Bărbatul, care l-a împuşcat în iunie 2016 în plină stradă pe fostul consilier de la Comrat Victor Vasilioglo, a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

În cadrul urmăririi penale s-a  stabilit că, inculpatul, pe 6 iunie 2016, aproximativ la ora 14:00 aflându-se în centrul oraşului Comrat, acţionând premeditat, a efectuat două împuşcături în direcția victimei, dintr-o armă de foc de calibrul 12 mm.

Acesta l-a rănit în regiunea capului şi a abdomenului, cauzându-i ultimului vătămări corporale, calificate ca vătămări corporale grave periculoase pentru viaţă.

Presa de la Comrat a scris atunci că suspectul i-ar fi pierdut victimei la cărţi o sumă mare de bani, dar şi un apartament.

În instanţa de judecată, cauza penală a fost conexată cu alte trei cauze penale în învinuirea învinuitului, expediate de către Procuratura Comrat, pentru  comiterea escrocheriei (două episoade) şi pentru comiterea infracţiunii de furt.

La faza dezbaterilor judiciare procurorii au solicitat, aplicarea în privinţa inculpatului  a pedepsei pentru concurs de infracţiuni sub formă de închisoare pe un termen de 20 ani, cu executarea pedespei în penitenciar de tip închis. Instanţa de judecată a aplicat inculpatului, pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 19 ani, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis.

Sentinţa poate fi contestată la Curtea de Apel.