Oamenii legii au deconspirat o grupare specializată în proxenetism. După o jumătate de an de documentare, polițiștii au stabilit că liderul grupului este cetățean din Statele Unite ale Americii, cu vârsta de 45 de ani, stabilit cu traiul în Republica Moldova, şi o tânără originară din Moldova de 25 ani.

Aceștia, timp de doi ani recrutau tinere prin rețelele de socializare și anunțuri plasate pe site-ulwww.999.md.

Până în prezent, au fost identificate 45 de fete cu vârste cuprinse între 18 și respectiv 35 de ani, originare din Republica Moldova, acestea, erau determinate să presteze conferințe și show-uri sexuale în regim on-line.

Ca urmare a unor descinderi, în unul dintre studiourile unde se practica videochat, a fost reținut în flagrant liderul acestei afaceri în momentul desfășurării unor conferințe video și show-uri sexuale în regim on-line.

În cadrul perchezițiilor a fost ridicată tehnică computerizată utilizată de infractori, carduri de extragere a banilor și alte obiecte ce dovedesc complicitatea și vinovăția acestora.

Clienții virtuali transferau sume enorme de bani pe contul deschis de cetățeanul SUA în străinătate, iar ulterior, pentru a legaliza proveniența, banii erau extrași în numerar la diferite bancomate și bănci din Moldova.

Liderul grupului a fost arestat pentru 30 de zile, iar tânăra este cercetată în stare de libertate.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală, Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de  „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 de ani.

Actualmente, poliția în comun cu Procuratura Generală desfășoară investigații financiare în vederea sechestrării banilor și bunurilor obținute pe cale criminală atât în Republica Moldova cât și în străinătate.