Connect with us

Publicat

pe

Tragedie în satul Danu, raionul Glodeni. Trei copii de 7 ani,  4 ani și respectiv un bebeluş de o lună, şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu. Tragedia a avut loc în această noapte, când la ora 00:16 Serviciul de Dispecerat Nord a fost alertat despre izbucnirea incendiului.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, salvatorii stabilind că o casă de locuit este cuprinsă de flăcări.

În timpul intervenției de stingere, pompierii au depistat în interiorul locuinței, corpurile neînsuflețite a trei minori, două fete și un băiat. S-a constatat că minorii aveau vârste de: o fată de 7 ani, un băiat de 4 ani și o altă fetiţă de o lună de zile.

Localizarea incendiului a fost anunțată către ora 00:37, suprafața de ardere fiind estimată la aproximativ 12 metri pătrați.

Circumstanțele izbucnirii incendiului și cauza urmează să fie cercetate și stabilite, organele de drept cercetând alte date și cauza decesului celor trei minori.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Un individ de 32 ani, din Cricova, suspect în cazul tinerei găsită moartă într-o geantă pe malul lacului din Grătiești

Publicat

pe

De către

Un individ în vârstă de 32 ani, din Cricova, a fost reținut de polițiștii și procurorii capitalei, fiind bănuit în cazul tinerei găsită moartă într-o geantă pe malul lacului din Grătiești.

Respectiv, sub conducerea procurorilor a Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate acţiuni procesual-penale, care au stabilit că anume el a comis omorul tinerei în vârstă de 20 ani.

Actualmente individul este reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru omor intenţionat.

Conform legislţației în vigoare individul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 ani până la 15 ani sau cu detenție pe viață.

Reamintim că în dimineața zilei de 19 mai, Poliţia capitalei a fost alertată despre faptul depistării unui cadavru într-o geantă pe malul iazului de la Grătieşti. Imediat la fața locului s-au deplasat echipajele Batalionului de patrulare și reacționare operativă, grupa operativă a IP Rîșcani, procurul și medicul legist.

La fața locului forțele de ordine au constatat că în geantă se afla cadavrul unei tinere, de 20 de ani, locuitoare a oraşului Cricova. La examinarea de către mеdicul legist cadavrul tinerei avea urme de moarte violentă pe suprafaţa corpului. Cadavrul a fost îndreptat la expertiza medico-legală, pentru a stabili când a survenit decesul.

Citește mai departe

Diverse

“Fără Frică de iubire”. La Chişinău s-a desfășurat Marşul Solidarității pentru drepturile comunității LGBT //FOTO, VIDEO

Publicat

pe

De către

Circa 500 de de persoane au participat astăzi, la Chișinău, la Marșului Solidarității „Fără frică de iubire”, organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova. Acțiunea a încununat manifestările celei de-a XVII-a ediții a Festivalului „Moldova Pride”, începută joi, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Homofobiei.

Aceasta a fost prima dată când participanții la marș au reuşit să parcurgă întregul traseu planificat, fără a fi împiedicați de extremiști ortodocși şi reprezentanţi ai organizaţiei extremiste Noua Dreaptă. Participanţii la acțiune aveau flori, inimioare şi purtau tricouri cu sloganului marşului „Fără frică de iubire”. 

Manifestanții au pornit de la intersecția străzilor București cu Ismail și au mers spre centrul capitalei, până la Palatul Republicii. În acest timp străzile care se intersectează cu strada București, pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști. Oamenii legii au stat de-a lungul străzilor, împiedicând orice incidente.

De notat că pe toată durata acțiunii, un grup de contramanifestanți ortodocși s-au adunat în centrul capitalei pentru a împiedica acțiunea. Preoți și enoriași purtau icoane şi intonau cântece bisericeşti, protestând împotriva „propagandei homosexualității”. Mai mult unii dintre aceștia s-au luat la harță cu polițiștii, care asigurau ordinea publică și care nu le-au permis să se intersecteze cu celălalalt grup.

Oamenii legii au declarat că au fost constatate câteva incidente, la Poliție fiind aduse cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, care au manifestat un comportament neadecvat. Astfel, au fost întocmite două procese contravenționale pentru huliganism nu prea grav și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă.

La destinaţia finală, la Palatul Republicii din strada Nicolae Iorga, participanţii au fost evacuaţi cu autobuze, iar organizatorii au anunţat că a fost cel mai paşnic marş şi cel mai lung ca traseu parcurs. Directoarea de programe de la GenderDoc-M Angela Frolov:

„Astăzi am înţeles că Moldova este un stat de drept şi un stat democratic. Mulţumim poliţiei şi vă mulţumim vouă prietenilor pentru că sunteţi fără frică şi cu iubire.”

 

Citește mai departe

Social

Cadavrul unei tinere, descoperit într-o geantă pe malul iazului Grătiești

Publicat

pe

De către

Cadavrul unei tinere de 20 de ani a fost descoperit astăzi dimineața într-o geantă pe malul iazului Grătiești. Apelul a parvenit la serviciul unic 112 în jurul orei 09:00. O persoană a anunțat că pe malul iazului de la Grătieşti a observat o geantă suspectă, posibil cu un cadavru în aceasta.

Imediat la fata locului s-au deplasat echipajele Batalionului de patrulare și reacționare operativă, grupa operativă a IP Rîșcani, procurul și medicul legist.

La fața locului, forțele de ordine au constatat că în geantă se afla cadavrul unei tinere, de 20 de ani, locuitoare a oraşului Cricova.

La examinarea de către mеdicul legist cadavrul tinerei avea urme de moarte violentă pe suprafaţa corpului. Cadavrul a fost îndreptat la expertiza medico-legală, pentru a stabili când a survenit decesul.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ,,Omor”.

Poliția investighează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Citește mai departe