Connect with us

Cultură

Trei moldovence au încântat publicul şi juraţii la “Vocea României”// VIDEO

Publicat

pe

Trei moldovence au încântat publicul şi juraţii la prima ediție a sezonului șapte „Vocea României” şi merg mai departe în concurs. Axenia Şova, Catarina Sandu şi Neonela Duplei au creat o atmosferă incendiară pe platourile concursului primind cuvinte de laudă din partea juraţilor.

Axenia Şova a interpretat piesa “All the jazz” si a întors toate patru scaune. Tânăra  a ales să meargă în echipa lui Tudor Chirilă.

Cea de-a doua concurentă din R.Moldova care a urcat pe scena de la „Vocea României” a fost Catarina Sandu,care a interpretat piesa “Sax”. Moldoveanca a ales să meargă mai departe cu Adi Despot.

Cea de-a treia moldoveancă care a impresionat juriul de la “Vocea României” a fost Neonela Duplei,care a cântat “Hora din Moldova”. Ea va face parte din echipa Loredanei Groza.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Cultură

Ana Munteanu, o tânără de 16 ani din R.Moldova, a câştigat „Vocea României 2017″// VIDEO

Publicat

pe

De către

Ana Munteanu, o adolescentă în vârstă de 16 ani, originară din Republica Moldova, din echipa lui Smiley, a câştigat sezonul şapte al emisiunii „Vocea României” şi marele premiu în valoare de 100.000 de euro. Este pentru prima dată în istoria competiției, când învinge un concurent originar din Republica Moldova.

Ana Munteanu, în vârstă de 16 ani, este originară din Chişinău. A făcut canto timp de 5 ani la Şcoala Populară de Arte din Chişinău, iar în prezent este elevă la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chişinău. Acolo studiază la xilofon, tobe şi pian.

Astfel, moldoveanca a creat, pe parcursul emisiunii mai multe momente frumoase.

Ana Munteanu a avut o interpretare demnă şi completă alături de Marcel Pavel. Au cântat piesa “Prayer” şi au cucerit audienţa cu vocile lor puternice.

Ulterior, Smiley a trăit intens fiecare moment petrecut pe scena de Ana Munteanu. Concurenta le-a oferit tuturor o interpretare remarcabilă a piesei “La Boheme”.

“Esti un copil, dar ce copil!”, a fost remarca lui Pavel Bartos dupa încheierea reprezentaţiei concurentei din Echipa Smiley. Artistul le-a mulţumit părinţilor Anei pentru educaţia pe care i-au oferit-o.

În final, Ana Munteanu si Smiley au interpretat împreuna hitul “De Unde Vii La Ora Asta”, iar publicul i-a aplaudat la scena deschisă. Artistul a cantat pentru prima dată această piesă în duet.

Citește mai departe

Cultură

Alexandru Arşinel, supus unei intervenţii în urma unui infarct

Publicat

pe

De către

Alexandru Arşinel a fost supus, luni, unei intervenţii, după ce a suferit infarct, iar, potrivit declaraţiilor medicilor Spitalului Universitar din Bucureşti, actorul va putea fi externat în câteva zile, anunţă News.ro.

Directorul Teatrului „Constantin Tănase” a ajuns la camera de gardă a spitalului „conştient, cu o durere difuză la nivel toracic”, a spus, luni, Adriana Nica, manager interimar al SUUB, într-o conferinţă de presă.

Pe fondul stresului, al unui diabet zaharat şi al tensiunii arteriale, pe artere s-au depus cristale de colesterol, a mai explicat medicul. Astfel, lui Alexandru Arşinel i-a fost implantat un stent pe una dintre arterelere mari.

Intraprocedural, nu a apărut nicio complicaţie, iar procedura, care de regulă nu durează mai mult de 30 – 45 de minute, în cazul actorului a durat aproximativ 40 de minute.

“A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă – adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a intrat în sală echilibrat”, a explicat Nica.

Actorul, în vârstă de 78 de ani, a fost supus, în urmă cu patru ani, unui transplant de rinichi şi a suferit mai multe intervenţii la coloană, precizează News.ro.

Citește mai departe

Cultură

S-a stins din viață maestrul Vladimir Curbet, conducătorul ansamblului de dansuri „JOC”

Publicat

pe

De către

Vladimir Curbet, prim-maestru de balet al Ansamblului Național Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc”, s-a stins din viață în această dimineață.

Vladimir Curbet a devenit conducător artistic şi prim-maestru de balet al Ansamblului de dansuri populare „Joc” în 1958. El a prezentat cu ansamblul „Joc” circa 10 000 de spectacole în peste 70 de țări. A montat dansuri populare moldovenești în care păstrează specificul naţional al mişcărilor şi maniera autohtonă a interpretării.

Astăzi, “Joc”-ul este mai mult decât un fenomen cultural, așa cum Vladimir Curbet a fost mai mult decât un om fenomenal.

Datorită maestrului, dansul popular a devenit o carte de vizită a Republicii Moldova în străinătate.

Milioane de spectatori asociază dansul popular cu acest colectiv extraordinar și cu Vladimir Curbet. În cei 55 ani de activitate a instruit zeci de dansatori, 4 generații cărora le-a fost nu doar conducător artistic ci și părinte.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Diaspora7 minute în urmă

Mai aproape de ACASĂ: 14 localităţi fac apel la migranţi pentru a contribui la dezvoltarea comunităţilor

Băştinaşii plecaţi din 14 localităţi sunt îndemnaţi de autorităţile locale şi de Asociaţiile de băştinaşi recent create să doneze pentru...

Politică1 oră în urmă

Important! Ministerul de Externe l-a chemat la Chișinău pe ambasadorul din Rusia Andrei Neguţă

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguţă, a fost chemat la Chişinău pentru o perioadă nedeterminată. Anunţul a fost făcut...

Social4 ore în urmă

Un atelier i-a promis unei femei că-i face mobila în 50 de zile, dar nu s-a ţinut de cuvânt. Cum a fost sancţionat

Un atelier a fost nevoit să-i întoarcă unei femei din Hânceşti avansul în sumă de 700 de euro, după ce...

Social4 ore în urmă

Copiii, victime ale traficului de fiinţe umane, vor putea fi cazaţi în centrele sociale până la 12 luni

Copiii victime ale traficului de fiinţe umane vor avea dreptul de cazare în centre sociale pe o perioadă de până...

Social4 ore în urmă

A frecventat şcoala auto în Grecia, dar a rămas fără permis la Sculeni. Păţania unui tânăr din judeţul Iaşi

Un tânăr din România a rămas fără de permis de conducere, după ce poliţiştii de frontieră moldoveni au constatat că...

Social5 ore în urmă

Compania din Ucraina, care a adus bradul la Chişinău, urmează să ramburseze banii municipalităţii

Compania din Ucraina, care a adus bradul de sărbători din Munţii Carpaţi la Chişinău, urmează să ramburseze municipalității cheltuielile atât...

Externe6 ore în urmă

Un bancher german a primit moştenire 2,5 tone de monede. Cât timp i-a trebuit ca să le numere

Un bancher din Germania a avut o sarcină cel puțin dificilă. El a fost nevoit să numere 2,5 tone de...

Advertisement

Opinii