Sediul renovat şi 11 autovehicule noi pentru Departamentul Trupelor de Carabinieri

Sediul central renovat al Departamentului Trupelor de Carabinieri (DTC) a fost astăzi inaugurat la Chişinău. De asemenea, instituţia a beneficiat şi de un lot de automobile de serviciu. Pentru renovarea sediului s-au cheltuit 1,8 mln. lei, iar pentru unitățile de transport 4,4 mln. lei, bani alocați din bugetul de stat pentru anul 2017.

Departamentul Trupelor de Carabinieri urmează să devină o subdiviziune de elită cu statut militar în cadrul MAI, căreia îi vor fi atribuite misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice.

Astfel, în scopul asigurării executării eficiente a activităților de serviciu, în cadrul evenimentului au fost repartizate 11 unități de transport, 8 automobile Skoda Rapid și 3 microbuze Ford, pentru subdiviziunile DTC. Acestea urmează a fi utilizate pentru intervenții speciale, transportarea efectivului și patrularea întru asigurarea și menținerea ordinii publice.

Atunci când vorbim despre implementarea unor reforme ne referim de fapt, la rezultate de viitor. Iar când am luat decizia de a păstra Departamentul Trupelor de Carabinieri, acum un an, am reușit pe parcursul acestei perioade de timp să obținem rezultatul dorit. Au avut loc schimbări majore, schimbări pozitive, care nemijlocit vor avea continuitate, pentru că atunci când vedem lucrurile benefice pe care le produceți voi, Ministerul de Interne are obligația de a vă oferi condiții mai bune de muncă”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

În acest context, viceministrul Afacerilor Interne, comandantul Trupelor de Carabinieri, Ion Țurcan a felicitat efectivul DTC, reiterând faptul că aceste lucrări de modernizare vor oferi în primul rând noi posibilități și perspective de dezvoltare atât a personalului cât și a structurilor militare. Oferind posibilitatea carabinierilor de a realiza serviciu public la nivelul așteptărilor societății și conform standardelor europene.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.