Connect with us

Important

Tragedie la Vulcăneşti! Un şofer şi-a oprit camionul ca să schimbe o roată, dar a fost electrocutat

Accident fatal pe drumul de ocolire al oraşului Vulcăneşti. Un şofer care şi-a oprit camionul pe acostamentul drumului ca să schimbe o roată, a fost electrocutat mortal, pentru că a ridicat caroseria până la liniile electrice deasupra camionului.

Conform materialelor investigaţiei, accidentul a avut loc pe 22 iulie, aproximativ  la ora 10.30, când un camion de marca MAN a oprit din cauza unei pane de cauciuc pe acostamentul drumului, practic sub conductoarele unei linii electrice aeriene (LEA) de 35 kV.

Pentru a scoate roata de rezervă şoferul, un bărbat de aproximativ 42 de ani, a declanşat mecanismul de ridicare a caroseriei fără a ţine cont de prezenta liniei electrice deasupra camionului.

Observând la un moment dat apariţia arcului electric, format în rezultatul contactului caroseriei metalice cu conductorul aflat sub tensiune, victima a încercat să coboare caroseria, însă, în momentul atingerii sale de basculantă, a fost electrocutată mortal.

Un coleg al şoferului implicat în accident care a venit la faţa locului pentru a-l ajuta să înlocuiască roata defectă, devenit între timp martor, a comunicat telefonic despre cele întâmplate Serviciului pentru Situaţii Excepţionale şi Oficiului telefonic al Gas Natural Fenosa.

Imediat după recepţionarea avizului respectiv, LEA-35 kV a fost deconectată şi la locul producerii accidentului s-a deplasat o formaţiune de intervenţie operativă şi o brigadă a Serviciului Linii de tensiune înaltă, pentru clarificarea situaţiei.

În urma examinării circumstanţelor s-a stabilit că accidentul s-a produs în urma nerespectării distanţei admisibile de apropiere de părţile conductoare ale LEA aflate sub tensiune.

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în apropierea instalaţiilor electrice şi privind neadmiterea efectuării oricăror lucrări în zona de protecţie a reţelelor electrice, fără o evaluare minuţioasă a potenţialelor riscuri, iar în funcţie de specificul sau complexitatea acestora, fără o coordonare prealabilă cu întreprinderea electrică.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Peste 150 de salvatori și pompieri din sudul țării au fost ridicați pe alarmă în această noapte

Peste 150 de salvatori și pompieri cu 40 unități de tehnică din sudul țării au fost ridicați pe alarmă în această noapte. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a se prezenta neîntârziat la ora 02.00 minute, iar după ce a fost efectuată revista de front au format o coloană gata pentru a se deplasa în localitatea Balabanu, raionul Cahul.

Salvatorii și pompieri echipați au urcat în autospecialele de intervenție și au mers pentru a desfășura o tabără de câmp în localitatea stabilită.

Conform indicației conducerii IGSU, angajații sunt testați într-un exercițiu, pentru a verifica timpul de răspuns într-o situație excepțională de amploare.

La desfășurarea de luptă participă salvatori din detașamentele de pompieri a raioanelor Cantemir, Vulcănești, Ciadîr – Lunga, Comrat și Cahul. Scopul aplicației este de a testa nivelul de pregătire în cazul unei situații de risc, dar și conlucrarea între subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din sudul țării privind managementul și gestionarea lucrărilor de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale în perioada rece a anului.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI desfășoară periodic astfel de exerciții, pentru a menține și pentru a îmbunătăți capacitatea de intervenție a forțelor și mijloacelor din dotare la lichidarea consecințelor situațiilor de risc.

Citește mai departe

Important

Părintele dansului urban

Era anul 1983. La doar 18 ani, Oleg Verben făcea armata în Abhazia. Toată ziua o petrecea în garaj, unde repara mașini militare. Când voia să facă o pauză, încuia ușa garajului, pornea muzica și începea să danseze. Nu știa niciun stil de dans, se lăsa purtat de ritmurile melodiilor. Au trecut peste 30 de ani de-atunci: Oleg continuă să danseze.

Citiți continuarea aici.

Citește mai departe

Important

Curtea Constituțională a dat undă verde pentru Limba Română în Constituție

Curtea Constituțională a avizat proiectul de modificare a sintagmei „limba moldovenească” din art 13 din Constituție.

Curtea Constituțională (CC) a declarat astăzi constituțională inițiativa legislativă a celor 34 de deputați care propun redenumirea limbii din Constituție în limba română.

Astfel, potrivit magistraților Înaltei Curți, acest proiect este unul tehnic și vine să implementeze hotărârea CC din 5 decembrie 2013, prin care a stabilit că Declarația de Independență face corp comun cu textul Constituției și prevederile acesteia prevalează asupra textului Constituției.

. „Având în vedere cele menționate, CC reține că proiectul de lege, fiind elaborat în scopul executării hotărârii din 5 decembrie 2013 nu conține inexactități și urmează a fi prezentată Parlamentului pentru adoptare”, a  declarat președintele CC, Tudor Panțîru.

Deputatul Tudor Deliu, unul din autorii proiectului a declarat că proiectul de modificare a art.13 va fi înaintat în Parlament și supus procedurilor parlamentare

“Hotărârea din 2013 trebuie să fie executată. Astăzi a fost făcut un prim pas privind restabilirea adevărului istoric. Credem că cei care astăzi reprezinta poporul vor vota pentru acest proiect. Avem nevoie de 68 de voturi”, a spus Tudor Deliu, deputatul din fracțiunea PLDM.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Externe12 ore în urmă

O moldoveancă “a confiscat” o canapea FSB la hotarul dintre Rusia şi Finlanda

O moldoveancă, căreia i-a fost interzisă intrarea în Rusia pe o perioadă de 10 ani, a încercat să intre în...

Politică16 ore în urmă

Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa Francisc. Despre ce au discutat

Preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Suveranul Pontif, Papa Francisc, în cadrul căreia a declarat că ţara noastră...

Cultură17 ore în urmă

“Despacito” în interpretarea fanfarei Jandarmeriei Române// VIDEO

Mario Stan, băiețelul plutonierului major Stan Mircea din fanfara Jandarmeriei române și-a propus să depășească recordul "Despacito".

Social18 ore în urmă

Tragic. O fetiță de un an și trei luni din Ialoveni a murit după ce a căzut în toaleta din spatele casei

Inspectoratul de Poliţie (IP) Ialoveni a deschis o anchetă penală după ce un copil de un an şi trei luni...

Diverse18 ore în urmă

Admiterea în profesia de avocat se va face în baza unui examen computerizat cu începere de la 1 ianuarie 2018

Admiterea în profesia de avocat se va face în baza unui examen computerizat cu începere de la 1 ianuarie 2018....

Externe19 ore în urmă

Furt ca în filme: Hoţii au furat colete dintr-un camion ce se deplasa cu 80 de kilometri la oră// VIDEO

Hoţii au furat colete în valoare de 250.000 de euro chiar în momentul în care camioanele merg cu 80 de...

Social20 de ore în urmă

O bătrână a decedat după ce a fost tamponată violent pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Dacia// VIDEO

În dimineaţa zilei de 2 noiembrie, Poliţia capitalei a fost solicitată să intervină într-un caz de tamponare a unei femei,...

Advertisement

Opinii