Un grup de cercetători a realizat invenţia viitorului: telefonul care nu foloseşte baterie

Un grup de savanţi de la Universitatea Washington a realizat un dispozitiv care ar putea sta la baza invenţiei viitorului: telefonul care nu foloseşte baterie. Acest dispozitiv, care deocamdată arată ca placa ce se află în spatele tastaturii se poate alimenta folosind energia din jur.

Altfel spus, atrage electricitatea din aer.Fără avertizări de terminare a bateriei, fără încărcătoare şi fără baterii externe, dispozitivul pune bazele telefonului viitorului, care deocamdată, este doar în faza de demonstrare a conceptului, scrie Descopera.ro.

Desigur, este cale lungă până când un astfel de telefon va fi la nivelul celor de ultimă generaţie de până acum, dar măcar nu va mai exista grija exploziilor bateriilor. De asemenea, deocamdată, poate efectua doar apeluri.

Un aspect important al lor este faptul că se bazează pe un consum minim de energie. Acest dispozitiv are nevoie de doar 3,5 microwaţi, în condiţiile în care un smartphone consumă în medie un milion de ori mai multă energie.

Telefonul foloseşte celule solare pentru a obţine energie de la lumină şi poate să recepteze semnale radio de la un emiţător localizat la circa 10 metri distanţă. De aceea, dacă nu punem aceste emiţătoare practic peste tot, telefonul nu va fi prea mobil, de aceea se caută soluţii alternative la această abordare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.