Connect with us

Social

Un nou caz de agresiune asupra unui jurnalist trezeste ingrijorarea organizatiilor de media

Organizatii neguvernamentale in domeniul mass-media isi exprima protestul si ingrijorarea in legatura cu un nou caz de agresare a cameramanului Ghenadie Brega de la postul „Eu TV

Publicat

pe

Organizatii neguvernamentale in domeniul mass-media isi exprima protestul si ingrijorarea in legatura cu un nou caz de agresare a cameramanului Ghenadie Brega de la postul „Eu TV”.

Intr-o declaratie semnata de aceste ONG-uri, se mentioneaza ca la 9 iulie curent, Ghenadie Brega, venit la Procuratura Chisinau, a fost atacat fizic si verbal, de catre o persoana in civil iesita din sediul Procuraturii.

Berga se afla la Procuratura pentru a lua imagini cu unul dintre tinerii anchetati in cazul forumistilor acuzati ca ar fi lansat prin intermediul unor portaluri (forum.md, torrentsmd.com, desteptarea.info si unimedia.md) multiple chemari publice la rasturnarea prin violenta a oranduirii constitutionale si lichidarea statalitatii si integritatii teritoriale a R.Moldova.

Desi Ghenadie Brega l-a anuntat ca este jurnalist si ca filmeaza in mod legal, in curtea unei institutii publice, persoana in civil l-a somat in mod brutal sa plece si a lovit in cateva randuri in camera de luat vederi.

Organizatiile mass-media fac apel catre autoritati sa ia masuri pentru pedepsirea vinovatului in acest caz, precum si in alte cazuri de agresiune impotriva jurnalistilor si cer respectarea cu strictete a dreptului de acces la informatie in conformitate cu legislatia in vigoare.

Declaratia a fost semnata de Centrul Independent de Jurnalism, Asociatia Presei Independente, Asociatia Presei Electronice, Uniunea Jurnalistilor din Moldova, Centrul „Acces-info”, Centrul de Investigatii Jurnalistice si Comitetul pentru Libertatea Presei.//REPORTER.MD

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Social

O moldoveancă, bătută la Moscova cu fierul de călcat şi rănită cu o sabie

Publicat

pe

De către

O moldoveancă, stabilită la Moscova, a depus o plângere la Poliție, declarând că iubitul ei a bătut-o cu fierul de călcat şi a rănit-o cu o sabie. Femeia a fost rănită grav în timpul unui conflict într-un apartament din Moscova, a anunțat RenTV.

Potrivit sursei citate, bărbatul, cu antecedente penale, în timpul unei cerți, a luat sabia care atârna pe perete şi a atacat femeia. La un moment acesta a rănit-o la cap, ureche şi umăr.

Pentru că i s-a părut puțin,  bărbatul a ieșit în coridor, de unde a luat fierul de călcat şi a început să o lovească în cap pe femeie.

Ulterior, totuși, agresorul a chemat ambulanţa.

Femeia a fost transportată în stare gravă la spital. Aceasta a spus oamenilor legii că concubinul său ar fi ameninţat-o cu moartea.

Citește mai departe

Social

Microbuz, reținut la Leușeni. Șoferul a prezentat un certificat de înmatriculare care nu se mai eliberează din 2012

Publicat

pe

De către

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au reținut un microbuz, pentru care s-a prezentat un certificat de înmatriculare. care nu se mai eliberează din 2012  Mai mult, unitatea de transport era reutilată fără acordul autorităților de rigoare. Astfel, șoferul moldovean a fost nevoit  să-și continue călătoria, dar deja în calitate de pasager.

Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, 4 ianuarie.

Pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetățean moldovean în vârstă de 46 de ani, la volanul unui Mercedes 312D cu numere de înmatriculare moldovenești.

În cadrul controlului de frontieră, printre documentele de călătorie și cele pe microbuz s-a depistat certificatul de înmatriculare, care avea mai multe semne incontestabile de falsificare. A dat de bănuit însăși faptul că astfel de modele nu se mai eliberează din anul 2012, iar acesta figura cu data din martie 2017.

Luat la întrebări și supus verificărilor minuțioase, conducătorul auto a prezentat polițiștilor de frontieră cel de-al doilea certificat de înmatriculare, original. Din spusele acestuia s-a aflat că încurcase documentele pe care trebuia să le prezinte în Uniunea Europeană și la intrarea în R. Moldova.

Totodată, șoferul a precizat că nu cunoștea despre falsul depistat, deoarece fusese rugat de un conațional, contra sumei de 100 euro, să realizeze o rută tur-retur în Germania, cel din urmă i-a și pus la dispoziție toate documentele pentru mijlocul de transport.

Documentul falsificat a fost ridicat, iar microbuzul indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Cetățeanul moldovean și-a continuat călătoria, dar deja în calitate de pasager.

Citește mai departe

Social

Tânăr, reținut. A urcat pe bancheta din spate a mașinii de patrulare și a solicitat să fie condus acasă!

Publicat

pe

De către

Un tânăr a fost reținut de inspectorii de patrulare, după ce a urcat pe bancheta din spate a echipajului de patrulare și a solicitat să fie condus acasă. Oamenii legii nu au avut decât să-i pună bărbatului catușele pentru acțiunile ilegale și l-au transportat la Inspectoratul de Poliție Botanica.

Astfel, în noaptea de 4 ianuarie, un echipaj de patrulare, aflându-se la asigurarea ordinii publice pe str. Muncești din capitală, a observat un grup din patru persoane, care vorbeau cu voce tare și se exprimau cu cuvinte necenzurate.

Angajații INP au rugat bărbații să înceteze acțiunile nelegitime, însă o persoană a urcat pe bancheta din spate a echipajului de patrulare și cu tupeu a solicitat să fie condus acasă.

Astfel, inspectorii de patrulare i-au aplicat catușele acestuia, pentru acțiunile ilegale, și l-au transportat la IP Botanica. Persoana s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 30 de ani locuitor al mun. Chișinău.

Acum, bărbatul riscă să fie sancționat contravențional pentru huliganism și tulburarea liniștii publice cu o amendă de la 300 la 600 de lei, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

INP îndeamnă cetățenii ca atunci când observă ceva suspect în stradă sau chiar în blocuri să apeleze la 902.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social4 ore în urmă

O moldoveancă, bătută la Moscova cu fierul de călcat şi rănită cu o sabie

O moldoveancă, stabilită la Moscova, a depus o plângere la Poliție, declarând că iubitul ei a bătut-o cu fierul de...

Externe4 ore în urmă

Mihail Saakașvili, condamnat la 3 ani de închisoare în Georgia

Mihail Saakașvili, fostul președinte al Georgiei și ex-guvernator al Odessei, a fost condamnat în lipsă la trei ani de închisoare...

Politică4 ore în urmă

ANC de la București confirmă că deputații socialiști nu au depus cereri de renunțare la cetățenia română

Deputații socialiști cu pașaport românesc care au declarat acum jumătate de an că au depus cereri să li se retragă...

Social6 ore în urmă

Microbuz, reținut la Leușeni. Șoferul a prezentat un certificat de înmatriculare care nu se mai eliberează din 2012

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au reținut un microbuz, pentru care s-a prezentat un certificat de înmatriculare....

Politică7 ore în urmă

Igor Dodon, suspendat temporar pentru a treia oară

Președintele Igor Dodon a fost suspendat temporar pentru a treia oară din funcție în urma refuzului repetat de a promulga...

Social7 ore în urmă

Tânăr, reținut. A urcat pe bancheta din spate a mașinii de patrulare și a solicitat să fie condus acasă!

Un tânăr a fost reținut de inspectorii de patrulare, după ce a urcat pe bancheta din spate a echipajului de...

Diverse9 ore în urmă

Jurnalista rusă expulzată din Letonia a realizat un reportaj despre Moldova în care vorbește doar despre sărăcie

Jurnalista rusă Olga Kurlaeva, expulzată astăzi din Letonia fiind calificată drept o amenițare la adresa securității naționale, a fost în...

Advertisement

Opinii