Un bărbat de 33 de ani din Otaci şi-a ascuns drogurile într-un cuptor din curtea casei. Poliţiştii de frontieră au ridicat 1,4 kg de substanță vegetală fărămițată de la domiciliul acestuia, cercetat în cadrul unei cauze penale pe faptul traficului ilicit de droguri.

Astfel, pe 23 august, acționând pe linia combaterii traficului ilicit de substanțe narcotice, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au efectuat percheziții domiciliare la mai multe persoane suspecte din orașul Otaci.

În urma unor descinderi în gospodăria unuia dintre bănuiți, un tânăr moldovean de 33 de ani, patrupezii Grom și Charly au dus echipa de cercetare la un cuptor, aflat în curtea casei, unde era ascuns un colet suspect.

La examinarea conținutului, s-a constatat prezența a opt pachete din polietilenă, pline cu substanță vegetală fărămițată, după miros și culoare asemănătoare marijuanei. La fel, polițiștii de frontieră au depistat și alte substanțe chimice și utilaje speciale, care se presupune că erau folosite la prepararea drogurilor.

Pe marginea celor constate și probelor acumulate, tânărul moldovean a fost reținut pentru 72 de ore.

Întreaga cantitate de marijuană a fost ridicată și transmisă spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă documentarea cazului sub toate aspectele. Conform art. 217 CP al RM – Circulaţia ilegală a drogurilor, persoanele vinovate vor fi private de libertate până la 6 ani.