Connect with us

Externe

În Thailanda a fost reținut un fost șef Yakuza, căutat 15 ani de poliție. A fost recunoscut după ce a devenit viral pe Facebook

Publicat

pe

Poliția japoneză a arestat un șef al mafiei Yakuza, care a fugit de justiție timp de 15 ani, după ce imaginile cu tatuajele bărbatului au devenit virale pe Facebook.

Shigeharu Shirai, în vârstă de 74 de ani, a fost fotografiat de un locuitor al unui oraș din Thailanda, care a postat pozele pe rețeaua de socializare, fără să știe că avea de-a face cu un fost membru Yakuza.

În 2003, Shigeharu Shirai, în vârstă de 74 de ani, a fost acuzat de uciderea unui membru dintr-o bandă rivală, scrie BBC.

fotografiile cu tatuajele bărbatului au atras atenția poliției din Japonia, care a cerut arestarea acestuia.

Shigeharu Shirai a fost prins în orașul Lopburi, la nord de capitala Bangkok, pentru încălcarea regimului de viză și va fi extrădat în Japonia pentru a fi dus în fața justiției în cazul crimei din 2003.

Potrivit poliției thailandeze, bărbatul a recunoscut că a fost membru al unei bande Yakuza, dar nu a admis că ar fi vinovat de omuciderea din urmă cu 15 ani, subliniază BBC.

Shirai a fugit în Thailanda în anul 2005.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Aligatori, blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord// VIDEO

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Publicat

pe

De către

Gerul care s-a abătut asupra câtorva state americane de ceva vreme afectează şi animalele. Imagini cu aligatori blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord au impresionat oamenii.

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit, dar gerurile ce nu se dau duse din câteva state americane a blocat aceste reptile în mijlocul apei.

Personalul parcului naţional Shallotte River Swamp Park, Carolina de Nord spun că acestea nu sunt în pericol şi că atunci când temperaturile vor creşte aligatorii vor ieşi din hibernare.

În Florida, din cauza frigului neobişnuit, iguanele au început să pice din copaci. Reptilele cu sânge rece suferă un şoc atunci când temperaturile scad foarte mult.

În aceeaşi situaţie s-au aflat şi broaştele ţestoase din Florida şi Texas. Frigul le-a paralizat sau le-a dezorientat.

De câteva săptămâni, americanii se confruntă cu ger de crapă pietrele. Pentru câteva zile consecutiv, temperaturile au coborât sub 20 de grade Celsius, cu minus, în nord estul Statelor Unite. Pe Muntele Washington din Apalaşi termometrele au indicat minus 39 de grade Celsius.

Sursa: Adevarul.ro

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Citește mai departe

Externe

Moscova îşi rezervă dreptul de a răspunde la Legea anti-propagandă adoptată la Chișinău

Publicat

pe

De către

Moscova îşi rezervă dreptul la măsuri de răspuns la adoptarea de către Republica Moldova a Legii anti-propagandă, care restricţionează difuzarea canalelor tv ruseşti, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de TASS.

“Din păcate constatăm că acest act de discriminare directă a mass-media ruse are un caracter consecvent şi reprezintă un nou atac antirusesc din partea majorităţii parlamentare aflată la guvernare la Chişinău”, a declarat Zaharova.

Reprezentanta MAE de la Moscova a menționat că “forţele rusofobe ale parlamentului moldovean şi-au impus din nou voinţa asupra populaţiei, încălcând dreptul fundamental al acestuia la accesul liber la informaţie'”.

Maria Zaharova a mai spus că partea rusă consideră că această situaţie “necesită o reacţie nu doar din partea unor instituţii internaţionale specializate precum OSCE, ci şi a instituţiilor europene”.

Președintele Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a promulgat miercuri, în calitate de preşedinte interimar al republicii, proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut şi ca Legea anti-propagandă, după ce preşedintele Igor Dodon a refuzat în mod repetat să semneze această lege.

Legea respectivă prevede difuzarea programelor de televiziune şi radio cu un conţinut informativ, informativ-analitic, militare şi politic produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, document ce nu a fost ratificat de către Rusia.

Citește mai departe

Externe

Un miliardar rus născut în Moldova a plătit aproape un milion de dolari pentru cetățenia Maltei

Publicat

pe

De către

Boris Mints, 59 de ani, singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari figurează în lista persoanelor ce au cumpărat cetăţenia Maltei, scrie Mold-street.com.

La finele anului 2017, guvernul maltez a publicat în gazeta oficială o listă ce cuprinde numele tuturor persoanelor care au fost naturalizate sau înregistrate ca cetățeni între ianuarie și decembrie 2016.

Lista conține aproximativ 2.000 de nume.. Cea mai mare parte din numele din listă sunt de provenienţă arabă, asiatică și est-europeană.

Apar şi nume româneşti, dar sunt foarte puţine. De exemplu Irina Spinu. În schimb sunt multe persoane bogate din Rusia.

Publicaţia rusă RBK a indentificat în listă aproape 730 de persoane ce ar fi din Rusia.

În listă figurează şi un originar din Republica Moldova – Boris Mints, născut la Râbnița, activitatea și afacerile căruia sunt în Rusia. Potrivit Forbes el este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state.

Mints are o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari.

Programul „Cetățenie în schimbul investițiilor”, a fost lansat de Malta la sfârșitul anului 2013, dar ulterior a suferit o serie de modificări ca să corespundă cerinţelor impuse de UE. În prezent suma minimă de investiții necesară obținerii cetățeniei în Malta este de 880.000 de euro, excluzând comisioanele și onorariile.

Malta speră să atragă astfel investiţii de peste un miliard de euro.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Externe1 minut în urmă

În Thailanda a fost reținut un fost șef Yakuza, căutat 15 ani de poliție. A fost recunoscut după ce a devenit viral pe Facebook

Poliția japoneză a arestat un șef al mafiei Yakuza, care a fugit de justiție timp de 15 ani, după ce...

Politică2 ore în urmă

Valeriu Munteanu cere ministrului Educației să anuleze diploma de Bacalaureat a lui Chiril Gaburici

Vicepreședintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu a solicitat astăzi ministrului Culturii, Educației și Cercetări Monica Babuc să facă toate demersurile necesare pentru...

Reintegrare3 ore în urmă

Proprietarii de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol vor primi câte 1229 de lei pentru hectar

Cabinetul de miniştri a decis astăzi să aloce 7,98 milioane de lei pentru susținerea proprietarilor din raionul Dubăsari, care nu...

Economie3 ore în urmă

Banca Mondială va oferi R.Moldova 22,43 milioane dolari pentru modernizarea serviciilor guvernamentale

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova 22,43 milioane de dolari pentru realizarea proiectului “Modernizarea serviciilor guvernamentale”.  Cabinetul de miniștri a...

Economie4 ore în urmă

Salariul mediu lunar pe economie pentru 2018 constituie 6150 lei

Cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2018, este în mărime de 6150 lei. O hotărâre în acest...

Social4 ore în urmă

Un moldovean a fost prins la frontieră în timp ce transporta 26 de saci cu bunuri de larg consum

Un cetățean moldovean a fost prins la frontieră în timp ce transporta 26 de saci cu bunuri de larg consum,...

Social5 ore în urmă

Învățământul dual: în premieră, va fi introdus termenul de „salariu de ucenicie”

Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la organizarea programelor de formare profesională tehnică prin învățământul dual. Documentul prevede modernizarea...

Advertisement

Opinii