Secția de Endocrinologie a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu suportul României

Cei 700 de copii bolnavi de diabat zaharat, care se tratează anual în cadrul Secției Endocrinologie pediatrică de la Institutul Mamei și Copilului, vor beneficia de servicii de tratament moderne datorită lucrărilor de renovare realizate cu suportul Guvernului României. Pentru renovarea Secției de Endocrinologie a spitalului, statul român a alocat 2.625.000 lei.

Secția Endocrinologie pediatrică a fost reparată în întregime și dotată cu mobilier.

În cadrul evenimentului de inaugurare, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a menționat că Secția Endocrinologie pediatrică este unica structură de profil din țara noastră, care timp de 30 de ani de activitate a salvat mii de copii cu patologie endocrină, iar renovarea acestei secții va contribui semnificativ la prestarea unor servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

La rândul său, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a subliniat importanța cooperării eficiente între Guvernul României și Republica Moldova, iar rezultatele acestei cooperări sunt vizibile prin rezultatele proiectului privind renovarea și utilarea Institutului Mamei și Copilului”.

Activitatea secției se bazează pe acordarea asistenței medicale specializate în condiții de staționar copiilor cu patologie endocrină, la fel, pacienții beneficiază de suport și instruire în cadrul „Școlii diabetului”. Totodată, în cadrul secției sunt investigate și tratate cele mai complicate forme de obezitate, maladiile glandei tiroide, problemele de creștere și tulburările de dezvoltare în perioada de pubertate.

Conform datelor Centrului Național de Management în Sănătate, la sfârșitul anului 2016, în țară erau înregistrați 10626 de copii cu patologie endocrină.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.