Connect with us

Important

Un moldovean implicat într-un accident în Oradea, transportat cu o autospecială SMURD la Chişinău// VIDEO

Published

on

Un moldovean de 42 de ani, care a avut de suferit săptămâna trecută într-un accident rutier produs în apropiere de Oradea, va fi transportat cu o autospecială SMURD la Chişinău. Echipajul a pornit spre Oradea în această dimineață, urmând ca pacientul să ajungă la o instituție medicală din Chișinău mâine, 2 septembrie.

În urma accidentului, bărbatul a suferit traumatisme multiple, fiind internat într-un spital din Oradea, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, rudele acestuia au solicitat ajutor pentru transportare asistată medical a pacientului.

Respectiv, s-a luat decizia ca în ajutor să meargă un echipaj SMURD, mai exact o autospecială de terapie intensivă, de tip C1, cu o echipă de specialiști din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI.

Pe parcursul drumului, bărbatul va fi monitorizat și asistat medical în funcţie de necesitate. La Chișinău, pacientul urmează să aibă parte de îngrijiri medicale ulterioare.

Astfel de intervenții de ajutor SMURD au mai fost înregistrate odată în Republica Moldova, astfel încât mai multe persoane au avut parte de ajutor calificat.

Continue Reading

Important

Maia Sandu față în față cu Andrian Candu la Moldova 1

Published

on

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a acceptat invitația preşedintelui Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu de a participa la o dezbatere la portul public de televiziune. Aceasta va avea loc miercurea viitoare la Moldova 1.

Mulțumesc postului public Moldova 1 pentru invitația de a participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la dezbatere cu Maia Sandu. Sunt deschis să discutăm față în față, în direct”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Maia Sandu a declarat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că ar fi preferat o dezbatere cu liderul PDM Vlad Plahotniuc, dar că acceptă invitația să participe la aceste dezbateri cu Andrian Candu, miercurea viitoare la Moldova 1, dat fiind faptul că la sfârșitul acestei săptămâni va fi la București.

“Ne-am dorit o dezbatere cu cel care se face direct responsabil de situația dramatică din țara noastră și sunt convinsă că cetățenii își doresc același lucru. Din păcate, cel care se visează prim-ministru zi și noapte nu are curajul sa iasă într-o confruntare directă, preferând să tragă doar sforile din umbră, ca un adevărat uzurpator. Accept invitația să particip la dezbateri cu Andrian Candu, miercurea viitoare la Moldova 1, având în vedere că la sfârșitul acestei săptămâni voi fi la București“, a scris Maia Sandu.

Continue Reading

Important

Important! Cod galben de îngheţuri

Published

on

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de înghețuri la suprafaţa solului. Avertizarea este valabilă pentru perioada 28 septembrie-2octombrie.

“În orele dimineții pe 28 septembrie izolat în raioanele de nord se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-2°С, cu răspândire pe o mare parte a teritoriului în intervalul 29.09-2.10 și intensificarea acesteia până la -1..-3°C“,  se arată în avertizarea meteorologiilor.

Totodată, potrivit prognozelor SHS, luni şi marţi, temperatura aerului va oscila între +19..+22 grade. Începând cu ziua de miercuri vremea se va răci – valorile termice ale aerului vor constitui +14..+17 grade, iar în zilele următoarea vor continua să scadă.

Continue Reading

Important

Atenție șoferi! Noi săgeți apar la semafoarele din capitală

Published

on

Inspectoratul Național de Patrulare informează că la intersecțiile formate dintr-un drum continuu în îmbinare cu un drum din stânga vor fi instalate săgeți de culoare verde cu vârful înainte și anume la semafoarele din partea dreaptă a drumului continuu.

Astfel, șoferii în urma unei asigurări temeinice din partea stângă, vor putea continua deplasarea în direcția săgeții, indiferent de culoarea semaforului.

Menționăm că, la moment au loc lucrări de instalare a săgeților în capitală și anume la intersecțiile străzilor:
– București – Sciusev; Traian – Grenoble; Grenoble – Costiujeni; Grenoble – Testemițeanu;
– Hîncești – Spicului; Ismail – Varlaam; Ismail – Columna; Ismail – A. Hîjdeu;
– V. Lupu – Constituției; Kiev – T. Vladimirescu; Albișoara – A. Pușkin; Albișoara – V. Alexandri;
– Albișoara – Feredeului; Grădina Botanică – Salcîmilor; Grădina Botanică – Sarmizecetusa;
– L. Deleanu – N. Costin; Alba Iulia – L. Deleanu; N. Dimo – A. Saharov; V. Lupu – Șt. Neaga;
– C. Stere – M. Kogălniceanu; C. Stere – A. Sciusev; P. Halippa – A. Cornescu;
– P. Halippa – A. Mateevici; Pietrarilor – Drumul Viilor.

INP menționează că scopul acestor săgeți este de a fluidiza traficul rutier și pentru a asigura securitatea participanților la trafic.

Foto: Sputnik.md

Continue Reading

Ultimile Știri

Important34 de minute ago

Maia Sandu față în față cu Andrian Candu la Moldova 1

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a acceptat invitația preşedintelui Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu de a...

Important55 de minute ago

Important! Cod galben de îngheţuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de înghețuri la suprafaţa solului. Avertizarea este valabilă pentru perioada 28 septembrie-2octombrie....

Social2 ore ago

Articol de laudă într-o prestigioasă publicație aviatică: Aeroportul din Chișinău cucerește conferința din Catalonia

Aeroportul Intenațional Chișinău cucerește conferința din Catalonia – sub acest titlul  a fost publicat un articol în una dintre cele...

Important2 ore ago

Atenție șoferi! Noi săgeți apar la semafoarele din capitală

Inspectoratul Național de Patrulare informează că la intersecțiile formate dintr-un drum continuu în îmbinare cu un drum din stânga vor...

Externe4 ore ago

Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a avut loc astăzi în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru...

Economie4 ore ago

Ioniță: Pierderile anuale datorită numărului prea mari de funcționari publici sunt de 1,4 miliarde lei

Fiecare zi de întârziere a implementării reformei administrativ-teritoriale aduce pierderi la bugetul de Stat de patru milioane de lei. Este...

Important4 ore ago

Cine a beneficiat de amnistie: un fost procuror-șef, un avocat, infractori, interlopi şi chiar violatori// RISE

Materia primă a venit de la Guvern. Deputații au tras de text până l-au făcut lege. Au numit-o #amnistia. Apoi...

Advertisement

Opinii