Şi-a făcut cruce şi a furat o icoană din biserică, în Rădăuți. Ce a păţit o pensionară

O pensionară şi-a făcut semnul crucii și apoi a furat o icoană din biserică, în Rădăuți.  Femeia însă nu a știut că furtul a fost surprins de camerele de supraveghere decât după ce preotul le-a predat Poliției care le-a făcut publice. Totuşi, bătrâna din judeţul Suceava a înapoiat după câteva zile icoana furată și, mai mult, a donat o alta bisericii, scrie monitorulsv.ro.

Cazul a avut loc pe 1 septembrie. Camerele de supraveghere instalate în Catedrala Ortodoxă din centrul localităţii au surprins, în jurul orei 14.20, imagini cu o femeie îmbrăcată îngrijit, care a intrat în biserică şi, după ce s-a asigurat că nu mai era nimeni în apropierea sa, şi-a făcut cruce în faţa icoanei cu Maica Domnului Ierusalimiţa (din Ierusalim), apoi a ridicat icoana din locul său şi s-a retras într-un loc mai dosnic. A pus icoana de mici dimensiuni într-o geantă şi a plecat.

Icoana era una argintată, cu o valoare de piaţă de 300 de euro.

După ce preotul Nicolae Vîrtea, parohul de la Catedrala Ortodoxă ,,Pogorârea Sfântului Duh” din localitate, a depus reclamaţie la Poliţia municipiului Rădăuţi pentru furt, femeia a venit cu icoana la biserică.

„Marea noastră bucurie a fost că doamna în cauză a venit din proprie iniţiativă la biserică sâmbătă, pe 9 septembrie, a doua zi după sărbătoarea închinată Maicii Domnului. Aici a lucrat credem şi Maica Domnului. Noi am iertat-o pe loc pentru că Dumnezeu nu voieşte moartea păcătosului, ci ca acesta să se întoarcă şi să fie viu”, a spus preotul paroh.

Marea surpriză pentru paroh avea să vină mai târziu. Pe 15 septembrie, femeia  a mai dus o icoană a ei pe care a dăruit-o bisericii.”O icoană la fel de frumoasă pe care noi o vom păstra aici în biserică în sfântul altar”, a spus preotul paroh Nicolae Vîrtea.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.