Un polițist din Ungheni, condamnat la 6 ani. Deşi era frig, a obligat un minor să intre în apa rece a iazului

Judecătoria Ungheni, sediul Central, l-a condamnat pe un polițist la 6 ani și 6 luni de închisoare, după ce a obligat un minor să intre în apa rece a unui iaz pentru a extrage plasele de pescuit. Băiatul a ieșit la mal în stare de inconștiență, fiind în stare de hipotermie.

Poliţistul, de asemenea, a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul organelor de drept pe un termen de 7 ani.

Astfel, în cadrul examinării cauzei s-a stabilit că, colaboratorul IP Ungheni la data de 21 septembrie 2016, care exercita funcţia de șef de post, ofițer superior de sector al IP Ungheni, a reţinut un minor şi utilizând cuvinte vulgare în prezența mai multor persoane, i-a ordonat să urce în automobilul său personal și ulterior, l-a condus pe malul unui iaz din r-l Ungheni.

Acolo, pentru a intimida şi umili minorul şi a-l face să recunoască vinovăția de sustragere, în mod intenţionat, depăşind drepturile şi obligaţiile sale de serviciu, l-a obligat să se dezbrace până la lenjeria de corp. Apoi, în prezența mai multor persoane, utilizând cuvinte înjositoare și glume, i-a ordonat minorului să intre în apa rece a iazului pentru a extrage plasele de pescuit.

Auzind refuzul minorului de a intra în apă deoarece este frig, l-a amenințat că-l va îneca în acel iaz sau îl va lipsi de libertate pe o perioadă de 15 zile.

În urma amenințărilor primite, minorul a intrat dezbrăcat în apa iazului unde s-a aflat o perioadă îndelungată de timp, apoi a ieșit pe la malul opus al iazului, unde deja fiind în stare de inconștiență, a fost scos din apă de către alte persoane și îmbrăcat. Ulterior, acesta a fost condus într-un depozit din apropiere, aflându-se în stare de hipotermie și semi-conștiință.

Procurorii PCCOCS, care au reprezentat acuzarea în instanța de judecată au solicitat aplicarea unei pedepse cu închisoarea pe un termen de 13 ani 10 luni, și drept urmare consideră sentinţa prea blândă şi o vor ataca la Curtea de Apel Bălţi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.