Connect with us

Social

Seful statului propune modificarea Codului de executare

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin a inaintat cu titlu de initiativa legislativa, un proiect de lege de modificare a Codului de executare

Publicat

pe

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin a inaintat cu titlu de initiativa legislativa, un proiect de lege de modificare a Codului de executare.

Serviciul de presa al institutiei prezindetiale anunta ca proiectul se axeaza pe obligatia creditorului de a plati in avans cheltuielile strict necesare procedurii de executare si calculate in baza unor tarife stabilite de Guvern.

Toate cheltuielile de executare platite in avans vor fi recuperate din contul persoanei impotriva caruia se executa hotararea.

Totodata proiectul prevede ca statul va acoperi cheltuielile de executare pentru anumite categorii de cetateni precum si pentru cei care vor confirma ca situatia materiala nu le permite sa suporte asemenea cheltuieli.

Aceste modificari au fost propuse in scopul sporirii calitatii executarii hotararilor judecatoresti, al reducerii semnificative a numarului de hotarari judecatoresti neexecutate si respectiv a numarului de condamnari la CEDO pe motiv de neexecutare.//REPORTER.MD

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Social

FOTO // Vezi cum arată pancartele protestatarilor de astăzi

Publicat

pe

De către

Protestul de astăzi se deosebește de precedentele printr-un număr mare de pancarte ingenioase.

Vă invităm să urmăriți o galerie foto cu acestea:

Citește mai departe

Social

FOTO // Poliția este pregătită pentru provocări

Publicat

pe

De către

Peste o sută de reprezentanți ai organelor forțelor de ordine sunt pregătiți să intervină în caz de provocări în timpul protestului ce are loc acum în centrul Capitalei. Aceștia au fost aduși cu autobuzele și mașinile blindate în spatele Guvernului.

Poliția anunță că este la datorie în legătură cu protestul și vine cu câteva reguli pentru participanți pentru ca aceștia să se simtă în siguranță.

Astfel, oamenii legii recomandă protestatarilor să:

– să manifeste pașnic și civilizat;
– dacă ești însoțit de copii supraveghează-i cu atenție și nu stați în locuri foarte aglomerate;
– îndepărtează-te de persoanele/grupurile violente care intrigă la violență;
– nu încerca să îi oprești tu pe cei agresivi;
-îndepărtează-te de zona de contact dintre forțele de ordine și turbulenți.
– colaborează cu Poliția.

Amintim că șeful Direcției Urmărire Penală de la IGP, Grigore Moga, a anunțat că poliția a inițiat o cauză penală pentru pregătirea dezordinilor în masă la protestul planificat în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit lui, au fost identificate mai multe persoane care instigă la violență, ură, incendiere a clădirilor, opunere rezistență poliției, etc.

Citește mai departe

Politică

(FOTO) Pregătiri pentru protest // Un grup de tineri s-au adunat pentru a lucra la lozinci și pancarte

Publicat

pe

De către

Un grup de tineri ac tivi s-au adunat lângă cafeneaua Guguță pentru a pregăti pancartele cu care urmează să participe la protestul de astăzi, împotriva deciziilor judecătorești de nevalidare a alegerilor locale noi.

„Ne pregătim frumos de protest. Luăm cu noi carton, markere, capsatoare, scoci, și tot restul ce credeți voi că e necesar pentru o pancartă de nota zece. Vă așteptăm indiferent de preferințele politice și tot restul blablaului obișnuit”, spunea invitația la pregătirile respective.

Protestul urmează să aibă loc astăzi, în fața sediului Primăriei municipiului Chișinău, cu începere la ora 14.00.

Citește mai departe