Un bărbat din Galați a luat în spaţiu aproape 1 500 de moldoveni într-o casă cu două camere. Acesta a fost reţinut — Moldova.org
Connect with us

Externe

Un bărbat din Galați a luat în spaţiu aproape 1 500 de moldoveni într-o casă cu două camere. Acesta a fost reţinut

Publicat

pe

Un bărbat de 43 de ani, din Galaţi, a fost reţinut şi s-a ales cu dosar penal, după ce a luat în spaţiu, în mod fictiv, într-o casă cu două camere, aproape 1.500 de cetăţeni moldoveni.

Bărbatul, care deţine o casă cu două camere în municipiul Galaţi, ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, cetăţeni din Republica Moldova, potrivit reprezentanţilor IPJ Galaţi.

În schimbul obţinerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, unui număr de 1.489 cetăţeni moldoveni, astfel încât aceştia să poată obţine cetăţenia română.

Cu ocazia unei percheziţii domiciliare efectuate luni, poliţiştii au ridicat din casa bărbatului mai multe documente şi înscrisuri, precum şi sumele de 2.795 euro şi 700 lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, poliţiştii făcând în continuare cercetări pentru fals în declaraţii, în formă continuată.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Externe

Accident de muncă la un șantier de construcţii din Sankt-Petersburg. Cinci moldoveni, transportați la spital// VIDEO

Publicat

pe

De către

Accident de muncă la un şantier de construcţii din oraşul Sankt-Petersburg. În urma acestuia a avut de suferit cinci cetăţeni ai Republicii Moldova, anunță Ministerul de Externe de la Chișinău.

Muncitorii moldoveni au fost internaţi în spital cu diferite grade de traumatisme şi se află sub monitorizarea medicilor.

Ambasada Republicii Moldova la Moscova este în contact permanent cu autorităţile locale şi spitalul în cauză şi furnizează informaţiile de ultimă oră autorităţilor moldoveneşti în caz că se va solicita implicarea acestora.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova: +7 929 964 9079.

Potrivit presei ruse, accidentul s-a produs în dimineața zilei de marți, în urma prăbușirii unei schele, pe care se aflau muncitorii. Aceștia reparau fațada unei clădiri, când schela a cedat, iar muncitorii au căzut de la nivelul etajelor trei și patru.

Citește mai departe

Externe

Accident tragic în Italia! Un pod rutier s-a prăbușit în Genova// VIDEO

Publicat

pe

De către

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană. Cel mai probabil, cauza prăbușirii a fost proasta întreținere a infrastructurii. 

Presa internațională scrie că un prim bilanț al tragicului accident indică 11 morți. Autoritățile din Italia caută supraviețuitori și se tem că numărul victimelor va fi mare, pentru că sub viaduct există case. Trei persoane au fost scoase de sub dărâmături.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule au fost afectate de incident.

Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă.

Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prăbuşit în jurul orei 12.00 (10.00 GMT), în timpul unei furtuni, iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie.

Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului.

Podul care s-a prăbuşit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

Citește mai departe

Externe

O moldoveancă a fost împușcată în Sankt Petersburg de iubitul său

Publicat

pe

De către

O moldoveancă de 33 de ani, care locuia în Rusia, a fost împușcată în cap de către concubinul său de 38 de ani. Femeia a fost transportată în stare gravă la spital, însă medicii nu i-au putut salva viața.

Potrivit Piter TV, femeia nu era angajată, dar avea permis de ședere în Federația Rusă.

Polițiștii ruși l-au reținut la 11 august pe bărbatul de 38 de ani, anterior judecat, care era om de afaceri.

Acesta este bănuit că în dimineața zilei de 10 august a consumat alcool împreună cu victima, iar apoi s-au certat. În urma conflictului, femeia a fost împușcată în cap dintr-o armă traumatică. Pistolul “MP-79-ТМ” aparținea bărbatului.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală.

Citește mai departe