Connect with us

Important

Serviciile secrete din Transnistria delegate cu un șir de împuterniciri

Peste 100 de atribuții va avea așa numitul minister al securității transnistrene (MGB). Un decret în acest sens a fost semnat de liderul tiraspolean Vadim Krasnoselischii la 9 ianuarie 2017.

Comitetul securității de stat (KGB) a fost redenumit în ministerul securității de stat. De fapt, s-a revenit la vechea denumire a acestei structuri, instituită pentru supravegherea și asigurarea securității în regiunea transnistreană.

Amintim, că MGB-ul a fost creat de echipa condusă de alias Antiufeev Vladimir, cunoscut sub numele de Șevțov sau Alexandrov, inclusiv, ca actor al acțiunilor subversive și de destabilizare, cum ar fi în Letonia, regiunile estice ale Ucrainei.

Sub pretextul protecției securității transnistrene, care, de altfel are multe percepții în diferite norme locale, reprezentanții organelor de forță, prin acțiunile lor de urmărire și persecutare, au băgat spaima în locuitorii regiunii, organizații neguvernamentale și persoane juridice.

Pentru prima dată, această instituție are un regulament, pentru că anterior, aceasta activa în baza legii cu privire la securitate, paza frontierei, extremism, combaterea terorismului  și a unui statut cu privire la componența sa.

Aceste norme delegau împuterniciri exprese, fără a fi prevăzute drepturile și obligațiile, inclusiv responsabilitățile structurii securiste. Practic, aceștia puteau face orice, acțiunile lor fiind justificate prin necesitatea asigurării securității în zonă.

Așadar, rolul organelor de securitate din Transnistria se relevă la competențe destul de largi, cum ar fi:

  • Asigurarea securității Transnistriei;
  • Combaterea terorismului;
  • Apărarea și protecția frontierei de stat;
  • Asigurarea securității informaționale în Transnistria;
  • Realizarea direcțiilor de activitate ale organelor de securitate.

În activitatea lui, MGB-ul se ghidează de reglementările constituției regionale, normelor locale, principiilor unanim recunoscute și dreptului internațional, aplicate în Transnistria, precum și tratatelor internaționale cu Transnistria, inclusiv regulamentului vizat.

Prevederile privind recunoașterea principiilor internaționale în practica serviciului de securitate în regiune sunt mai mult declarative, având în vedere că normele internaționale nu se aplică în regiune, atât pe motivul lipsei unor mecanisme în acest sens, cât și din alte obiective.

Regulamentul afirmă că MGB-ul ar trebui să aplice principiile umanismului, legității, dar și a respectării drepturilor omului și intereselor cetățeanului, etc. Totodată, statutul respectiv nu prevede mecanisme de garantare a obligațiilor sus-menționate, cum ar fi atragerea la răspundere sau dreptul la contestarea actelor și acțiunilor securiștilor.

De asemenea, nu există mecanisme de garantare a respectării vieții private în procesul de asigurare a securității, cât și dreptul cetățeanului la acces la informație privind activitatea MGB-ului, ceea ce arată că acest serviciu nu vine să protejeze locuitorii regiunii ci interesele manifestate de administrația de facto.

MGB-ul își poate crea structuri în armata transnistreană, organele de frontieră, organe cu destinație specială, organe de cercetare a informațiilor externe și alte oricare organe necesare pentru organizarea securității regiunii. Componența și atribuțiile acestora urmează a fi stabilite prin regulamente interne speciale.

MGB-ului îi revin atribuții de apărare a ordinii constituționale, de prevenire a activităților de spionaj și a acțiunilor organelor de securitate străine, organizațiilor internaționale sau persoanelor fizice îndreptate spre atentarea la securitatea tinerei republici.

La fel, MGB-ul are prerogative de exercitare a urmăririi penale și administrative pe fapte ce țin de atentarea la securitatea regiunii; de combatere a criminalității organizate, corupției, contrabandei, spălării banilor, migrației ilegale, traficului de arme și droguri, prevenirea organizării formațiunilor paramilitare, bandelor armate, persecutarea acțiunilor organizațiilor neguvernamentale, care au scop de rebeliune armată, schimbarea violentă a orânduirii locale, preluarea puterii; combaterea terorismului și acțiunilor subversive, cercetare, inclusiv în afara regiunii; paza frontierei regionale; asigurarea securității informaționale, inclusiv criptografice, criptate, clasificate și alte tipuri de comunicare specială în regiune și în afara acesteia, asigură protecția secretelor de stat, asigură securitatea în structurile militare, de cazaci, organele vamale, fiscale, interne, de executare a pedepselor, obiectivelor energetice, transport, științifice și altor obiective de interes local, etc.

Alte atribuții țin de asigurarea ordinii în timpul întrunirilor publice și activității organizațiilor neguvernamentale și religioase, ceea ce presupune că reprezentanții MGB vor putea asista, participa, interzice, urmări și ulterior persecuta participanții la activitățile sus-numite.

Tot MGB-ul este în drept să asiste la lucrările organizațiilor internaționale în regiune pentru a veghea dacă nu cumva sunt efectuate acțiuni menite să afecteze interesele de securitate.

Securiștii pot interveni în politica redacțională a mass-mediei locale, redacta texte și comunicatele instituționale.

De fapt, jurnaliștii locali menționau că comunicatele în mass-media urmează a fi avizate de ex-KGB, doar că din acest moment, aceasta va deveni o regulă. Interferența în media presupune nu doar controlul informațional și împiedicarea libertății de exprimare, dar și dirijarea comunicării externe. În majoritatea comunicatelor, se observă lipsa unor statistici cu privire la efectele problemei relatate, știrile sunt cu caracter pozitiv și cu o abordare negativă, în special ce țin de relațiile cu Chișinăul.

Despre afecțiunile la adresa securității regiunii, MGB-ul doar informează liderul regiunii, șeful executivului și șeful sovietului suprem. Această entitate poate decide de una singură cum să acționeze în stare de urgență, situații de conflict, fără să se consulte cu un organ ierarhic superior.

Conducătorul MGB-ului se supune expres liderului regiunii nerecunoscute, care îl numește și destituie din funcție. Nu se observă în textul regulamentului ce instituție ar exercita controlul activității MGB-ului, care sunt principiile și criteriile de numire și demitere în/din funcție a șefului acestuia, care sunt măsurile de responsabilizare pentru încălcarea drepturilor și abuzurilor reprezentanților organelor de forță și mecanismul de reparare a prejudiciilor cauzate prin acțiunile acestora.

La fel, nu este clar dacă așa numitul ministru se supune sau nu șefului executivului sau chiar șefului și sau / sovietului suprem, or poate ignora prescripțiile acestora.

Rolul executivului a fost lăsat doar în aspectele ce ține de asigurarea interconexiunii între minister și organele publice.

Astfel, reprezentanții organelor de securitate ar putea deveni un mecanism de presiune și control direct din partea liderului regiunii asupra oricăror persoane, organizații din regiune și afara acesteia, ceea ce reprezintă un precedent destul de periculos.

Tacit, Krasnoselischii și-a extins direct atribuțiile în domeniul securității regiunii transnistrene, ocolind interferența sovietului suprem asupra acestei instituții, organ care, la fel, are împuterniciri în adoptarea normelor și politicilor de securitate.

Deși, sovietul suprem are o comisie de securitate, rolul acesteia nu este stipulat în statutul MGB-ului, ceea ce poate conduce la anumite conflicte de interese și competențe.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

49 de persoane din nouă raioane vor primi indemnizaţii unice pentru asigurarea cu spaţiu locativ

Guvernl va aloca 2,04 milioane lei, sub formă de indemnizații unice, pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste, procurarea spaţiului locativ sau pentru restaurarea caselor vechi. De prestații vor beneficia 49 de persoane din nouă raioane ale țării.

În particular, este vorba despre cetățeni care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, victime ale represiunilor politice și veterani, care nu au beneficiat de credite preferenţiale de la instituţiile financiare şi nu au fost asigurate cu spaţiu locativ la situaţia din 22 octombrie 2004.

Ministerul Finanţelor va acorda mijloacele financiare autorităţilor administraţiei publice locale, în baza deciziilor comisiilor speciale prezentate de către acestea.

Astfel, Consiliul raional Cimișlia urmează să primească 772 mii de lei, Consiliul raional Florești – 410 mii de lei, Consiliul municipal Chișinău – 205 mii de lei. Cealaltă parte din sumă va fi direcționată către autoritățile administrației publice din raioanele Hîncești, Rîșcani, Fălești, Orhei, Leova și Strășeni.

Resursele financiare vor fi alocate din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2017, în total în aceste scop fiind aprobate 7,8 milioane de lei.

Citește mai departe

Important

Mandatul EUBAM va fi prelungit cu încă trei ani

Mandatul Misiunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și în Ucraina (EUBAM) va fi prelungit cu încă trei ani, adică până la 30 noiembrie 2020. În acest sens, Guvenul a aprobat astăzi semnarea unui acord multilateral între Republica Moldova, Ucraina și Comisia Europeană.

Pentru perioada următoare, drept obiective de activitate ale Misiunii au fost stabilite contribuirea la soluționarea conflictului transnistrean, inclusiv prin promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, dar și acordarea asistenței Republicii Moldova și Ucrainei în combaterea criminalității transfrontaliere și a traficului ilicit.

De asemenea, prelungirea mandatului EUBAM va avea efect pozitiv asupra întregului proces de gestionare integrată a frontierei de stat, în contextul îndeplinirii angajamentelor asumate de către țara noastră prin Acordul de Asociere RM –UE.

Conform atribuțiilor funcționale, Misiunea acordă asistență consultativă autorităților vamale și grănicerești ale ambelor state, în special vizând preluarea practicilor europene în materie de securizare a frontierei.

Misiunea UE de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și în Ucraina şi-a început activitatea la 1 decembrie 2005, având ca scop modernizarea procedurilor de gestionare a frontierelor și ajustarea lor la standardele europene.

Citește mai departe

Important

Şeful ANRCETI şi-a dat demisia! Premierul solicită formarea unei comisii de anchetă

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţă, şi-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Demisia şefului ANRCETI vine după ce săptămâna trecută, Pavel Filip s-a arătat nemulţumit de calitatea serviciilor de telefonie mobilă şi Internet în anumite zone din ţară.

“La şedinţa trecută am solicitat să veniţi cu un raport despre tot ce se întâmplă în respectarea condiţiilor de licenţă de către operatorii de telefonie mobilă. Am primit acest răspuns de la dvs. şi faptul că astăzi vom aproba demisia directorului agenţiei nu înseamnă că problema s-a rezolvat”, s-a adresat premierul responsabililor din domeniu.

În context, şeful Executivului a solicitat să fie formată o comisie de anchetă care să să stabilească pe ce argumente s-au bazat funcţionarii care au scris acest răspuns premierului.

Dvs aţi uitat că eu am avut un mandat la MTIC. Să scrieţi minciuni, cel puţin, nu face faţă unei agenţii”, a spus Pavel Filip, care a relatat că ştie că ANRCETI nu are echipamentele necesare pentru a monitoriza în permanenţă respectarea de către furnizori a condiţiilor de licenţă.

Mai mult, Pavel Filip a spus că, atunci când a primit răspunsul, a vorbit cu cei de la Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio şi care au anunţat că nu au fost solicitaţi pe parcursul anului acesta pentru a petrece măsurări.

“Nu veniţi cu răspunsuri formale. Vreau să văd că în urma anchetei toţi ce implicaţi să poarte răspundere pentru acest lucru. Pentru şedinţa următoare aştept un răspuns din partea comisiei de anchetă”, a mai spus premierul Pavel Filip.

Foto: capitalmarket.md

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social7 ore în urmă

Şomerii care beneficiază de ajutor social vor presta, la solicitarea primarului, activităţi comunitare

Şomerii înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta, la...

Politică8 ore în urmă

Maia Sandu îl invintă pe Vlad Plahotniuc la o dezbatere publică: Poate veni cu prompterul

Liderul PAS, Maia Sandu, îl invită la o dezbatere publică pe președintele PDM Vlad Plahotniuc pe probleme și soluții concrete ce...

Important10 ore în urmă

49 de persoane din nouă raioane vor primi indemnizaţii unice pentru asigurarea cu spaţiu locativ

Guvernl va aloca 2,04 milioane lei, sub formă de indemnizații unice, pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste,...

Important10 ore în urmă

Mandatul EUBAM va fi prelungit cu încă trei ani

Mandatul Misiunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și în Ucraina (EUBAM) va fi prelungit cu încă trei...

Important11 ore în urmă

Şeful ANRCETI şi-a dat demisia! Premierul solicită formarea unei comisii de anchetă

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţă, şi-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de premierul...

Important11 ore în urmă

Igor Dodon anunţă acțiuni “la scară națională” de susținere a formei prezidențiale de guvernare

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi „demararea acțiunilor la scară națională în susținerea formei prezidențiale de guvernare”. Şeful statului a...

Social11 ore în urmă

Maşina unui moldovean, spulberată pe un traseu din Ungaria. Şoferul a decedat

Un accident tragic, în urma căruia a decedat un cetăţean al Republicii Moldova, s-a produs astăzi în Ungaria pe autostrada...

Advertisement

Opinii