Studenții din diasporă pot aplica pentru stagii în companiile TIC din Moldova

Tinerii talentați din diasporă sunt invitaţi să aplice pentru Programul de Stagii în companiile din domeniul TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor).

Programul de stagii F5 este destinat studenților moldoveni care își fac studiile peste hotare, precum și studenților străini cu profil TIC, care își doresc să parcurgă un stagiu cu o durată a trei luni, cu posibilitatea de extindere, în companiile din domeniul TIC din Republica Moldova.

Astfel, tinerii vor avea posibilitatea să dezvolte abilități practice importante pentru viitoarea carieră, dobândind cunoștințe tehnice, învățând să lucreze în echipă și îmbunătățindu-și capacitățile de comunicare. Companiile participante în program vor avea ocazia să cunoască tineri talentați din diasporă, care pot deveni potențiali angajați după terminarea studiilor.

Direcţiile pentru stagii: Testare, Dezvoltare Software, Mentenanța Calculatoarelor, Administrarea rețelelor, Design Grafic și Web.

Criterii de eligibilitate: În cadrul Programului pot aplica studenții moldoveni care își fac studiile peste hotarele țării, precum și studenții străini înmatriculați în instituțiile de învățământ din Moldova, care au cunoștințe de bază în una din direcțiile menționate mai sus.

Procedura de selectare: Pentru participare în cadrul Programului F5, persoanele interesate sunt rugate să completeze Formularul de aplicare disponibil aici.

Termen limită pentru înscriere la program: 15 Mai 2017. După înregistrare, toate persoanele selectate vor participa la un interviu, în rezultatul căruia se va decide privind plasarea în cadrul Programului de Stagii.

Durata stagierii: cel puțin o lună, în perioada iunie-august 2017.

Programul de stagii F5 este implementat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.