SUA vor finanța un nou proiect de consolidare a capacităților naționale în combaterea traficului de ființe umane

SUA vor finanța un nou proiect de consolidare a capacităților naționale în combaterea traficului de ființe umane. Ministrul de Externe Tudor Ulianovschi a declarat că prin acest proiect, care urmează a fi implementat în perioada 2018 – 2020, se va reuși consolidarea capacităților profesionale ale specialiștilor din organele de drept în combaterea TFU.

De asemenea, proiectul va spori capacitățile actorilor responsabili de prevenirea TFU, de asistență și reabilitare a victimelor, etc.

Pe parcursul implementării acestuia vor fi organizate trening-uri pentru peste 850 de reprezentanți ai poliției, procuraturii, avocați publici, precum și 360 de funcționari publici din alte instituții de stat.

Un alt scop al proiectului constă în convingerea sectorului privat de a colabora cu autoritățile statului.

 ”Mai mult, sperăm că grație eforturilor depuse de Guvern în ultima perioadă de timp, precum și implementării acestui proiect, Republica Moldova va avansa la un nou nivel în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, vom reuși să îndeplinim toate cele 31 de obiective  privind realizarea acţiunilor prioritare în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane”, a subliniat ministrul Ulianovschi în cadrul evenimentului de lansare a proiectului.

Julie Stufft, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, a menționat că pentru implementarea Proiectului respectiv Statele Unite ale Americii vor aloca suma de 400 mii USD.

”Ne bucură că Republica Moldova a preluat inițiativa în procesul de luptă cu traficul de ființe umane, devenind un lider regional în procesul de combatere a acestui flagel. Suntem siguri că după implementarea proiectului, Republica Moldova va deveni un exemplu pentru statele din regiune în combaterea traficului de ființe umane”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.