Connect with us

Externe

Un moldovean, observat de polițiști de frontieră într-o staţie PECO de lângă Albiţa. Ce au descoperit în borseta acestuia

Publicat

pe

Un moldovean este cercetat pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, după ce polițiștii de frontieră români au descoperit în borseta acestuia o carte de identitate falsă. Bărbatul a fost observat în staţia Petrom aflată în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa.

Pentru că nu-şi justifica prezenţa în acel loc, polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei în cauză, ocazie cu care au constatat că persoana este cetăţeanul din R.Moldova Constantin C., în vârstă de 31 de ani.

Deoarece tânărul a început să manifeste semne de nervozitate în momentul legitimării, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi a bagajelor. În timpul acestuia, aceștia au descoperit, în borsetă, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia lui.

Existând suspiciuni în legătură cu autenticitatea cărţii de identitate, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un conaţional, în schimbul sumei de 200 euro cu intenţia de a-l folosi în Germania, pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

BBC: Petro Poroşenko a plătit 400.000 de dolari pentru a se întâlni cu Donald Trump

Publicat

pe

De către

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a plătit 400.000 de dolari pentru a obţine o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, afirmă surse citate de BBC News online, scrie Mediafax.

Nu se ştie dacă Donald Trump a avut cunoştinţă de primirea banilor.

Banii au fost oferiţi de intermediari angajaţi de Petro Poroşenko, fiind încasaţi de Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump, afirmă surse de la Kiev. Michael Cohen neagă acuzaţiile.

Petro Poroşenko s-a întâlnit cu Donald Trump la Casa Albă în iunie 2017. Imediat după revenirea lui Poroşenko în Ucraina, Direcţia anticorupţie de la Kiev a oprit o investigaţie care îl viza pe Paul Manafort, fost director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete ucrainene a explicat, sub protecţia anonimatului, cum a fost organizată întâlnirea între Petro Poroşenko şi Donald Trump. Michael Cohen a fost interpelat astfel încât Petro Poroşenko să obţină ceva mai mult decât o simplă fotografie cu Donald Trump, un eveniment pe care să îl poată prezenta ca fiind o întrevedere. Tranzacţia de 400.000 de dolari a fost intermediată de o fundaţie evreiască din statul New York.

Citește mai departe

Externe

O mamă, condamnată la închisoare pentru că și-a obligat fiica să se căsătorească cu un bărbat mai în vârstă

Publicat

pe

De către

O femeie din Marea Britanie a fost condamnată la închisoare pentru că și-a obligat fiica să se căsătorească cu un bărbat mai în vârstă. Acesta este primul caz de acest tip cu care s-a confruntat o instanță britanică, scrie The Mirror.

Femeia a fost condamnată la patru ani și jumătate de închisoare de un judecător de la o instanță din Birmingham pentru că și-a înșelat fiica să se ducă în Pakistan și acolo a obligat-o să se căsătorească cu un bărbat care le era rudă și este cu 16 ani mai în vârstă.

În 2016, însă, când fata a împlinit 18 ani, a fost mințită de mama ei și determinată să meargă în Pakistan, acolo unde credea că va participa la o reuniune de familie.

Odată ajunsă acolo a fost însă obligată să se căsătorească cu bărbatul care o dezvirginase în urmă cu cinci ani.

În fața instanței tânăra a povestit cum a fost obligată să se căsătorească, cum mama ei a forțat-o să accepte căsătoria în fața unui imam și să semneze actele.

Mama a fost condamnată pentru că a înșelat-o pe fiica sa să meargă în Pakistan și să se căsătorească. De asemenea a fost găsită vinovată de sperjur după ce a mințit în instanță spunând sub jurământ că fiica ei nu este căsătorită.

Sursa: Libertatea.ro

Citește mai departe

Externe

Primul bebeluș născut în ultimii 12 ani în locul unde nașterile sunt interzise

Publicat

pe

De către

O fetiță este primul bebeluș născut în ultimii 12 ani pe o insulă aparținând Braziliei, unde nașterile sunt interzise, iar femeile însărcinate sunt obligate să meargă pe continent pentru a-și aduce pe lume copiii, relatează The Guardian.

Nașterea bebelușului a fost o surpriză pentru toată lumea, inclusiv pentru mamă, care susține că nu știa că este însărcinată.

Micuțul arhipelag Fernando de Noronha, faimos pentru eforturile depuse pentru conservarea animalelor și vegetației sălbatice, are o populație de doar 3.000 de locuitori, iar nașterile sunt interzise deoarece pe insulă nu există o secție de maternitate.

Femeile însărcinate sunt astfel obligate să călătorească până pe continent, unde cel mai apropiat oraș este Natal, aflat la 365 de km de insulă.

Femeia care a adus pe lume bebelușul mai are un copil născut pe continent, însă a declarat pentru O Globo că nu știa că este însărcinată și „nu a simțit nimic” pe tot parcursul sarcinii.

„Mama, care nu dorește să fie identificată, a intrat în travaliu acasă. Familia spune că nu știa că femeia este însărcinată”, a declarat, printr-un comunicat, administrația insulei, pentru ziarul O Globo.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe