UE va acorda expertiză în procesul de reformare a administrației publice

Începând cu 18 septembrie și-a început activitatea echipa de experți din cadrul a două proiecte de asistență a Uniunii Europene „Suport pentru reforma administrației publice” cu un buget de 2,8 milioane euro și „Suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică” cu un buget de 1,9 milioane de euro.

Proiectele se vor axa pe consolidarea capacităților instituționale și a resurselor umane ale administrației publice centrale și locale în elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, precum și îmbunătățirea calității serviciilor publice în conformitate cu așteptările și necesitățile cetățenilor.

În acest sens, vor fi lansate și o serie de activități de suport în definitivarea și implementarea reformei administrative, îmbunătățirea capacităților profesionale și motivarea angajaților publici și creșterea transparenței în procesul decizional.

În scurt timp, la Chișinău va sosi și echipa de experți pentru un alt proiect de asistență tehnică a UE – „Suport în consolidarea procesului de elaborare a politicilor în contextul punerii în aplicare a Acordului de Asociere” cu un buget de 1,8 milioane de euro, care va avea ca beneficiari majori Cancelaria de Stat, Ministerul Finanțelor și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Cele trei proiecte fac parte din Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administrației publice, care prevede oferirea asistenței tehnice în valoare de 15 milioane de euro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.