Tinerii PAS vor aduce în dar președintelui Igor Dodon produsul preferat al acestuia – tăieței. Detalii

Organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, va organiza astăzi un flashmob la Reședința de Stat. Tinerii vor aduce în dar președintelui Igor Dodon produsul preferat al acestuia – tăieței (macaroane). În acest mod, organizatorii speră să contribuie cu un prim PAS la deschiderea președintelui către integritate și corectitudine.

“Independența instituției prezidențiale este un factor esențial al democrației, iar faptul că Dodon are cheltuieli substanțiale care nu corespund veniturilor sale ridică noi suspiciuni precum că noul președinte lucrează doar pentru interesele sale și nu pentru beneficiul cetățenilor.

Astfel, întrebarea noastră legitimă este de unde provin banii lui Igor Dodon și care sunt cheltuielile acestuia”, se arată într-o notă a organizatorilor.

Tinerii de la PAS au stabilit că un calcul elementar arată că familia Dodon va avea cheltuieli de minimum 352 685 de lei în 2017, cu 134 000 de lei mai mult decât venitul lui Igor Dodon din 2015 și cu 43 685 mai mult decât venitul total al familiei Dodon.

“Astfel, putem presupune că lipsa resurselor pentru a acoperi aceste cheltuieli influențează deciziile și declarațiile președintelui și lasă ușa deschisă celor care vor să-l corupă”, au menţionat aceştia.

Potrivit tinerilor de la PAS, un președinte ales de popor este obligat să acționeze doar în interesul cetățeanului și să fie un model de integritate, onestitate și profesionalism. În acest sens, aceştia îi cer  lui Igor Dodon să declare public cheltuielile sale lunare și veniturile.

*Costul vacanței de iarnă a dl. Dodon a fost calculat estimativ în baza costului mediu al biletelor de avion pentru 4 persoane (26 000 lei) și cazarea într-un hotel de 4 stele, pentru 4 nopți, pentru 5 persoane (20 000 lei). Acest calcul nu include costul închirierii echipamentului de schiat, a alimentației zilnice și a altor necesități”, au mai adăugat ei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.