Sute de credinciosi de diferite confesiuni au adus, vineri, la Chisinau, un ultim omagiu Papei Ioan Paul II

Sfinta Liturghie Pontificala si Prohodul pentru odihna vesnica a Sfintului Parinte Ioan Paul al II-lea, ce a avut loc vineri, la Episcopia Romano-Catolica, a adunat sute de credinciosi catolici si reprezentanti ai altor culte religioase din tara noastra, care au venit sa aduca un ultim omagiu Sanctitatii Sale.

in cadrul ceremoniei, Episcopul Bisericii Romano-Catolice, Anton Cosa, a spus ca "lumea a pierdut prin disparitia Pontificului Ioan Paul al II-lea cel mai important reper spiritual. Un reper care va fi greu de refacut si probabil greu de mintuit in ceea ce inseamna spriritualitate la nivel global".

La serviciul divin a participat presedintele tarii Vladimir Voronin, precum si membrii corpului diplomatic acreditat la Chisinau.

Seful statului a inscris in cartea de condoleante expusa in Catedrala "Providenta Divina" urmatorul mesaj: " Cetatenii R.Moldova sunt profund indurerati de trecerea in nefiinta a Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al II-lea, care constituie o pierdere irecuperabila pentru Biserica Catolica si pentru intreaga omenire".

Potrivit presei italiene, Papa Ioan Paul al II-lea si-a gasit linistea eterna in criptele de la Vatican ale Bazilicii Sfintul Petru, alaturi de alti peste 140 predecesori. Trupul neinsufletit al sau a fost pus intr-un sicriu de chiparos, care la rindul sau a fost asezat in unul de zinc si apoi in altul de stejar.

in sicriul Papei de la Roma a fost pus un pergament ce contine un text, scris in limba latina, care evoca viata si opera sa, si este redactat ca un act notarial. in document se precizeaza ca Ioan Paul al II-lea a fost cel de-al 264-lea Papa si ca, memoria sa ramine in inima Bisericii si a intregii umanitati.

Crestinii de diferite confesiuni au cerut oficialitatilor bisericesti catolice ca, imediat dupa ce va fi inhumat, Papa Ioan Paul al II-lea sa fie canonizat.

Funerariile, care au avut loc pe 8 aprilie 2005, la Vatican, a fost cel mai mediatizat eveniment al inceputului de mileniul, si au fost urmarite in direct de miliarde de spectatori.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.