Connect with us

Social

Și-a omorât fosta iubită și a îngropat-o în grădină. Un bărbat din satul Bălăbănești, Criuleni, arestat

Publicat

pe

Un bărbat de 48 de ani din satul Bălăbănești, Criuleni, a fost reținut de polițiști și, mai apoi, arestat preventiv, fiind suspectat de omorul fostei concubine.

Potrivit oamenilor legii, la 1 iunie, o femeie a solicitat ajutorul poliției din Criuleni, declarând că prietena sa de două zile nu răspunde la telefon și nici la domiciliu nu este.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști și procurori, s-a stabilit că în noaptea de 30 spre 31 mai, victima de 38 de ani s-a aflat la domiciliul fostului concubin, iar între ei s-a iscat un conflict.

Bărbatul a agresat-o, cauzându-i leziuni în regiunea capului, care au dus la moartea acesteia.

Pentru a ascunde fapta, bărbatul a săpat o groapă în grădină și în noaptea de 1 iunie a îngropat trupul femeii, iar la haine și telefon a dat foc.

Ca urmare a perchezițiilor, la 6 iunie, în gospodăria concubinului polițiștii  au găsit cadavrul femeii îngropat.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru omor intenționat. De asemenea, trupul neînsuflețit al femeii a fost transportat la medicina legală din Criuleni pentru efectuarea autopsiei.

Suspectul este arestat pentru 30 zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

S-a confirmat un focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Mereni, Anenii Noi

Publicat

pe

De către

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat în raionul Anenii Noi. Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) a confirmat focarul într-o gospodărie particulară situată la 1,5 km de localitatea Mereni raionul Anenii Noi.

În urma investigațiilor clinice, epidemiologice și morfopatologice s-a stabilit diagnosticul prezumtiv de pestă porcină africană, astfel au fost prelevate probe pentru analize de laborator și impuse restricții de mișcare a animalelor.

Prin încercările de laborator efectuate la CRDV, s-a confirmat diagnosticul.

A fost întrunită Comisia Antiepizootică Excepționale Anenii Noi, care a elaborat și aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Anenii Noi, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană,  ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării  cadavrelor de mistreți  și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate.

Citește mai departe

Social

O tânără de 26 de ani a căzut într-o fântâna publică din satul Dușmani. A fost scoasă de la adâncimea de 14 metri

Publicat

pe

De către

O tânără de 26 de ani a căzut într-o fântâna publică din satul Dușmani, raionul Glodeni. Salvatorii au scos femeia de la o adâncime de 14 metri, aceasta fiind transportată la spitalul raional.

Cazul a avut loc în seara zilei de 10 iunie, când salvatorii din nordul țării au fost alertați să intervină la scoaterea la suprafață a tinerei care a căzut în fântâna publică. Apelul a parvenit de la rudele acesteia.

Imediat la fața locului au intervenit angajații Unității salvatori și pompieri Glodeni, care au reușit în timp de 20 de minute să scoată femeia de la adâncimea de 14 metri.

Femeia nu a suportat traumatisme grave, dar ulterior a fost transportată la spitalul raional.

Toate circumstanțele acestui caz sunt cercetate de organele de drept.

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2018 din fântâni au fost salvate 12 persoane.

În caz de situații de risc Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.

Citește mai departe

Social

Lucrările de demolare a fostului cinematograf Gaudeamus, SISTATE

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chişinău a anunțat că în această dimineaţă au fost sistate lucrările de demolare a fostului cinematograf Gaudeamus., edificiu de pe Vasile Alecsandri, 4.

Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii şi în urma interpelării lui Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău.

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a mers astăzi la ședința serviciilor Primăriei, unde i-a solicitat viceprimarului Nistor Grozavu să intervină pentru stoparea lucrărilor de demolare a cinematografului.

Ulterior, el a mers și pe șantier, unde a solicitat să fie oprite imediat lucrările respective. Proprietarul terenului  a refuzat să se conformeze, declarând că are toate actele necesare în acest sens. Mai mult, lui Andrei Năstase i s-a solicitat să părăsească șantierul, invocându-se că este proprietate privată. Agentul economic susține că chiar îl va acționa în judecată pe Andrei Năstase pentru violarea proprietății private.

Anterior, Primăria Chișinău a publicat un comunicat de presă prin care a anunțat că lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat, conform autorizaţiei de desfiinţare din 22 martie curent. Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004.

Citește mai departe