Un milionar originar din Republica Moldova merge la CEDO

Curtea Supremă de Justiţie a respins joi, 28 august, cererea de recurs a Partidului Nostru, condus de omul de afaceri Renato Usatâi. Cel din urmă contestase refuzul Ministerului Justiției de a modifica denumirea Partidului Popular Republican (PPR) în „Partidul Nostru”. Milionarul a declarat că îşi va căuta dreptatea la  Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Astfel, completul de judecată de la CSJ au constatat că „Ministerul Justiţiei nu a limitat accesul membrilor PPR, nu a dispus dizolvarea acestuia, ci doar a refuzat înregistrarea modificărilor în statutul partidului, pentru că acestea contravin propriului statut”.
La rândul său, Renato Usatâi a declarat că ştia că aşa se va întâmpla , pentru că “este vorba de o schemă josnică bine pusă la punct de judecători. Anunţând că va merge la CEDO, Usatâi a opinat că instanţa de la Strasbourg va da dreptate Partidului Nostru într-un termen de şase luni”, După asta cred că va avea loc fuziunea dintre „PaRUs” şi Partidul Nostru, a relatat Renato Usatâi.

Moldova.org precizează că omul de afaceri milionar Renato Usatâi este la a treia încercare de a-şi forma propriulpartid. Astfel la începutul anului curent el a preluat Partidul Popular Republican – formaţiune, care niciodată până în prezent nu a reuşit să acceadă în Parlament. Fără însă a-i reuşi să schimbe imaginea, el a decis redenumirea formațiunii în „Partidul Nostru”.

Cererea de redenumire a fost însă respinsă de Ministerul Justiției, care a motivat că au fost admise încălcări la procedura de convocare a Congresului. Ulterior, decizia Ministerului Justiţiei a fost contestată în judecată de milionar. Milionarul a decis însă să nu aştepte decizia instanţei de judecată şi a convocat la 23 august congresul de constituire a Partidului Politic al lui Renato Usatâi cu denumirea prescurtată PaRUs.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.