Connect with us

Publicat

pe

Un bărbat de 40 ani din Chișinău a fost transportat aseară la spital cu plagă în regiunea capului, după ce a fost împușcat într-un local din sectorul Ciocana. Poliţiştii au constatat că, în urma unui conflict iscat cu trei persoane necunoscute, în direcţia bărbatului a fost efectuată o împuşcătură dintr-un pistol de model necunoscut.

Imediat după incident cei trei agresori au fugit de la locul crimei într-o direcţie necunoscută.

În acest context au fost mobilizate toate echipajele mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, precum şi angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”.

Concomitent, serviciile de investigaţii din cadrul Poliţiei Chişinău au obţinut informaţii despre intenţia pistolarului să părăsească teritoriul ţării.

În urma colaborării eficiente cu angajaţii Departamentului Poliţiei de Frontieră a MAI, individul a fost reţinut la punctul de trecere Tudora, raionul Ştefan-Vodă.

El s-a dovedit a fi în vârstă de 42 ani, domiciliat în capitală, fiind reţinut pe un termen de  72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Ulterior  poliţiştii au depistat pistolul păstrat legal, acesta fiind găsit în automobilul unui cunoscut, cu care ar fi  venit la punctul vamal.

Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 36 ani, fiind reţinut şi el pe un termen de 72 ore, pentru favorizarea infracţiuniil.

Bărbatul care ar fi efectuat împuşcătura este cercetat penal pentru tentativă de omor şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 ani până la 15 ani.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Cerere în căsătorie la Târgul de Crăciun din Chișinău. Tânărul, susținut de o fanfară formată din Moși Crăciuni

La „Acasă de Crăciun” se unesc destine.

Publicat

pe

De către

La Târgul de Crăciun din Chișinău  se unesc destine. Un tânăr a decis să-și ceară de soție aleasa inimii în fața sutelor de vizitatori de la primul Târg de Crăciun în stil european la Chișinău.

Și pentru ca momentul să fie unul inedit, tânărul îndrăgostit a fost susținut de o fanfară formată din Moși Crăciuni.

Pe fundalul celebrei piese „Besame mucho” și în timp ce pe ecranul de pe scenă a apărut poza cuplului, Dumitru a adresat întrebarea tradițională: „Vrei să fii soția mea?”.

Copleșită de emoții, viitoarea mireasă i-a răspuns cu fermitate: „Da!”

Dumitru și Natalia sunt de doi ani împreună.

Bărbatul spune că a ales să-și ceară iubita de soție „Acasă de Crăciun”, pentru că și-a dorit să combine cel mai importat moment din viața lui cu atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Citește mai departe

Social

Doi frați din Strășeni cultivau marijuana într-un laborator improvizat. Suspecții au fost monitorizați o lună// VIDEO

Suspecții au fost monitorizați aproximativ o lună, totodată, au fost efectuate achiziții de control și alte acțiuni care au demonstrat implicarea lor în comercializarea drogurilor.

Publicat

pe

De către

Doi frați de 24 și respectiv 28 de ani, domiciliați în orașul Strășeni, au fost reținuți, fiind suspectați de comercializarea marijuanei hidroponice pe teritoriul municipiului Chișinău și raionului Strășeni. Cei doi cultivau marijuana într-un laborator improvizat la domiciliu, ulterior o recoltau, mărunțeau, ambalau în pachete dozate și comercializau drogurile consumatorilor.

Persoanele reținute nu sunt angajate în câmpul muncii, anterior condamnați pentru păstrarea de droguri, huliganism și traversarea ilegală a frontierei de stat.

Suspecții au fost monitorizați aproximativ o lună, totodată, au fost efectuate achiziții de control și alte acțiuni care au demonstrat implicarea lor în comercializarea drogurilor.

Astfel, unul dintre ei a fost reținut la intrarea în orașul Chișinău, în timp ce transporta o cantitate de aproximativ 100 gr unui cumpărător, iar altul a fost reținut la domiciliul din Strășeni.

În urma perchezițiilor la domiciliu și automobil, au fost depistate aproximativ 600gr de marijuană hidroponică, ghiveciuri, semințe de canabis, obiecte destinate cultivării plantelor, cântar la scară mică, mai multe pliculețe de tip zip – lock în care erau ambalate dozele de drog pentru ulterioara comercializare.

La fel, au fost ridicați bani proveniți din activitatea criminală desfășurată în sumă de 11 500 lei.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 50 000 lei, 2 gr de marijuană hidroponică fiind vândute la prețul de 150 lei.

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Citește mai departe

Social

Peste 3000 de polițiștii vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Publicat

pe

De către

Peste 3000 de polițiștii vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, în perioada 31 decembrie 2017 -15 ianuarie 2018, polițiștii vor fi la datorie, fiind prezenți în locurile aglomerate, dar și în trafic.

Alături de polițiștii de ordine publică, inspectori de  patrulare, vor fi implicați pompieri și salvatori, polițiști de frontieră, precum și din alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În acest context, oamenii legii recomandă cetățenilor să aibă un comportament preventiv și să fie atenți cu bunurile pe care le dețin.

De asemenea, cetățenii care intenționează să plece în vacanță sunt îndemnați să își asigure locuințele cu sisteme de închidere pentru a nu cădea pradă infractorilor, să-și  anunţe vecinii, iar cei care rămân, să anunțe Poliţia în cazul în care văd persoane suspecte în scara sau curtea blocului.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să evite locurile neiluminate, violențele pe stradă şi să se deplaseze prin locurile aglomerate, unde sunt şi poliţişti. Consumul de alcool în locurile publice e interzis prin lege, iar persoanele aflate în stare de ebrietate vor fi monitorizate. Posesorii de arme sunt îndemnați să nu poarte arme în ospeție, în locuri publice sau fiind în stare de ebrietate.

La fel, părinți sunt sfătuiți să nu-și lase copiii fără supraveghere și să nu permită acestora să deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivele invocate.

O atenție deosebită va fi acordată și fluidizării traficului pe drumurile naționale, în punctele de risc a comiterilor accidentelor rutiere și în orele de trafic intens.

Șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu-și lase automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere.

De notat că în capitală circulația transportului rutier va fi sistată pe data de 31, începând cu ora 20.00, pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Bănulescu Bodoni și str. Alexandr Puskin, mun. Chișinău, iar locurile de parcare vor fi cele tradiționale.

Inspectoratul General al Poliției recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau 902 şi să se adreseze cu încredere celei mai apropiate unităţi de Poliție, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social1 minut în urmă

Un individ a împușcat un bărbat într-un local din capitală, iar apoi a încercat să fugă din țară. Pistolarul, reținut la Tudora// VIDEO

Aseară în jurul orei 21.00, dispeceratul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a fost informat de către Spitalul de urgenţă...

Social54 de minute în urmă

Cerere în căsătorie la Târgul de Crăciun din Chișinău. Tânărul, susținut de o fanfară formată din Moși Crăciuni

La „Acasă de Crăciun” se unesc destine.

Social16 ore în urmă

Doi frați din Strășeni cultivau marijuana într-un laborator improvizat. Suspecții au fost monitorizați o lună// VIDEO

Suspecții au fost monitorizați aproximativ o lună, totodată, au fost efectuate achiziții de control și alte acțiuni care au demonstrat...

Social18 ore în urmă

Peste 3000 de polițiștii vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Peste 3000 de polițiștii vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, în perioada 31 decembrie 2017 -15...

Politică18 ore în urmă

După refuzul repetat al lui Igor Dodon,, un grup de deputați a sesizat CC pentru a institui interimatul funcției de președinte

Președintele Republicii Moldova a respins, astăzi, pentru a doua oară candidaturile la funcțiile de miniștri, propuse de Guvern săptămâna trecută.

Social18 ore în urmă

Mită de 380 000 dolari pentru privatizarea unor terenuri din orăşelul Codru. Două persoane, reținute

Doi locuitori ai capitalei au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de trafic de influenţă, în...

Politică19 ore în urmă

Deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului pe 15 ianuarie 2018

Deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului pe data de 15 ianuarie 2018, potrivit unei dispoziții...

Advertisement

Opinii