Connect with us

Social

Un bărbat ar fi pretins 4000 lei pentru legalizarea unei construcții neautorizate din capitală

Publicat

pe

Un bărbat ar fi pretins și primit 4000 de lei de la proprietarul unui apartament sub pretextul că poate influența membrii comisiei de recepție finală, privind legalizarea unei construcții.

Potrivit datelor anchetei, acesta ar fi cerut banii pentru a aranja semnarea procesului-verbal final de către comisia de specialitate, fără analiza documentelor conținute în cartea tehnică și examinarea bunului imobil prin cercetare vizuală.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, sub control ofițerilor CNA, au fost transmise mai multe sume de bani, care au ajuns la dirigintele de șantier, responsabilul tehnic și proiectant.

La moment, bărbatul care ar fi estorcat banii și dirigintele de șantier sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Aceștia au predat benevol banii, recunoscându-și vina. În privința celorlalți membri ai comisiei de recepție, urmează a fi întreprinse acțiuni de urmărire penală.

Dacă vor fi găsite vinovate, bănuiții riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupție.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Primăria despre demolarea cinematografului Gaudeamus: Lucrările se execută autorizat

Publicat

pe

De către

Primăria a anunțat astăzi că lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus se execută autorizat. Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004.

Municipalitate a precizat că, iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile.

La data de 20 septembrie 2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal.

De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidenţială).

Reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău se află pe şantier pentru a examina modul de executare a lucrărilor de demolare, iar în cazul în care agentul economic a admis încălcări ale Planului de organizare a şantierului, acesta va fi sancţionat contravenţional.

Reamintim că astăzi primarul nou ales Andrei Năstase s-a deplasat astăzi la cinematograful Gaudeamus, acolo unde a început demolarea acoperișului. Potrivit lui, lucrările de demontare au început de miercuri, pe ascuns, fără să se ia măsurile de protecție necesare.

Totodată, el a cerut viceprimarului Nistor Grozavu și primarului interimar Ruslan Codreanu să vină cu un comunicat de presă în care să spună foarte clar despre ce este vorba în cazul cinematografului.

Citește mai departe

Social

Cinci membri ai unei grupări criminale, reținuți pentru punerea în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope

Publicat

pe

De către

Cinci membri ai unei grupări criminale au fost reținuți pentru punerea în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope, în proporţii deosebit de mari.

În cadrul măsurilor speciale de investigaţii s-a stabilit că în perioada ianuarie – iunie 2018, inculpaţii au primit au obţinut pentru realizare droguri, după care le-au transportat, păstrat şi realizat pe întreg teritoriul municipiului Chişinău.

Reţinerea indivizilor a avut loc concomitent, în câteva sectoare ale capitalei.

În momentul în care aceştia intenţionau să comercializeze droguri, iar fiind percheziţionaţi, asupra lor au fost depistate şi ridicate 20 tuburi de masă plastică, 15 pacheţele şi 22 de pliculeţe termoizolate cu material polimeric, în care se afla substanţă narcotică.

De asemenea, în cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul bănuiţilor, au fost depistate şi ridicate droguri, un cântar, tuburi şi un laptop, prin intermediul căruia erau identificaţi potenţialii cumpărători ai substanţelor narcotice.

Cei cinci au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă de la 3 la 7 ani închisoare.

Citește mai departe

Social

Andrei Năstase în preajma cinematografului Gaudeamus: Grozavu și Codreanu să spună foarte clar despre ce este vorba// VIDEO

Publicat

pe

De către

Primarul nou ales Andrei Năstase s-a deplasat astăzi la cinematograful Gaudeamus, acolo unde a început demolarea acoperișului. Potrivit lui, lucrările de demontare au început de miercuri, pe ascuns, fără să se ia măsurile de protecție necesare.

Totodată, el a cerut viceprimarului Nistor Grozavu și primarului interimar Ruslan Codreanu să vină cu un comunicat de presă în care să spună foarte clar despre ce este vorba în cazul cinematografului.

„Pentru că altfel vor lăsa loc pentru speculații și interpretări și nu este cazul. Municipalitatea nu poate fi antrenată în tot felul de speculații”, a declarat Năstase, aflat la fața locului.

Mai mult, el i-a solicitat viceprimarului Nistor Grozavu ca în perioada de până la validarea mandatului său să nu mai elibereze autorizații de demolare.

Andrei Năstase a atenționat că demolarea acoperișului are loc cu încălcări ale cadrului normativ, de-a lungul perimetrului fiind puse doar niște pietre, care ar trebui să atenționeze șoferii să nu parcheze mașinile.

„S-au pus niște pietre de-a lungul perimetrului, la o distanță de 4-5 metri de perete, ca marcaj ca mașinile să nu fie parcate, fără să se asigure dacă aici vor trece oamenii. Am înțeles că demontarea acoperișului a avut loc pe parcursul zilei de ieri și alaltăieri, pe ascuns, fără să se ia măsurile de protecție necesare, așa cum prevede cadrul normativ. Am încercat să iau legătura cu responsabilii de la Primărie, dar nu-mi mai răspunde nimeni la telefon”, a spus Năstase.

Cinematograful Gaudeamus a fost construit în anii 50 ai secolului trecut. Proprietarul cinematografului a primit o autorizaţie de demolare și de construcție a unui complex multifuncțional încă în anul 2016.

Citește mai departe