei Navalnîi, desfășurat la 28 ianuarie, a demonstrat o ”rață gonflabilă” de la fereastra apartamentului său de lângă Piața Dictaturii Proletariatului, care a găzduit evenimentul“, a informat „Interfax“.

În Rusia, rățuștele de cauciuc, plastic sau alt material au ajuns să reprezinte simbolul luptei anti-corupție. Totul după ce o anchetă realizată de Fondul de Combatere a Corupției fondat de Alexei Navalnîi a dezvăluit averea ilicita a premierului rus Dmitri Medvedev. Pe moșia acestuia, obținută din surse nedeclarate, ar exista un lac artificial cu păsări de apă.

Sursa: Paginaderusia.ro

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Șofer, amendat pentru că a circulat cu… 696 de km/h. Ce a făcut când a primit amenda

Publicat

pe

De către

Un șofer din Belgia a fost prins în timp ce circula cu 696 de kilometri pe oră cu un autoturism Opel Astra, într-o zonă în care limita era de 50 de km/h. Amenda este evident o eroare, iar bărbatul a trimis-o înapoi poliției pentru a fi corectată.

Presa belgiană relatează că șoferul a fost amendat în orașul Hensies, în apropiere de granița cu Franța, pe un drum care avea limita de viteză impusă la 50 de kilometri pe oră.

Ulterior, în căsuța poștală, omul a primit o amendă care arăta că a atins 696 de kilometri pe oră, iar, după ”o revizuire”, pe amendă a fost notată viteza de 654 de km/h.

Tânărul șofer arată că el călătorea doar cu 10 kilometri peste limita legală, ceea ce, conform legii belgiene, înseamnă o amendă de 50 de euro.

Amenda a fost trimisă înapoi la autorități pentru a fi corectată, dar între timp a ajuns și pe Facebook, unde a fost distribuită de mai mult de 3,000 de ori.

Sursa : Libertatea

Citește mai departe

Externe

Statul american California a devenit cea de-a cincea economie a lumii. Economia statului a depășit-o pe cea a Marii Britanii

Publicat

pe

De către

Economia statului american California a depășit-o pe cea a Marii Britanii, devenind a cincea cea mai mare din lume, arată datele federale publicate vineri.

Deși are o populație de doar 40 de milioane de oameni, spre deosebire de Marea Britanie, unde trăiesc 65 de milioane, PIB-ul Califroniei este de 2.700 miliarde de dolari, depășindu-l pe cel britanic care, este de 2.600 miliarde, scrie The Guardian.

PIB-ul statului supranumit Golden State a avansat cu 127 de miliarde de dolari între 2016 și 2017, iar cel al britanicilor, exprimat în dolari, a scăzut ușor, parțial, din cauza fluctuațiilor valutare.

Economia Californiei este depășită doar de PIB-ul total al SUA, de China, Japonia și Germania.

Ultima oară când California a fost a cincea forță economică a lumii a fost în 2002. În 2012 a ajuns pe locul 10, mai ales din cauza crizei.

California acoperă 14% din economia americană, deși în interiorul statului trăiește 12% din populația totală.

Sursa: Libertatea.ro

Citește mai departe

Externe

Seimul Letoniei pregătește un proiect radical, care va limita propaganda Kremlinului

Publicat

pe

De către

Comisiile permanente ale Seimului (Parlamentul) Letoniei examinează un proiect de modificare a legislației auodiovizualului, care prevede că 90 la sută din conținutul televizinilor locale să fie în limbile din uniunea europeană.

În acest fel, deputații letoni doresc «limitarea propagandei Kremlinului» în această țară.

Proiectul a fst propus de mai ulți deputați din diferite fracțiuni parlamentare. «Este vital să elaborăm norme legale care să limiteze propaganda Kremlinului în țara noastră», adeclarat președintele Comisiei pentru securitatea statului, Inese Libinya – Egnere, citată de agenția DELPHI.

Citește mai departe