Connect with us

Social

Un moldovean a venit să ridice un Porsche, după 2 ani. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Publicat

pe

Un moldovean cu dublă cetățenie, română şi moldovenească, în vârstă de 42 ani, este cercetat penal, după ce a prezentat poliţiştilor o procură falsă pentru restituirea unui autoturism aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Autoturismul a fost indisponibilizat încă în anul 2016 la sediul STPF Galaţi pentru că a făcut obiectul unui litigiu.

Potrivit STPF Galaţi, cazul a avut loc pe 10 octombrie, când în jurul orei 14.00, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi s-a prezentat bărbatul cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova. Bărbatul a depus la cererea de restituire o procură în original eliberată de un notar public din Ucraina, la care era anexată şi o traducere în limba română şi un certificat de înmatriculare eliberat în luna februarie 2018 de autorităţile ucrainene pe numele N. Petro.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare la autorităţile din Ucraina, în urma cărora a rezultat că procura este falsă.

În urma celor constatate, bărbatul în cauză a declarat că a primit documentele prin curier din Ucraina şi nu cunoştea că sunt false, intenţia sa fiind să intre în posesia autoturismului pe care trebuia să îl restituie proprietarului.

Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în anul 2016 la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, deoarece a făcut obiectul unui litigiu.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun .

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Diverse

1,4 tone de alcool, reținute de echipele mobile ale Vămii. Era adus din regiunea transnistreană

Publicat

pe

De către

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au prevenit două cazuri de comercializare ilegală a alcoolului etilic, care era adus din regiunea transnistreană prin ocolirea posturilor vamale interne de control.

Prima reținere a fost operată în apropiere de localitatea Răzeni din raionul Ialoveni.

Acționând în baza informațiilor operative deținute, inspectorii au stopat o unitate de transport în care au depistat mai multe recipiente din plastic, care conțineau un lichid cu miros specific de alcool.

Unitatea de transport a fost escortată la terminalul vamal Cricova, unde au fost numărate 40 de recipiente, care conțineau, în total, 800 de litri de alcool etilic.

Alți 600 de litri de alcool etilic au fost depistați de Echipele Mobile la intrarea în municipiul Chișinău.

Șoferul microbuzului nu a putut prezenta acte de proveniență, recunoscând că a eludat controlul vamal pentru a nu achita taxele prevăzute de legislația în vigoare.

Loturile au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, iar șoferii sunt documentați pentru trafic ilicit cu produse alcoolice.

Citește mai departe

Social

Opt traficanți de droguri, reținuți de polițiști// VIDEO

Publicat

pe

De către

Opt persoane din Chișinău sunt cercetate penal pentru comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari. Activitatea acestora a fost monitorizată timp de două luni de oamenii legii.

În cadrul investigațiilor au fost acumulate probe care demonstrează că bănuiții comercializau drogurile și prin intermediul rețelelor de socializare sau a platformelor electronice de comunicare.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în automobile și la domiciliile suspecților din mun. Chișinău, polițiștii au depistat și ridicat mai multe tipuri de droguri, printre care MDMA, marijuană, etnobotanice, precum și cântare electronice la scara mică, mijloace bănești, telefoane mobile.

Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 75 000 lei.

Persoanele au fost reținute pe un termen de 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de cultivare și comercializare a drogurilor.

Citește mai departe

Social

Un copil de 3 ani a rămas blocat într-o grilă metalică de la poartă. Au intervenit salvatorii// FOTO

Publicat

pe

De către

Un copil de 3 ani din Comrat a rămas blocat într-o grilă metalică de la poartă. Cazul a avut loc într-o curte din oraș, salvatorii fiind solicitați în după amiaza zilei de 11 octombrie.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14.06.

Potrivit primei informații băiatul de 3 ani necesita ajutorul pompierilor pentru deblocare.

Un echipaj din cadrul IGSU a reușit în timp record să deblocheze minorul care în timpul jocului a intrat cu capul în grila metalică de la poartă. Salvatorii au salvat copilul utilizând utilaj hidraulic.

În urma cazului, dar și a intervenție efectuate de angajații IGSU, băiatul nu a avut de suferit.

Potrivit informației IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 40 situații de risc.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com