Ședință specială a Parlamentului în problema furtul miliardului! Vor fi audiați șefii PG, SIS, CNA, BNM și de la Ministerul Finanțelor

Procurorul Generel Corneliu Gurin, șeful SIS, Mihai Balan, directorul CNA, Viorel Chetraru, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, și Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, vor fi audiați în problema „jafului miliardului”, în cadrul unei şedinţe speciale a Legislativului. Astfel, Parlamentul se va întruni într-o ședință specială în ziua de miercuri, 2 decembrie.

O propunere în acest sens a fost făcută astăzi de către fracțiunea PSRM, fiind susținută și de către libera-democrați și comuniști. Liderul PSRM, Igor Dodon, a argumentat că acest subiect de un an de zile este discutat, fără însă a se cunoaște ceva exact.

Deputatul Grigore Cobzac, membru al fracțiunii Partidului Liberal Democrat, a susținut propunerea socialiștilor.” Noi vom veni în sprijinul acestei soclicitări. Vrem ca cei audiați să vină cu informație privind termenii de desfășurare a anchetei. Dacă au fost sau nu identificați făptații acestui furt și cei care au incendiat mașina cu documente de la BEM. De ce Candu și Lupu nu au intervenit dacă tot cunoșteau despre acest furt. Vrem să cunoaștem dacă până la un an de la producerea acestui furt informația precum că banii furați au fost investiți în Aeroport este veridică. Și dacă BNM a intervenit pentru a opri furtul”, a declarat Cobzac. 

PSRM și PLDM au insistat ca rapoartele să fie prezentate în ședința de joi, idee cu care nu a fost de acord liderul PCRM, Vladimir Voronin. LiderulPCRM a propus ca audierile parlamentare să aibă loc în cadrul unei ședințe speciale, care să se desfășoare marți, 1 decembrie.

La rândul său, președintele PL, Mihai Ghimpu, a propus ca șefii instituțiilor să vină miercuri, 2 decembrie, şi nu pe 1 decembrie.

Prpunerea lui Ghimpu a fost supusă la vot, fiind susținută de către fracțiunile PD, PL, PCRM și deputați din grupul lui Iurie Leancă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.