Connect with us

Social

Un echipaj SMURD din R. Moldova a plecat în Ungaria pentru a prelua o moldoveancă rănită într-un accident

Publicat

pe

Angajații Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare efectuează o misiune transfrontalieră pentru a aduce în Republica Moldova o pacientă care a suportat un accident rutier în Ungaria. Persoana care a solicitat transportarea este o femeie în vârstă de 38 de ani care a suferit un politraumatism grav în orașul Mateszalka din Ungaria.

Pentru transportarea femeii a fost trimis un echipaj SMURD din Republica Moldova, care are menirea de a prelua pacienta și a o aduce în siguranță în țară.

Persoana este monitorizată pe parcursul drumului, iar potrivit echipajului IGSU delegat pentru misiune, aceasta urmează să ajungă în țară în această seară.

După ce ambulanța va ajunge în Republica Moldova, femeia va fi adusă la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, unde va primi îngrijirile de rigoare.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență aceasta este a 14- a misiune transfrontalieră de transportare a moldovenilor răniți din străinătate.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Un tânăr din Briceni a fost plătit cu 250 de euro pentru a trece peste Prut patru colete cu 40 mii de țigări

Publicat

pe

De către

250 de euro urma să primească un cetățean moldovean, dacă îi reușea să treacă ilegal peste frontieră patru colete cu țigări. Intențiile sale au fost deconspirate de polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD, tânărul fiind reținut în timp ce se pregătea să transporte 40 mii de țigarete.

Astfel, la 12 aprilie. s-au întreprins mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii traficului ilegal cu produse de tutungerie în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic.

Drept urmare, către ora 19.40 polițiștii de frontieră au observat un bărbat care se îndrepta către râul Prut, iar la aproximativ 200 de metri a staționat lângă o glugă de strujeni. O perioadă de timp acțiunile acestuia au fost monitorizate și în momentul când a împrăștiat strujeni, cu scop de a căra trei colete ascunse, s-au întreprins măsurile de reținere al acestuia.

La fața locului a fost legitimat un moldovean de 25 de ani, locuitor al raionului Briceni. Acesta din start și-a recunoscut vina și intențiile sale de a transporta 2000 de pachete de țigări marca Ritm până pe malul Prutului.

La fel, în cadrul audierii, acesta a relatat cum a fost convins de un necunoscut, cetățean român, să recurgă la această faptă ilegală. Rolul său era să ducă țigările până pe malul Prutului și de acolo, o persoană din România să le preia pe celălalt mal. Serviciile sale urmau să fie plătite cu 250 de euro.

Din cercetările adiționale s-a aflat că tânărul moldovean nu este la prima abatere de la lege, acesta în 2013 a fost documentat pentru aceeași infracțiune.

În prezent, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale. Lotul de țigări, valorificat la suma de 25 mii de lei, a fost ridicat și depozitat în Dr NORD până la finalizarea cercetărilor.

Citește mai departe

Social

În Parcul ”La Izvor”va fi inaugurat iluminatul public

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chişinăua  anunțat astăzi că în seara zilei de vineri, 13 aprilie, va fi inaugurat iluminat public în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani.

 Lucrările de reconstrucție au fost executate de către Î.M. Regia „Lumteh”, după o perioadă de circa 25 de ani în care rețeaua de iluminat public în Parcul „La Izvor” n-a funcționat.

Astfel, pe aleile principale din parc au fost montate 47 de corpuri de iluminat de bază de LED-uri și trasată circa 1,2 km de linie electrică. De asemenea, au fost înlocuiți 26 de piloni.

 Menționăm că pe parcursul anului curent, de către Î.M. Regia „Lumteh”, vor fi executate lucrări de modernizare și reconstrucție a sistemului de iluminat public în Parcul „Râșcani” și pe două alei din Parcul „Valea Morilor.  

 

 

Citește mai departe

Social

Trei bărbaţi din Ocniţa, prin şantaj, au extorcat de la un tânăr 20000 de lei pentru o presupusă datorie

Publicat

pe

De către

Trei bărbaţi din Ocniţa, vor fi trimiși în judecată, după ce prin şantaj, ar fi extorcat de la un tânăr 20000 de lei pentru o presupusă datorie. Doi dintre aceștia au fost reţinuţi în momentul estorcării banilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunțat astăzi că, la începutul lunii aprilie, tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost urcat forţat într-un automobil şi transportat la iazul din satul Naslavcea, unde, fiind ameninţat cu violenţă fizică şi înec, a fost impus să semneze o recipisă de recunoaştere a unei datorii inexistente de 20 000 lei, fiindu-i solicitată transmiterea banilor în termen de 2 săptămâni.

De asemenea, victima a fost preîntâmpinată de realizarea ameninţărilor în cazul adresării la organele de drept.

La 12 aprilie, în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate, 2 dintre făptuitori au fost reţinuţi în flagrant delict.

În cadrul percheziţiilor corporale, asupra acestora au fost ridicate mijloacele tehnice de comunicare şi mijloacele băneşti în sumă de 10 000 lei, primiţi de la victimă sub controlul procurorilor şi ofiţerilor de poliţie.

În prezent, se întreprind măsurile necesare pentru localizarea şi reţinerea celui de-al treilea suspect, dat în urmărire generală.

Investigaţiile pe caz sunt efectuate de către procurorii PCCOCS şi ofiţerii Direcţiei generale urmărire penală a IGP, cu suportul ofiţerilor INI al IGP al MAI.

Pentru acţiunile comise, făptuitorii, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, riscă pedeapsa cu închisoare de la 10 la 13 ani.

Citește mai departe