Connect with us

Social

Sedintele CMC vor fi transmise online pe pagina internet a municipalitatii

Transmisiunea online a sedintelor Consiliului Municipal Chisinau pe pagina oficiala a municipalitatii, ar putea incepe pana la finele anului curent

Publicat

pe

Transmisiunea online a sedintelor Consiliului Municipal Chisinau pe pagina oficiala a municipalitatii, ar putea incepe pana la finele anului curent. Acest lucru este prevazut in Planul de actiuni pentru implementarea proiectului PNUD „Dezvoltarea municipiului Chisinau” in a doua jumatate a anului in curs.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Chisinau, acest plan a fost aprobat la sfarsitul saptamanii trecute. Acesta mai prevede elaborarea planului de reforma institutionala in baza analizei functionale a administratiei publice municipale si acordarea unui suport in vederea imbunatatirii managementului financiar si al activelor publice. Proiecul mai prevede si asistenta pentru o mai buna planificare si administrare a spatiului urban si imbunatatirea prestarii serviciilor.

Amintim ca Proiectul „Dezvoltarea municipiului Chisinau” se desfasoara cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare in Moldova. //REPORTER.MD

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Social

Un motociclist a încercat să mituiască un polițist cu 50 de dolari. Ce a făcut omul legii

Publicat

pe

De către

Un motociclist din sudul țării a încercat să mituiască un polițist cu 50 de dolari, angajatul Inspectoratului Național de Patrulare, Batalionul Sud, însă, l-a denunțat pe acesta la CNA.

Șoferul ar fi promis 50 de dolari SUA omului legii, pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport fără număr de înmatriculare, în lipsa categoriei necesare în permisul de conducere și fără cască de protecție.

Acesta ar fi refuzat să oprească la somația polițistului, creând dificultăți în trafic.

În scurt timp, motociclistul a fost prins în flagrant delict de ofițerii și procurorii anticorupție, în momentul în care oferea 800 de lei polițistului de patrulare.

Operațiunea de reținere a avut loc în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Pe numele bănuitului, a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale.

La moment, se întreprind acțiuni în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Serviciului Sud al Procuraturii Anticorupție.

Citește mai departe

Reportaje

Povești despre timbre și internet cu unul dintre cei mai longevivi filateliști din Moldova

Publicat

pe

De către

În fiecare sâmbătă, Alexandru Iaroslavschii din Chișinău, își ia valizele pline de cataloage cu timbre și merge la Oficiul Poștei Centrale, acolo unde se întâlnește cu alți filateliști pentru a-și completa colecțiile.

Cei 45 de ani de experiență la Căile Ferate din Moldova i-au adus multe deplasări și călătorii, din care nu a ratat ocazia să se întoarcă cu noi piese pentru colecțiile sale. „Nu poți să fii interesat și să colecționezi de toate”, afirmă Alexandru, care și-a îngustat interesele în jurul unor serii de timbre care abordează tematica cosmosului și cea legată de Rusia. „Timbrele emise în cadrul unui stat cuprind secole întregi de istorie din existența acestuia, iar colecționarea lor este un proces amplu și complex”, afirmă filatelistul.

Urmăriți interviul video integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe

Social

37 de studenți din familii defavorizate vor beneficia de burse anuale în valoare a câte 7000 lei

Publicat

pe

De către

37 de studenți din familii defavorizate vor beneficia de burse anuale în valoare a câte 7000 lei, oferite în cadrul celei de-a IV-a ediții a Programului „Burse pentru Viitorul Tău!”.

Scopul acestui program este asigurarea accesului echitabil la studii universitare și susținerea materială în obținerea educației de calitate pentru un viitor sigur tuturor tinerilor din Republica Moldova, în special a celor din medii social-vulnerabile.

În acest an, la concurs au participat 85 de studenţi, de la 12 instituţii de învăţământ superior din ţară, iar în urma evaluării dosarelor depuse, au fost selectaţi 37 de finalişti, de la 9 instituţii de învăţământ superior, dintre care 5 sunt studenți la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

„Tinerii sunt viitorul unei țări, iar bunăstarea ei depinde de cunoștințele și inteligența lor. Implementarea acestui program este o investiţie sustenabilă în viitorul generaţiei tinere. Prin acordarea acestui suport ne exprimăm aprecierea faţă de meritele copiilor sârguincioşi, precum şi îi încurajăm să-şi valorifice potenţialul”, a menționat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Socială, Svetlana Cebotari.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informaţii Universitare şi a fost realizat pe parcursul a trei ediţii cu sprijinul Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă.

Începând cu anul 2014, proiectul este implementat cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

Citește mai departe