Connect with us

Externe

Un rus a rămas de Crăciun fără…baie. Hoţii au furat baia noaptea şi au transportat-o cu un camion

Publicat

pe

Un locuitor al oraşului Veliki Novgorod a rămas fără baia de lemn din curte chiar în noaptea de Crăciun. Iniţial, spărgătorii au furat mai multe obiecte din casa victimei, iar apoi şi construcţia din lemn.

Astfel, victima Vitali Kudreaşov a relatat presei că înainte de a comite jaful, persoane necunoscute au pătruns în casă, dar nu au reuşit să fure prea multe lucruri. Peste două zile, spărgătorii au decis să-i mai facă o vizită victimei.

De data aceasta chiar în noaptea de Crăciun, aceştia au venit cu un camion după construcţia de lemn din curtea sa.

Ulterior, mai mulţi vecini ai bărbatului au declarat poliţiştilor că au văzut cum baia din lemn a fost transportată cu un camion.

Victima a reclamat cazul la Poliţie şi a sesizat oamenii legii asupra acestui jaf, Anchetatorii au stabilit că baia a fost urcată cu un dispozitiv special în camion.

La momentul actual, rusul încearcă să depisteze hoţii cu ajutorul reţelelor de socializare. Potrivit bărbatului,oamenii legii au identificat mai multe versiuni, însă deocamdată nu au reţinut pe nimeni.

Bărbatul a mai spus că a cumpărat baia acum doi ani. Construcţia a fost adusă la destinatar sub formă de piese, pe care ulterior el le-a asamblat.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Oligarhii ruşi se prăbuşesc. Averile celor mai bogaţi ruși au scăzut cu 16 miliarde dolari după noile sancţiuni americane

Publicat

pe

De către

Averile cumulate ale celor mai bogaţi oameni din Rusia au scăzut luni cu 16 miliarde de dolari, pierzând toate creşterile anuale, în urma noilor sancţiuni impuse de Statele Unite săptămâna trecută unor companii şi persoane din Rusia, scrie Bloomberg citat de Adevarul.ro.

26 din cei 27 de magnaţi incluşi în indicele Bloomberg al miliardarilor au pierdut bani, în frunte cu miliardarul Vladimir Potanin, magnatul nichelului, a cărui avere a scăzut cu 2,25 de miliarde de dolari.

Directorul general al Lukoil, Vagit Alkperov, a pierdut 1,37 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Viktor Vekselberg, şeful grupului Renova, a scăzut cu 1,28 miliarde de dolari.

Vekselberg este unul dintre cei şapte magnaţi ruşi sancţionaţi săptămâna trecută de administraţia Trump în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. Acesta a luat măsuri, luni, pentru a limita expunerea afacerilor sale din Elveţia la aceste sancţiuni.

Oleg Deripaska, care se află şi el între persoanele sancţionate, a pierdut luni 905 milioane de dolari, averea sa scăzând în ultimele două şedinţe bursiere cu peste 2 miliarde de dolari.

Indicele MOEX al bursei din Rusia a scăzut luni cu 8,3%, cel mai grav declin consemnat în ultimii patru ani. Rubla s-a depreciat cu 3,7%, la 60,3 unităţi pentru un dolar.

Citește mai departe

Externe

Rusia: O femeie de 28 de ani a murit după ce a fost îmbălsămată de vie

Publicat

pe

De către

O tânără din Rusia a murit după o greșeală groaznică a medicilor: ei i-a fost injectată substanța care de obicei e folosită pentru îmbălsămarea cadavrelor.

Ekaterina Fedyaeva s-a internat în spital pentru o operație de rutină, de scoaterea a unui chist ovarian, când i s-a injectat în corp formalină, în loc de soluție salină, scrie Washington Post. Formalina, denumită și formol, este folosită pentru a preveni descompunerea trupurilor celor decedați.

Greșeala tragică și ireparabilă a medicilor s-a produs chiar în timpul operației laparoscopice. După ce ar fi realizat gafa, doctorii au încercat să-i curețe fetei cavitatea abdominală, însă a fost prea târziu.

Tânăra a suferit dureri groaznice și convulsii timp de două zile până a intrat în comă. Deși a fost conectată la aparate pentru a fi ținută în viață, Ekaterina a murit după ce mai multe organe i-au cedat.

Fata a primit 52 de medicamente, într-o încercare disperată a medicilor de a o salva. În zadar însă. Ekaterina a fost înmormântată sâmbătă.

Cazul este acum investigat de autorități.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe

Externe

Iulia Skripal, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, externată din spital. Vrea azil politic în Marea Britanie

Publicat

pe

De către

Iulia Skripal, fiica fostului spion rus Sergei Skripal, a fost externată din spital în cursul zilei de marți, anunță Sky News. Femeia în vârstă de 33 de ani a fost și ea otrăvită cu neurotoxina Novichok, dar s-a recuperat mai rapid decât tatăl ei.

După externare, Iulia Skripal va cere azil politic în Marea Britanie, relatează Reuters. Săptămâna trecută, femeia a dat un comunicat în care afirma că se simte mai bine și că își recapătă puterea pe zi ce trece. Ea nu a menționat însă nimic despre starea tatălui său.

Iulia și Sergei Skripal au fost otrăviți cu o neurotoxină extrem de periculoasă pe 4 martie, în Salisbury. Cei doi au fost găsiți inconștienți pe o bancă, iar unul dintre polițiștii sosiți la fața locului a avut și el simptome asociate neurotoxinei Novichok, dar și-a revenit în doar câteva zile.

Cazul a declanșat un adevărat război diplomatic între Marea Britanie și Rusia, iar Regatul Unit, alături de alte peste 20 de state, a decis expulzarea mai multor diplomați ruși, bănuiți că ar fi spioni ai Kremlinului. Pe de altă parte, Rusia neagă orice implicare în otrăvirea lui Sergei Skripal și a fiicei sale și acuză Occidentul că nu a prezentat suficiente dovezi privind implicarea guvernului de la Kremlin în acest atac.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe