Caz tragic în centrul capitalei ruse. Un moldovean s-a înecat în seara zilei de 11 august în râul Moscova, anunţă 360tv.ru.

Incidentul tragic a avut loc în apropiere de gara feroviară Kiev. Martorii au sesizat salvatorii că un bărbat a căzut în râu.

Aceştia au spus că bărbatul a încercat să se menţină la suprafaţă. Circa şapte minute acesta a luptat cu valurile, dar apoi a fost înghiţit de ape.

Când au sosit salvatorii, pe suprafaţa râului plutea doar rucsacul, iar în el a fost depistat un paşaport moldovenesc.

Scafandri au efectuat cercetări subacvatice şi au desfăşurat căutări la fundul râului, unde a fost depistat trupul neînsufleţit al moldoveanului.

De notat, că ieri Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat că în ultimele 24 de ore, în Moldova două persoane și-au pierdut viața la scăldat.

Primul caz de înec a avut loc în localitatea Todirești, raionul Ungheni. Aici un bărbat în vârstă de 58 de ani a intrat în iazul din apropierea localității și nu a mai ieșit. Salvatorii au recuperat cadavrul persoanei către ora 15.00 după mai multe ore de căutări.

Un alt caz în care și-a pierdut viața un bărbat în vârstă de 63 de ani s-a întâmplat în râul Nistru în apropierea localității Șerpeni din raionul Anenii Noi. Persoana a murit după ce a intrat în râu.

Conform datelor operative de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 68 de persoane inclusiv 12 copii.