Un fost membru al legendarei trupe „Noroc” s-a stins din viaţă la Chișinău

Fostul baterist în legendara trupă „Noroc”, Valentin Goga, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac” a decedat aseară în culisele instituției. Tragedia s-a produs după tradiționalul spectacol„Valentin și Valentina”, organizat în contextul Zilei Îndrăgostiților.

Valentin Goga a suferit un infarct după o evoluție la nai pe scenă. Anunţul tragic a fost făcut de mai mulţi artişti pe reţelele de socializare, dar şi de ministra Culturii Monica Babuc.

A cântat in seara zilei de azi la nai, la acordeon si, se putea altfel?, la tobe. Publicul l-a aplaudat frenetic. Era fericit. Foarte fericit. A primit felicitări, am făcut glume, am făcut poze . După care a zâmbit un pic obosit si… A plecat către cele veșnice….

Astăzi ne-a părăsit un adevărat ARTIST al POPORULUI (titlu pe care din păcate aşa si nu a reuşit sa-l primească) .
Un om talentat, un manager iscusit, o fire artistica prin definiție, un mucalit, un familist si un tata de excepție, un om cultivat si plin de spirit tineresc, un om îndrăgostit de viața. Îmi veţi lipsi MAESTRE GOGA. Veţi lipsi culturii naționale.Dumnezeu sa Va odihnească în ceruri!”, a scris Monica Babuc.

Valenin Goga şi-a început activitatea în calitate de manager încă în 1991. A fost mai întâi director adjunct al Filarmonicii de Stat, apoi director adjunct al Centrului Republican de Cultură şi Artă. În 1995 a fost numit director general al OCI „Moldova-concert” .

În 2012, Valentin Goga a fost decorat de către Mitropolitul Vladimir cu Ordinul „Paisie Velicikovski”, gr. II, pentru susținerea și contribuția adusă de-a lungul timpului pentru organizarea concertelor de muzică duhovnicească, a conferințelor și altor evenimente cu caracter ortodox.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.