Connect with us

Justiție

Stânga Nistrului// Un bărbat de 32 de ani a ucis un copil de trei luni, ca să poată dormi în linişte

Publicat

pe

Un bărbat de 32 de ani a fost reţinut de miliţia din stânga Nistrului, fiind învinuit de omorul unui prunc de trei luni. Nenorocirea s-a produs în satul Corotna din raionul Slobozia, stânga Nistrului, anunţă novostipmr.com.

Astfel, în seara zilei de 8 noiembrie, o echipă de medici au anunţat poliţia despre faptul că fiind solicitată la domiciliu a găsit corpul neînsufleţit al micuţului. Mama copilului a explicat că tragedia s-a întâmplat după ce l-ar fi scăpat din braţe în timp ce îi pregătea mâncarea.

Expertiza medico-legală însă a arătat că traumele pe care le avea copilul nu puteau fi obţinute într-o asemenea situaţie.

Investigaţiile au stabilit complicitatea tatălui vitreg la moartea copilului. Potrivit informaţiilor, acesta a bătut violent fetiţa pentru că nu l-a lăsat să doarmă în linişte. Bănuitul, care anterior judecat pentru omor, riscă acum până la 15 ani de închisoare.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Justiție

Interpretul Ricky Ardezianu a fost achitat în dosarul pentru proxenetism

Publicat

pe

De către

Interpretul Ricky Ardezianu, cercetat pentru proxenetism, a fost achitat de instanță. Decizia a fost pronunțată luni, 23 iulie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Botanica.

Procurorul de caz, Carolina Lupașcu, a declarat pentru CrimeMoldova că acuzarea a cerut condamnarea lui Ardezianu la 4 ani de închisoare.

„Decizia de achitare o vom contesta la Curtea de Apel Chișinău timp de 15 zile”, a spus Lupașcu pentru sursa citată.

Reamintim că, în luna iulie 2017,  interpretul Ricky Ardezianu a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de proxenetism. Muzicantul a fost plasat în penitenciarul nr.13 din capitală. Atunci, interpretul s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat că ar fi racolat două tinere în vârstă de 27 și 25 de ani într-un local din Chișinău și le-a determinat să presteze servicii sexuale contra plată.

Citește mai departe

Justiție

Șoferul, care a accidentat mortal un cuplu în apropiere de satul Paşcani, condamnat la 4 ani de închisoare

Publicat

pe

De către

Șoferul, care acum doi ani a accidentat mortal un cuplu care traversa strada în apropiere de satul Paşcani, a fost condamnat la 4 ani închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. 

Procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 13 septembrie 2016, când inculpatul, care conducea un Opel Zamfira pe traseul Chişinău – Soroca. În apropierea satului Paşcani, raionul Criuleni, el a tamponat două persoane care traversau carosabilul. Impactul a fost atât de puternic, încât victimele au decedat pe loc.

Inculpatul, în vârstă de 39 de ani, a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la amendă pentru comiterea unui huliganism.

Potrivit procurorilor, inculpatul şi-a recunoscut vinovăţia. La solicitarea acestuia, judecarea cauzei a avut loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Citește mai departe

Justiție

Avocat din Nisporeni trimis în judecată pentru estorcarea a 6000 euro

Publicat

pe

De către

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare în instanța de judecată cauza penală în privința unui avocat, care ar fi estorcat de la o femeie mijloace bănești în sumă de 6000 euro.

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit plângerea unei cetățene, privind acțiunile ilegale ale unui avocat care pretindea de la aceasta 6 000 de euro în scopul influențării judecătorilor din Judecătoria Cahul pentru a emite o decizie favorabilă în privința fostului concubin al acesteia, reținut pentru viol.

Din materialele cauzei penale rezultă că, avocatul și-a recunoscut integral vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dacă acesta va fi găsit vinovat de către instanță, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.

Citește mai departe