Şeful ANRCETI şi-a dat demisia! Premierul solicită formarea unei comisii de anchetă

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Grigore Varaniţă, şi-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Demisia şefului ANRCETI vine după ce săptămâna trecută, Pavel Filip s-a arătat nemulţumit de calitatea serviciilor de telefonie mobilă şi Internet în anumite zone din ţară.

“La şedinţa trecută am solicitat să veniţi cu un raport despre tot ce se întâmplă în respectarea condiţiilor de licenţă de către operatorii de telefonie mobilă. Am primit acest răspuns de la dvs. şi faptul că astăzi vom aproba demisia directorului agenţiei nu înseamnă că problema s-a rezolvat”, s-a adresat premierul responsabililor din domeniu.

În context, şeful Executivului a solicitat să fie formată o comisie de anchetă care să să stabilească pe ce argumente s-au bazat funcţionarii care au scris acest răspuns premierului.

Dvs aţi uitat că eu am avut un mandat la MTIC. Să scrieţi minciuni, cel puţin, nu face faţă unei agenţii”, a spus Pavel Filip, care a relatat că ştie că ANRCETI nu are echipamentele necesare pentru a monitoriza în permanenţă respectarea de către furnizori a condiţiilor de licenţă.

Mai mult, Pavel Filip a spus că, atunci când a primit răspunsul, a vorbit cu cei de la Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio şi care au anunţat că nu au fost solicitaţi pe parcursul anului acesta pentru a petrece măsurări.

“Nu veniţi cu răspunsuri formale. Vreau să văd că în urma anchetei toţi ce implicaţi să poarte răspundere pentru acest lucru. Pentru şedinţa următoare aştept un răspuns din partea comisiei de anchetă”, a mai spus premierul Pavel Filip.

Foto: capitalmarket.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.