Serviciile vamale ale ţărilor CSI atribuie o mare atenţie combaterii traficului de droguri

Serviciile vamale ale ţărilor CSI atribuie o mare atenţie combaterii eficiente a contrabandei de droguri, a spus vineri şeful adjunct al Serviciului Federal Vamal al Rusiei Vladimir Malinin în cadrul conferinţei de presă după totalizarea rezultatelor şedinţei de la Erevan a Consiliului şefilor serviciilor vamale din ţările-participante la Comunitate.

"Combaterea traficului de droguri este o chestiune extrem de importantă şi serioasă. Serviciile vamale ale ţărilor CSI desfăşoară o muncă activă în combaterea acestui flagel, dezvoltînd contacte cu organele de ordine şi drept nu numai din statele CSI, dar şi din alte ţări din lume", – a spus Malinin, transmite agenţia NOVOSTI-ARMENIA.

El a menţionat că în prezent FR atribuie o mare importanţă controlului asupra graniţelor ei de sud, depistării aşa-numiţilor "înghiţitori", informînd că cu circa o lună în urmă vameşii ruşi au depistat un cetăţean, care încerca să transporte în propriul stomac 43 de containere cu droguri.

Consiliul şefilor serviciilor vamale din ţările CSI a fost creat la 23 decembrie 1993 pentru realizarea normelor acordului "Cu privire la Uniunea Economică" şi întruneşte şefi ai serviciilor vamale din Armenia, Rusia, Ucraina, Belarusi, Moldova, Georgia, Azerbaidjan, Turkmenia, Uzbekistan, Tadjikistan, Kirghizia şi Kazahstan. La şedinţa Consiliului de la Erevan n-au participatreprezentanţii serviciilor vamale din Azerbaidjan şi Turkmenistan.

Şedinţele Consiliului au loc de două ori de an după totalizarea fiecărui semestru. Şedinţele Secretariatului Consiliului şefilor serviciilor vamale din ţările Comunităţii au loc în ajunul şedinţelor Consiliului de patru ori de an.  // "Noutati – Moldova"

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.